Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Robin Gibb - Don't Cry Alone

Robin Hugh Gibb is geboren op 22 december 1949 in Douglas, op het eiland Man. Zijn ouders waren Hugh Gibb en Barbara Pass. Zijn tweelingbroer was Maurice, zijn oudste broer Barry, zijn jongste broer Andy en zijn zus Lesley. Op zijn vijfde verhuisde hij naar Chorlton-cum-Hardy in het district Manchester, waar hij op zijn achtste voor het eerst met zijn broers een optreden had als The Rattlesnakes. Ze waren beïnvloed door The Everly Brothers, Cliff Richard en Paul Anka. Als kind speelde Robin graag met vuur. In augustus 1958, vijf maanden na de geboorte van Andy, emigreerde het gezin naar Redcliffe in Australië. Daar gingen de broers verder als The BG's. Op zijn tiende deden ze hun eerste optreden voor de Australische televisie met het lied 'Time Goes On'. Ze woonden ook in Surfers Paradise en Sydney. In maart 1963 verscheen hun debuutsingle 'The Battle of the Blue and the Grey'. Eind 1966 waren ze doorgebroken met het lied 'Spicks and specks'.

In 1967 gingen de Bee Gees terug naar Engeland, waar ze o.a. de hits 'Massachusetts', 'World' en 'Words' uitbrachten. In 1968 trouwde Robin met de secretaresse Molly Hullis, met wie hij twee kinderen kreeg, in 1972 Spencer en in 1974 Melissa. Robin kreeg drugsproblemen en hij maakte ruzie met Maurice, waardoor ze niet meer met elkander spraken. Op 19 maart 1969 verliet Robin met ruzie de Bee Gees, want hij streed met Barry om de hoofdrol en de muzikale koers. Hun manager Robert Stigwood koos voor Barry. Dat Stigwood 'First of May' van Barry in plaats van 'Lamplight' van Robin als eerste single van het album 'Odessa' koos, was voor Robin de doorslag om op te stappen. Daarna begon hij aan zijn solocarrière. Hij kreeg succes met zijn lied 'Saved by the Bell', wat een nummer-één-hit was. In Nederland had hij succes met zijn lied 'One million years'.

Robin's eerste solo-album 'Robin's reign' was geen succes en tijdens de opnamen van zijn tweede solo-album 'Swing slowly sisters', die nooit is uitgebracht, kwamen de Bee Gees eind 1970 weer bij elkaar. Tussen 1971 en 1979 hadden ze negen nummer-één-hits, o.a. 'Stayin' alive', 'Night Fever', 'How Deep Is Your Love', 'More Than a Woman', 'Jive Talkin'' en 'You Should Be Dancing', allemaal van de soundtrack van de film 'Saterday Night Fever', met John Travolta in de hoofdrol. In 1980 zijn Molly en Robin gescheiden. In 1983 werd de zoon van Dwina Murphy en Robin geboren, genaamd Robin-John. In 1985 hertrouwde hij met de schrijfster/kunstenares Dwina Murphy, die lid van het Neo-Druidisme is en een volgelinge van de neo-Hindoe Brahma Kumaris beweging. Op 10 maart 1988 overleed zijn jongste broer Andy. In 2002 werd hij samen met zijn broers Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. Op 12 januari 2003 overleed zijn tweelingbroer Maurice, die 53 werd. Dat betekende het einde van de Bee Gees.

In 2005 volgde zijn live-album en eind 2006 het album 'My favourite Christmas Carols'. Hij was goed bevriend met de ex-premier Tony Blair. Hij had acht jaar een relatie met zijn huishoudster Claire Yang en op 4 november 2008 werd hun dochter Snow Evelyn Robin Gibb Juliet geboren. In 2012 voltooide Robin-John zijn muzikale project 'Titanic Requiem', samen met zijn vader geschreven, inclusief het lied 'Don't Cry Alone'. Op 20 mei 2012 overleed Robin in Londen door leverkanker en darmkanker in een ver gevorderd stadium. Hij werd 62 jaar. Op 8 juni 2012 is hij begraven in de Church of St Mary the Virgin, vlakbij zijn huis in Thame, Oxfordshire. Hij is zeer waardig met een witte koets en vier zwarte paarden vervoerd. Moeder Barbara volgde de rouwstoet in een rolstoel. De zeer verdrietige Barry met lange, grijze haren kuste een rode roos, die hij vervolgens in het open graf van Robin gooide.

Schrijver: Joanan Rutgers, 10 januari 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 4 stemmen 231Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)