Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Dixie Chicks - Not Ready To Make Nice

Dixie Chicks is een Amerikaanse country music band, die ook aan pop en twang doet.
De band bestaat uit de muzikant Martie Elenor Maguire Erwin (York, 1969), haar jongere zus Emily Robison Strayer, zangeres en Multi-instrumentalist (Pittsfield, 1972) en de zangeres Natalie Maines Louise Pasdar (Lubbock, 1974).
Natalie voltooide in 1995 het Berklee College of Music, waarna ze de vorige zangeres van Dixie Chicks Laura Lynch verving. Natalie's vader is de muzikant/producer Lloyd Maines en haar moeder is Tina May Maines. In 1997 trouwde ze met de bassist Michael Tarabay. Ze woonden in Nashville en na twee jaar wilde zij scheiden. In 2000 hertrouwde ze met de acteur/filmregisseur Adrian Pasdar (Pittsfield, 1965). Ze kregen twee zonen; in 2001 Jackson Slade en in 2004 Beckett Finn. Ze wonen in Los Angeles, Austin en New York City.

Dixie Chicks is in 1989 opgericht in Dallas door Laura Lynch op contrabas, de gitarist Robin Lynn Macy en Martie en Emily Erwin. In 1990 verscheen hun debuutalbum 'Thanks Heavens for Dale Evans', met country-covers. Dale Evans was een schrijfster, filmster en singer-songwriter. In 1992 verscheen 'Little Ol 'Cowgirl' en in 1993 'Shouldn't a Told You That', met o.a. 'I'm Falling Again', 'One Heart Away', 'I Wasn't Looking For You' en 'Planet of Love'.
Eind 1992 verliet Robin de band, omdat ze de pure bluegrass sound miste. Met Natalie kreeg de band een grotere aantrekkingskracht.In 1998 verscheen het album 'Wide Open Spaces', met naast de titelsong o.a. 'I Can Love You Better', 'You Were Mine', 'Give It Up or Let Me Go' en 'Loving Arms'. Dit album was hun commerciële doorbraak en het ontving vele prijzen.

In 1999 verscheen 'Fly', met o.a. 'Ready to Run', 'Cowboy Take Me Away', 'Cold Day in July', 'Goodbye Earl', 'Hello mister Heartache' en 'Heartbreak Town'. Ook dit album was zeer succesvol.
In 2002 verscheen 'Home', met een opmerkelijk akoestisch bluegrass geluid. Met o.a. 'Travelin' Soldier', 'Landslide', een cover van Stevie Nicks, 'Long Time Gone', 'Top of the World', 'More Love' en 'I Believe in Love'.

Begin 2003 zei Natalie tijdens een concert in Londen, dat ze zich schaamde voor president George W. Bush, vlak voor de Irak-oorlog. Veel conservatieve, zuidelijke fans vonden dit beledigend voor Bush. Er volgde een boycot voor hun muziek in Amerika. Ook de zanger/acteur Pat Boone was verontwaardigd.
In 2006 verscheen 'Taking the Long Way', met o.a. 'The Long Way Around', 'Everybody Knows', 'Not Ready To Make Nice', 'Lullaby', 'Bitter End', 'I Hope', 'Voice Inside My Head' en 'Baby Hold On'.

Juni 2006 verscheen de single 'Not Ready To Make Nice', de grootste hit van Dixie Chicks in Amerika tot nu toe. Dit lied is geschreven door Natalie, Emily, Martie en de muzikant/songwriter Dan Wilson. Het lied is een reactie op de doodsbedreiging, die Natalie Maines ontving na haar kritiek op Bush en hoe een protesterende vrouw haar kleine kind leerde om 'Naai ze!' te scanderen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 6 mei 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 4 stemmen 45Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)