Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Dave Stewart and the Spiritual Cowboys - Love shines

David Allan Stewart is geboren op 9 september 1952 in Sunderland, Engeland. Hij zat op de Bede Grammar School for Boys. In zijn tienerjaren was hij lid van de folk-rock band Longdancer, die een contract bij The Rocket Record Company hadden, net als Elton John, maar geen succes kenden. Hij werkte ook samen met Brian Harrison en hij woonde enkele jaren in kraakpanden in Londen. Van 1973 tot 1977 was David met Pam Stewart getrouwd. In het najaar van 1976 stelde Paul Jacobs hem aan de zangeres Annie Lennox voor. Annie is op 25 december 1954 in Aberdeen geboren. Annie en David kregen een liefdesrelatie. In 1977 hadden ze samen met de muzikant Peet Coombes als The Catch de single 'Borderline/Black Blood'. Peet was ook lid van de volgende band The Tourists, net als de bassist Eddie Chin en de drummer Jim Toorney. Deze band maakte drie albums met goed succes. Ze hadden een hit met de cover 'I Only Wanna Be with You' van Dusty Springfield.

In 1980 ging The Tourists uit elkaar en vormden Annie en Dave The Eurythmics. Ze hadden veel internationale hits, zoals 'Sweet Dreams (Are Made of This)', 'Here Comes the Rain Again', 'There Must Be an Angel (Playing with My Heart)', 'When Tomorrow Comes' en 'The Miracle of Love'. In 1987 hertrouwde David met Siobhan Fahey (10 september 1958, Dublin), een ex-lid van Bananarama en later vormde ze Shakespears Sister. Ze kregen twee kinderen, in 1987 Sam en in 1991 Django James. In 1989 verscheen het achtste album van The Eurithmics en in datzelfde jaar verscheen David's album 'Lily Was Here', waarbij de saxofonist Candy Dulfer (19 september 1969, Amsterdam) meewerkte aan de titelsong.

In 1990 verscheen het titelloze album van Dave Stewart and the Spiritual Cowboys. Deze band bestond naast de zanger Dave uit Chris Bostock, Jonathan Perkins, Olle Romo, Nan Vernon, Martin Chambers, John Turnbull en Ian Dury. Met prachtige songs als 'King of the Hypocrites', 'On Fire', 'Love shines', 'Mr Reed', 'Jack Talking' en 'Spiritual Love'. Op 'Love shines' en 'Spiritual Love' wordt er meegezongen door The Inspirational Choir. In 1991 verscheen hun tweede en laatste album 'Honest', met naast de titelsong 'Whole Wide World', 'Crown of Madness', 'Fools Paradise', 'Here We Go Again', 'Here She Comes' en 'Cat with a Tale'. In 1996 zijn Siobhan en David gescheiden.

In 1997 overleed Peet Coombes door alcohol- en drugsproblemen. Hij werd 45 jaar. In 1998 speelde Candy Dulfer mee op het lied 'Cookie'. In 1999 werden Annie en David herenigd en maakten ze hun laatste album 'Peace'. Op 4 augustus 2001 hertrouwde David met de Nederlandse kunstfotografe Anoushka Fisz, met wie hij twee dochters kreeg, Kaya en Indya. In 2004 verhuisden ze naar Hollywood. In mei 2011 vormde Dave samen met Mick Jagger, Joss Stone, A.R. Rahman en Damian Marley de rock-supergroep SuperHeavy. Ze werkten tien dagen in de Jim Henson Studios in Los Angeles, waar ze 29 nummers opnamen, met de totale speelduur van 35 uur. Ze maakten één album, met o.a. 'Miracle worker', 'Beautiful people' en 'Satyameva Jayate', deels in het Sanskriet. Deze titel betekent 'Alleen de waarheid overwint'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 maart 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 56



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)