Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Ines Paulke - Ich flieg fort

(voor Ines Paulke (1958 - 2010))

Je was een Duitse rockmuzikante. Je bent geboren op 20 september 1958 in Gräfenthal. Je bent eerst opgeleid als verpleegkundige. Daarna studeerde je klassieke zang aan de muziekschool van Gera. Op amateurfestivals won jij diverse prijzen. In 1983 werd je bekroond met een subsidie-overeenkomst met het Comité voor Entertainment Kunsten. Je zong eerst in amateur-bands. In 1984 werd je door de muzikant/componist/producer Rainer Oleak (1953) lid van de band Datzu. Tot 1986 zong je bij de band Datzu, met o.a. de drummer Inge Politz, de basgitarist Peter Rasym en de gitarist Günter Fischer. Jij verliet de band om een solocarrière te starten. Anke Schenker en Anett Kolpin volgden jou op. Datzu stopte in 1990. Je viel op door je hese stem.

Na Datzu werkte je met de pop-producer Arnold Fritzsch (1951, Schlettau) samen, die ook componist/zanger/tekstschrijver is. Hij produceerde ook muziekwerk van o.a. Olaf Berger, Arnulf Wenning, Wolfgang Lippert en de Italiaanse zangeres/actrice Milva. Arnold schreef muziek voor jou en hij werkte samen met jou tot aan jouw overlijden. Hij schreef o.a. 'Hauch mir wieder Leben ein' en 'Die Farbe Meiner Tränen' voor jou. Je was één van de weinige DDR-zangeressen, die een Engelstalig lied zong, namelijk 'The Colour of My Eyes'. Eind jaren tachtig zong je onder de naam Inez Paulke. Je ontving diverse prijzen op de Arbeiterfestspielen in de DDR en je was drie keer de DDR-popzangeres van het jaar. Samen met Anke Schenker en Angelika Weiz vormde je de gospelband Swing Sisters, opgericht door het Evangelie Project 'United Voices'.

In 1988 verscheen jouw debuutalbum 'Die Farbe meiner Tränen'. Je zong ook als koorlid in het revue-theater Friedrichstadtpalast in Berlijn. In 1998 woonde je in Birkenwerder samen met je partner Peter Schenderlein, de zanger/pianist van de Berlijnse band Rumpelstil, die muziek voor kinderen en gezinnen maakt. Je werkte langdurig met Peter samen. Je kreeg twee kinderen, Immanuel en Christian, die bij hun vader opgegroeid zijn. Wellicht was dat een man voor Peter. In 1999 verscheen het album 'Himmelblau'. In 2003 zong je samen met de Amerikaanse zanger Brady Swenson een lied voor de Olympische Spelen in Leipzig. Je floreerde ook in cabarets en films. In 2005 verscheen 'Good News, Ines Paulke & Best Friends'. Vanaf 2005 vertolkte je de vrouwelijke vogelverschrikker Die Lichterfee en Waldwuffel in het kinderverhaal 'Der Traumzauberbaum' van de hoogstsympathieke componist/pianist/zanger Reinhard Lakomy.
In 2008 verscheen 'Hauch mir wieder Leben ein'. In december 2009 verliet je dit project om gezondheidsredenen. In maart 2007 heeft Peter jou verlaten en werd Helmut Maier je nieuwe partner. Je woonde met Helmut in Allgäu.

Helmut was een roomse miljonair. Je wilde voor hem wel rooms worden. Je leed echter aan een zware depressie en je levenskrachten waren tragisch afgenomen. In 2009 is Helmut bij je weggegaan. Je was zeer depressief en zwaar teleurgesteld in de liefde.
Op 17 februari 2010 pleegde je zelfdoding. Je reed met je Audi TT naar een meer in Thannhausen, waar je in je auto, een cadeau van Helmut, door koolmonoxidevergiftiging bent overleden. Je liet een afscheidsbrief na.

Je werd 51 jaar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 april 2016


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 2 stemmen 35Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)