Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Cassadee Pope - Wasting All These Tears

Cassadee Blake Pope is geboren op 28 augustus 1989 in West Palm Beach, Florida. Haar ouders zijn Lenny en Lori Pope. Ze begon op de Wellington High School te zingen en samen met haar vriend de gitarist Mike Gentile richtte ze de band Blake op. Daarna kwamen de gitarist Alex Lipshaw, de bassist Michael Moriarty en de drummer Elliot James erbij en vormden ze in 2008 de pop-punk band Hey Monday. Op 7 oktober 2008 verscheen hun eerste en enige album 'Hold On Tight' bij Columbia Records. Alle nummers zijn door Cassadee, Sam Hollander en Dave Katz geschreven. Na een tournee in Engeland verliet Elliot in 2009 de band. Op 17 augustus 2010 verscheen de eerste EP 'Beneath It All', met 'I Do not Wanna Dance', 'Hangover', 'Wish You Were Here', 'Mr. Pushover', 'Wondergirl' en 'Where Is My Head'. In 2010 verliet Michael de band en werd hij door Chris Gentile vervangen. De nieuwe drummer was Patrick McKenzie.

Op 8 februari 2011 verscheen hun tweede EP 'Candles', met een demo en een remix van 'Candles' en 'The One That Got Away'. Op 6 december 2011 verscheen de derde EP 'The EP Christmas' en daarna ging de band vriendschappelijk uit elkaar. Cassadee begon haar solocarrière en ze deed een eerste solo-akoestische tournee over de oost- en westkust. Op 22 mei 2012 verscheen haar eerste, titelloze EP met vier zelfgeschreven nummers: 'Original Love', 'Secondhand', 'I Guess We're Cool' en 'Told You So'. Ze deed mee aan het derde seizoen van The Voice en op 18 december 2012 werd ze de eerste, vrouwelijke winnaar. Haar coach was de country-zanger Blake Shelton, die samen met haar het winnende lied in de derde ronde 'Over You' schreef. In de vierde ronde zong ze 'Stupid Boy' van de country-zangeres Sarah Buxton.

In januari 2013 tekende ze een platencontract bij Republic Nashville en op 31 mei 2013 verscheen haar eerste single 'Wasting All These Tears' van haar eerste solo-album 'Frame by Frame', wat op 8 oktober 2013 verscheen, geproduceerd door Dann Huff en Nathan Chapman. Met o.a. 'I Wish I Could Break Your Heart', 'Champagne', 'Good Times', 'This Car', 'Easier to Lie', '11' en 'Proved You Wrong'. Het album stond meteen op nummer één in de Top Country Albums. Voor 'Wasting All These Tears' ontving ze een CMT Music Award. In 2014 tourde ze met de country-zangers Tim McGraw en Dierks Bentley. In 2015 verscheen haar eerste single 'I Am Invincible' van haar tweede album, wat nog moet verschijnen. In 2015 kreeg ze een liefdesrelatie met Ryan Andrews, de NBA Atlanta Hawks point guard. Cassadee en Ryan wonen samen in Suwanee, Georgia, samen met de kinderen Jace, Rickie en Bree. In 2016 doet ze mee met de I am Comin 'Over World Tour van Chris Young.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=EJZOeTnvq4k

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 april 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

3.8 met 4 stemmen 38Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)