Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

M83 - Wait

M83 is een Franse, elektronische muziekband onder leiding van Anthony Gonzalez en is momenteel in Los Angeles gevestigd. De band is in 2001 in Antibes, Frankrijk, gevormd door Anthony Gonzalez en Nicolas Fromageau. Op school vormden Anthony en Nicolas de post-rock outfit genaamd My Violent Wish. Op zijn zeventiende kocht Anthony een synthesizer en stuurde hij een demo naar enkele, Franse platenlabels. Gnooom Records was belangstellend en hun bandnaam M83 is vernoemd naar een spiraalvormig sterrenstelsel Messier 83 in het sterrenbeeld Waterslang, één van de helderste sterrenstelsels.

Op 18 april 2001 verscheen hun debuutalbum 'M83', met o.a. 'Night', 'Kelly', 'Facing That', 'She Stands Up', 'Carresses' en 'I'm Happy, She Said'. Op 14 april 2003 verscheen 'Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts', met o.a. 'Run into Flowers', 'Noise', 'Cyborg', 'Gone' en 'Beauties Can Die'. De coverkunst 'Sneeuw Engelen' is van de Poolse kunstenares Justine Kurland. Na dit album en de wereldtournee heeft Nicolas de band verlaten. Anthony kreeg versterking van zijn broer Yann, de zanger/toetsenist Morgan Grace Kibby (1984, Barrow) en de drummer Loïc Maurin. Op 24 januari 2005 verscheen 'Before The Dawn Heals Us', met o.a. 'Moon Child', 'Farewell/Goodbye', 'Teen Fear', 'Safe' en 'Lower Your Eyelids to Die with the Sun'.

In 2007 verscheen 'Digital Shades Vol. 1', met o.a. 'Dancing Mountains', 'By the Kiss' en 'The Highest Journey'. Anthony nam het eerst in zijn thuisstudio op en hij kreeg hulp van Antoine Gaillet en Laurent Fetis. In 2008 verscheen 'Saterday = Youth', met o.a. 'Kim & Jessie', 'Skin of the Night', 'Couleurs', 'We Own the Sky', 'Too Late' en 'Midnight Souls Still Remain'. De producers waren Ken Thomas, Ewan Pearson en Morgan Kibby. M83 ging op tournee met Kings of Leon, The Killers en Depeche Mode. In 2009 speelden ze op het Fuji Rock Festival in Japan en in het Wexner Center in Columbus, waar Anthony een heftige woordenwisseling met een bewaker had. In 2009 verhuisde hij naar Los Angeles.

In 2010 verscheen de soundtrack van de film 'Black Heaven' van Gilles Marchand, met twee nummers van M83; 'Black Hole' en 'Marion's Theme'. Anthony was er niet blij mee en hij werd depressief. In 2011 verscheen het dubbelalbum 'Hurry Up, We're Dreaming', met o.a. 'Midnight City', 'Wait', 'Claudia Lewis', 'New Map', 'Splendor', 'Outro' en 'OK Pal'. De multi-instrumentalist Jordan Lawlor, de saxofonist Joe Berry en de zangeres/keyboardbespeler Kaela Sinclair kwamen nu ook bij de band. Het lied 'Wait' is te horen in de film 'The Fault In Our Stars' en andere films. Op 8 april 2016 verscheen hun zevende album 'Junk', met o.a. 'Do It, Try It', 'Walkway Blues', 'For the Kids', met de Noorse Susanne Sundfor, 'Solitude', 'Laser Gun', met Mai Lan, en 'Road Blaster'.

M83 gebruikt hoge tonen, net als bij de New Age muziek, waarvan je aangename, highmakende tintelingen krijgt, net als bij de kapper.

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 mei 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 58Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)