Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Bebe - Siempre Me Quedará

De Spaanse zangeres Bebe is geboren als Maria Nieves Rebolledo Vila op 9 mei 1978 in Valencia. Na één jaar verhuisde ze naar Extremadura, waar ze opgroeide. Een deel van haar jeugd woonde ze in Merida en in Badajoz. Haar ouders waren lid van de folkgroep Surberina in Extremadura. Haar ouders waren echte muziekliefhebbers en Bebe was altijd omringd met muziekinstrumenten. In 1995 begon ze haar zangcarrière als koorzangeres bij de zanggroep Vanagloria. In 1996 studeerde ze dramatische kunsten in Madrid. Een paar maanden later had ze al optredens in zalen te Madrid en in 2001 won ze in Extremadura een wedstrijd voor zangers/tekstschrijvers. Haar muziekstijlen zijn Latin pop, Rock en Español. Haar stem is hees en zwoel. Eind 2003 mag ze een album opnemen.

Op 10 mei 2004 verscheen haar debuutalbum 'Pafuera Telarañas' (Weg met de Spinnewebben), met o.a. 'Malo', 'Ella', 'Siempre Me Quedará' (Cocaïne), 'Con Mis Manos', 'Cuidándote' en 'Tu Silencio'. In 2005 won ze de Best New Artist Award bij de Latin Grammy Awards. 'Malo' was een wereldhit en het lied werd als thema voor de Argentijnse serie 'Mujeres Asesinas' gebruikt, een drama/thriller, gebaseerd op de boeken van Marisa Grinstein. Met 'Malo' brak ze internationaal door. Op 29 juni 2009 verscheen haar tweede album 'Y.', met o.a. 'Me Fui', 'Sinsentido', 'La Bicha', 'Pa Una Isla', 'Pa Mi Casa' en 'Uh, Uh, Uh, Uh, Uh'.

Op 6 februari 2012 verscheen haar derde album 'Un Pokito de Rocanrol', met o.a. 'Mi guapo', 'ABC', 'Me pintaré', 'Sabras' en 'Yo Fumo'. Op 31 maart 2010 is haar dochter Candela geboren en nam ze twee jaar pauze. Inmiddels heeft ze twee kinderen. Ze is in 2013 getrouwd met de journalist/oorlogscorrespondent Hernán Zin, geboren op 22 september 1971 in Buenos Aires. Hij is ook schrijver en documentaire-maker in meer dan veertig landen. Hij woonde drie jaar in Calcutta en sinds 1998 woont hij in Madrid. Zijn documentaire 'Villas Miseria' toont het leven in de sloppenwijken van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. In zijn documentaire 'Oorlog tegen vrouwen' behandelt hij het wrange feit dat verkrachting als een oorlogswapen wordt gebruikt. In 'Geboren in Gaza' volgt hij tien Palestijnse kinderen tijdens een Israëlische, militaire inval. Hij won o.a. de Rory Peck Finalist Award 2015.

Op 9 oktober 2015 verscheen 'Cambio de Piel', met o.a. 'Respirar', met een prachtige muziekvideo, 'La Cuenta', 'Bala Perdida' en 'Todo lo que deseaba'. Het is geproduceerd door de dj Carlos Jean Arriaga. Bebe is ook actrice. Ze speelde in vele tv-series en films, o.a. in 'Al sur de Granada' van Fernando Colomo, gebaseerd op een boek van Gerald Brenan.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=ENm4xKl4oCs

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 mei 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 6 stemmen 233Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)