Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Shania Twain - The Woman In Me (Needs The Man In You)

Ze is geboren als Eilleen Regina Edwards op 28 augustus 1965 in Windsor, Canada. Ze is opgegroeid in Timmens. Ze was de tweede van vijf kinderen. Haar vader was Clarence Edwards, die deels Cree-Indiaan was. Ze is ook van Ierse, Engelse en Franse afkomst. Haar zusjes zijn Jill en Carrie Ann. Shania was twee jaar toen haar ouders gingen scheiden. Daarna verhuisde ze naar Timmens. Haar moeder Sharon Morrison hertrouwde met Jerry Twain, een Ojibwa-Indiaan. Jerry adopteerde Shania en voedde haar op. Later nam ze zijn achternaam aan. Jerry en Sharon kregen samen zoon Mark. Shania's jeugd in Timmins was zwaar. Haar ouders verdienden weinig geld en er was weinig te eten. Ze leerde jagen en hout hakken. Haar ouders maakten vaak gewelddadige ruzies. Sharon leed aan depressies. In de zomer van 1979 ging Sharon met haar kinderen naar een daklozenopvang in Toronto. In 1981 keert ze met haar kinderen naar Jerry terug.

Shania begon op haar achtste in bars en buurthuizen te zingen om mee te betalen aan de rekeningen van de familie. Ze verdiende vaak 20 dollars tussen middernacht en één uur 's ochtends, terwijl ze de bars en de dronkaards haatte. De muziek sleepte haar erdoor. Op haar tiende schreef ze haar eerste songs en op haar dertiende zong ze in de Tommy Hunter Show op televisie. Ze zat op de Timmins High and Vocational School en ze was de zangeres van de band Longshot. Begin jaren tachtig werkte ze samen met Jerry in een herbebossingsbedrijf in Noord-Ontario. Het was een zwaar en ruw bestaan voor weinig geld. Wassen deed ze in een meer en ze tilde dikke boomstammen. Met de coverband Flirt ging ze op tournee door Ontario. Ian Garrett gaf haar zangles in ruil voor de huishouding. Ze ontmoette de country-zangeres Mary Bailey en in haar huis in Kenogami Lake heeft ze veel geoefend.

Op haar 21-ste overleden haar ouders door een auto-ongeluk. Ze kreeg ruzie met Mary, omdat ze liever pop en rock, dan country zong. Toch bleef ze country-zangeres. Ze verzorgde haar broers en zussen, terwijl ze in Huntsville woonden. Ze was performer in het Deerhurst Resort. Een paar jaar later gingen haar broers en zussen op zichzelf wonen. Op 20 april 1993 verscheen haar titelloze debuutalbum, met 'When He Leaves You' van Mike Reid. Op 28 december 1993 trouwde Shania met de producer Robert John Lange. Op 7 februari 1995 verscheen haar succesalbum 'The Woman In Me', met 'The Woman In Me (Needs The Man In You)', 'Home Ain't Where His Heart Is (Anymore)', 'Any Man of Mine', 'Whose Bed Have Your Boots Been Under?', 'You Win My Love', 'No One Needs to Know' en '(If You're Not in it for Love) I'm Outta Here!'.

Op 4 november 1997 verscheen haar album 'Come On Over', met 'Man, I Feel Like a Woman!', 'Love Gets Me Every Time', 'From This Moment On', met Bryan White, 'When', 'You're Still the One', 'Honey, I'm Home' en 'Rock This Country!'. In augustus 2001 kregen Robert en Shania zoon Eja. Op 18 november 2002 verscheen haar vierde album 'Up!', met 'I'm Gonna Getcha Good!', 'She's Not Just a Pretty Face', 'Forever and for Always' en 'When You Kiss Me'. In 2004 trok ze zich terug in haar huis in Zwitserland. Op 15 mei 2008 zijn Robert en Shania gescheiden, omdat Robert een affaire met haar beste vriendin Marie-Anne Thiébaud had gehad. Op 9 juni 2010 was de scheiding rond. Op 1 januari 2011 hertrouwde Shania in Rincón met de Zwitserse Frédéric Thiébaud, de ex-man van haar ex-vriendin Marie-Anne. Op 3 mei 2011 verscheen haar autobiografie 'From this moment'. Ze doet aan dagelijkse meditatie en ze onthoudt zich van alcohol, drugs en seks voor het huwelijk. Op 27 oktober 2015 eindigde haar Rock This Country Tour in Kelowna. Ze wordt Queen of Country Pop genoemd en ze is de best verkopende, vrouwelijke artiest in de historie van de country muziek. Haar vijfde album is in de maak, wat ze als soul music beschrijft.

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 maart 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 6 stemmen 158Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
17 maart 2016
Hoe zou ik dat kunnen vergeten, Joanan. Ik weet dat we daarin op eenzelfde lijn zitten. Je hebt helemaal gelijk dat ook de traditionele opstelling behouden mag, zelfs moet blijven. De draak beschermt immers de aarde, zoals ik eerder al schreef. En ook op individueel niveau is die steun gewenst. Dat heb je goed aangevoeld.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 maart 2016
Je vergeet even dat ik een man ben en wel degelijk Jungiaans onderlegd. Dus beschrijf ik je visie meer dan je denkt. Overigens is de huidige opstelling ook niet verkeerd. Als er maar liefde bloeit!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
16 maart 2016
Traditioneel-romantische popsongs, op zich niks mis mee, maar de titelsong wordt vanuit Jung perspectief een stuk interessanter als het door een man wordt gezongen. Mogelijk dat de wereld van de popmuziek daar nog niet helemaal klaar voor is. Enrique Iglesias die over 'the woman in me' zingt, dat verkoopt wellicht niet.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)