Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Linda en haar geldaanzuigende glimlach

In de rubriek 'Uitgelicht' in de Volkskrant van 17 mei 2016 staat het artikel 'LINDA.festival, glamour voor gewone vrouwen' van Jeroen Visser, met negen kleurenfoto's van Julius Schrank. Het eerste Linda-festival zit erop. De entreeprijs was 29,50 euro. Voor de extra's moest je bijbetalen. Om mee de doen met de gymles van Arie bombarie Boomsma moest je vijf euro dokken. Linda zat als een soort goeroe in een gevleugelde rotanstoel en ze onthulde haar succesformule 'Hard werken, doen wat je leuk vindt en geen vijanden maken!'. Voor de straattaalles van rapper Nega en een manicure betaal je ook extra. Niks is er gratis, ook de workshop Aftrekken niet, wat dat ook mag inhouden. Je kon je wenkbrauwen laten epileren, een ontspanningsmassage ondergaan, een vrijblijvend botoxadvies krijgen en karaoke in de bar L'HOMO doen. Het magazine 'L'HOMO' is een onderdeel van het blad 'LINDA'. Dat is de link met Arie, die op de foto heel koddige, magere beentjes heeft, in tegenstelling tot zijn imposante torso. Ali B. en Miss Montreal waren ook opgetrommeld. 'De Lindavrouw is net iets spannender, stouter en ruimdenkender dan de gemiddelde huisvrouw!', zegt Arie.

Linda Margaretha de Mol is geboren op 8 juli 1964 in Hilversum. Haar vader was de zanger/muziekondernemer John de Mol senior (in 2013 overleden) en haar opa was de accordeonist/orkestleider Johannes Henricus Gertrudus de Mol (1912 - 1970), die samenwerkte met de zanger Eddy Christiani, die inmiddels 98 is. Vanaf juni 1960 was haar opa de programmaleider van de zeezender Radio Veronica. Haar vader, ook wel de Nederlandse Sinatra genoemd, werd begin jaren zeventig de directeur van de piratenzender Radio Noordzee Internationaal. Haar oudere broer is de mediamagnaat/multimiljonair John de Mol junior (1955, Den Haag), die van 1976 tot 1979 met Willeke Alberti was getrouwd. In 1979 werd hun zoon Johnny de Mol geboren, nu een acteur/programmamaker.

Linda debuteerde op de televisie in het AVRO's kinderkoor. Op haar twaalfde presenteerde ze het programma 'Wat je zegt ben je zelf'. Ze studeerde drie jaar rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Van 1985 tot 1989 presenteerde ze 'The DJ Kat Show' op Sky Channel, geproduceerd door haar broer. Ze was de assistente van Ron Brandsteder in de 'Showbizzquiz'. Tot 2005 presenteerde ze vele programma's voor de TROS, zoals 'Love Letters', 'Miljoenenjacht' en 'Homerun'. Bij Talpa presenteerde ze 'De Slimste'. Ze bedacht de dramaserie 'Gooische Vrouwen', met o.a. Tjitske Reidinga, Derek de Lint en Lies Visschedijk. Op RTL4 presenteert ze 'Ik hou van Holland'. Samen met Jeroen van Koningsbrugge speelde ze in de komedie 'Iedereen is gek op Jack'. Ze presenteert de quiz 'Weet Ik Veel' en het praatprogramma 'Linda's Zomerweek'.

In 1991 trouwde Linda met haar jeugdliefde, de juwelier Fred Reuter en in 1995 zijn ze gescheiden. Ze woonde samen met de regisseur Sander Vahle, met wie ze een zoon en een dochter kreeg, Julian (nu 19) en Noa (nu 16). In 2007 zijn Linda en Sander gescheiden.
Vanaf 2007 heeft ze een relatie met de componist/toetsenist Jeroen Rietbergen (1971, Vlissingen), met wie ze samenwoont. Jeroen werkte o.a. samen met Ruth Jacott, Candy Dulfer, Jan Akkerman en Marco Borsato.

Linda speelde de hoofdrol in 'Ellis in Glamourland' en in 'Terug naar de kust'. Ze ontving vele prijzen en in 2011 werd ze Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Ze woont in Huizen in een statig, wit huis met dikke zuilen aan de Museumlaan 1, genaamd 'Oud Crailoo'. De waarde van het huis is zo'n zeven miljoen euro. Het banksaldo van Linda bedraagt zo'n 25 miljoen euro.

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 mei 2016


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.0 met 3 stemmen 125Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
22 mei 2016
Toch weer goed om dit in een peuleschil bij elkaar te zien
Beknopt als onze rododendron
Nog even en we kunnen de stamboom van de Gooise matras reconstrueren
En alle molletjes onder het gazon

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)