Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Kasey Chambers - Ignorance

Kasey Chambers is geboren op 4 juni 1976 in Mount Gambier, Australië. Haar vader is de songwriter Bill Chambers, die ook voor anderen schrijft, zoals 'Things Just Aren't the Same on the Land' voor de country-zanger Slim Dusty. Haar moeder heet Diana. Op haar tiende werden Kasey en haar oudere broer Nash lid van de band Dead Ringer Band, die door hun ouders was opgericht. Bill schreef de meeste nummers en in 1993 verscheen het debuutalbum 'Red Desert Sky' bij Import Records. In 1995 verscheen het tweede album ''Home Fires' bij EMI Music. In 1997 verscheen 'Living in the Circle' en in 1998 'Hopeville'. In 1998 zijn Bill en Diana gescheiden en stopte de band. Diana verhuisde naar het verre Norfolk Island, twee-en-een-half uur vliegen vanaf Australië.

Kasey groeide tot en met haar negende op in de woestijnachtige Nullarbor Plain en in het kleine vissersdorp in Beachport, Zuid-Australië, waar ze als een nomade steeds weer elders kampeerde. 's Avonds zongen ze liederen bij het gitaarspel van Bill en bij het kampvuur. Haar familie beheerde een tijd de lokale vis- en frietkraam. In 1999 verscheen haar eerste solo-album 'The Captain', geproduceerd door haar broer Nash, met naast de titelsong o.a. 'Do not Talk Back', 'Cry Like a Baby', 'You Got the Car' en 'Southern Kind of Life'. Het album won de 1999 ARIA Music Award for Best Country Album. Buddy en Julie Miller werkten aan het album mee. In 2000 won ze de Best Female Artist. Het album werd dubbel platina in Australië.

In 2001 stond Kasey in Amerika in het voorprogramma van Lucinda Williams en in Australië ondersteunde ze Emmylou Harris. Op 3 september 2001 'Barricades & Brickwalls', met naast de titelsong o.a. 'Not Pretty Enough', 'Nullarbor Song', 'Million Tears', 'This Mountain' en 'I Still Pray', met het verborgen, vlijmscherpe protestnummer 'Ignorance' aan het einde. Op 31 mei 2004 verscheen 'Wayward Angel', met naast de titelsong o.a. 'Pony', 'Stronger', 'Bluebird', 'Paper Aeroplane' en 'Mother'. In het najaar van 2005 trouwde ze met de singer-songwriter Shane Nicholson, geboren in Brisbane. Op 19 augustus 2006 verscheen 'Carnaval', met gastoptredens van de muzikant Tim Rogers en de zanger Bernard Fanning. Met o.a. 'Dangerous', 'Sign on the Door', 'Hard Road', 'Railroad' en 'You Make Me Sing'.

Op 16 juli 2007 werd hun zoon Arlo Ray geboren. Kasey heeft een oudere zoon uit een eerdere relatie, genaamd Talon. In 2008 verscheen 'Rattlin 'Bones', in samenwerking met Shane. In 2010 verscheen 'Little Bird', met o.a. 'Train Wreck', 'Someone Like Me', 'Somewhere' en 'This Story'. Op 6 oktober 2011 werd hun dochter Poet Poppin geboren. Op 23 september 2011 verscheen 'Storybook', met allemaal covers, o.a. 'True Colours' van Cyndi Lauper, 'Luka' van Suzanne Vega en 'Water In The Fuel' van Fred Eaglesmith. Op 23 oktober 2012 verscheen 'Wreck & Ruin', in samenwerking met Shane, met o.a. 'Adam And Eve', 'The Quiet Life', 'Have Mercy On Me', 'Sick As A Dog' en 'Troubled Mind'. In april 2013 zijn Kasey en Shane gescheiden. Op 29 augustus 2014 verscheen haar negende album 'Bittersweet', met o.a. 'Is God Real?', 'Oh Grace', 'Christmas Day', 'I Would Do', 'Hell of a Way to Go' en de titelsong, samen met Bernard Fanning.

Schrijver: Joanan Rutgers, 4 mei 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

3.4 met 5 stemmen 47Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)