Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lamb - Wise Enough

Lamb is een Engels, elektronisch muziekduo uit Manchester. Ze worden beïnvloed door triphop, dub, breaks, drum & bass en jazz. Het magische duo bestaat uit de producer Andy Barlow en de charmante, diepzinnige singer-songwriter Lou Rhodes, geboren als Louise Ann Rhodes. Lou woont momenteel in de provincie Wiltshire. Haar solo-werk is meer organisch en geworteld in de volksmuziek. Haar songs zijn uiterst romantisch, soulvol en zeer persoonlijk. Ze weet niet zeker of ze naar de elektronica-muziek terug keert. In 2012 verscheen haar kinderboek 'The Phlunk', die goede recensies kreeg. De opvolger 'The Phlunk's Worldwide Symphony' werd ook goed ontvangen. Verder schreef ze het essay 'The First Time I Heard The Smiths'. Ze is moeder van twee kinderen.

Lamb bereikte een commercieel succes met de hitsingles 'Górecki' en 'Gabriel'. Op 30 september 1996 verscheen hun debuutalbum 'Lamb' bij Mercury/Universal, met o.a. 'Feela', 'Górecki', 'Trans Fatty Acid', 'God Bless', 'Merge' en 'Zero'. Op 17 mei 1999 verscheen hun tweede album 'Fear of Fours', met o.a. 'All in Your Hands', 'Bonfire', 'Ear Parcel', 'Fly' en 'Five'. Hoewel ze in Manchester begonnen te spelen, worden ze meestal geassocieerd met de triphop sound uit Bristol. In Engeland en Portugal hadden ze het meeste succes. Hun artistieke muziekvideo's variëren van Cyberpunk tot de science-fiction film 'THX 1138' van George Lucas tot het Zen Boeddhisme.

Hun lied 'Górecki' is gebaseerd op de Derde Symfonie van de Poolse componist Henryk Górecki. Een deel van de teksten werd in de film 'Moulin Rouge!' van Baz Luhrmann gebruikt. Het nummer werd ook gebruikt in een reclame voor Guinness en voor een advertentie voor de Tomb Raider: Underworld video game. Lamb werkte samen met de bassist Jon Thorne, de gitarist Oddur Mar Runnarson, de drummer Nikolaj Bjerre, het strijktrio Chi 2 en de trompettist Kevin Davy. Op 8 oktober verscheen 'What Sound', met o.a. 'I Cry', 'Small', 'Heaven', 'Gabriel' en 'One'. In november 2003 verscheen 'Between Darkness and Wonder', met o.a. 'Hearts and Flowers', met een indringende tekst over eenzaamheid, 'Wonder', 'Open Up', 'Darkness' en 'Till the Clouds Clear'. Na dit album gingen ze beiden solo.

In 2006 verscheen Lou's eerste solo-album 'Beloved One', in 2007 verscheen 'Bloom' en in 2010 verscheen 'One Good Thing'. In 2010 was Lamb herenigd voor enkele concerten. In mei 2011 verscheen hun vijfde album '5', met o.a. 'Another Language', 'Wise Enough' en 'The Spectacle'. 'Wise Enough' is tekstueel en muzikaal van adellijk niveau en de video erbij is spectaculair en is met heel veel zorg gemaakt. In 2014 werd hun debuutalbum opnieuw uitgebracht met enkele remixen. Op 13 oktober 2014 verscheen hun tot nu toe laatste album 'Backspace Unwind', met naast de titelsong o.a. 'In Binary', 'Shines Like This', 'We Fall In Love', 'What Makes Us Human' en 'Nobody Else'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 mei 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.3 met 6 stemmen 57Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)