Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Miljonair trapt de bal naar Niemandal

De Zweedse voetbalinternational Zlatan Ibrahimovic geeft de pijp aan Maarten en kapt met zijn geren en gezwoeg op de voetbalvelden na het EK 2016. Net als de megaster Christiano Ronaldo bakt hij er op dit EK niet veel van en heeft hij deze uitzwaairegeling bedacht om zijn roem en trots staande te houden. Hij zal hoogstwaarschijnlijk als trainer verder gaan en zo zijn banksaldo op peil houden. Zoals de meeste topvoetballers heeft hij een opvallend haarkapsel en de nodige afschrikwekkende, imponerende tatoeages. Dat is allemaal in het kader van bluf en overtroeving. Zlatan is getrouwd met de elf jaar oudere Helena Seger en zij kregen samen twee boys, Maximilian en Vincent. Aan Vincent van Gogh gedacht? Zij grootheidswaan is opvallend en hij doet er alles aan om die in stand te houden. Tijdens dit EK wordt er op de Nederlandse televisie geregeld een reclame van hem uitgezonden, waarin hij volop pocht over zijn verleden en zijn gigantische strijd om de top te bereiken. Ik meen dat hij ondertussen ook nog een automerk promoot, maar dat lijkt van zeer ondergeschikte waarde. Zlatan is misschien wel miljardair van al dat gevoetbal geworden en hij beschikt over een astronomisch duur woonhuis.

En dan te bedenken dat de trotse spierbundel Zlatan nog maar 34 jaar is en denkt dat hij nu al een Griekse godheid is. Natuurlijk, voetbal is een vorm van religie en een betekenisvol oorlogssurrogaat, wat daardoor wellicht van nature vijandige landen tot kalmte maant, maar ook al ben je een voetbalgod, dan mag je nog wel blijven beseffen, dat je extreem handig in een balspelletje bent en niet in de wijsbegeerte of de theologie. Zlatan speelde bij Ajax, Juventus FC, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan en Paris Saint-Germain. Hij maakte wel degelijk uitzonderlijke doelpunten en hij was inderdaad een unicum op voetbalgebied, maar toch blijft er een duister mankement aan deze onoverwinnelijke gladiator kleven. Zijn roem is tanende en dat weet hij maar al te goed en daarom kiest hij ervoor om op zijn hoogtepunt (pal na zijn hoogtepunt) met zijn voetbalcarrière te stoppen. Topsporters zijn immers vroegoud, zo de sage gaat. Zlatan heeft zijn eigen, uitgekiende legende op poten gezet. Zijn wonderbenen hebben voor terechte verbazing gezorgd en voor een enorm saldo op zijn bankrekening.

Deze reus van een kerel is zo trots als een pauw en ergens mag hij dat ook zeker zijn, maar door als een gebeeldhouwd triomfator de geschiedenis in te willen gaan, bedriegt hij vele stadions vol voetbalfans. Door zijn zwakheden en mislukkingen niet te tonen, maakt hij van zichzelf een soort Superman, Batman en Spiderman, wat pure volksverlakkerij is en zeer onsympathiek jegens de vaak gemankeerde, gedesillusioneerde, armvolkse en geruïneerde voetbalfans. Die arme drommels op de plastic stadionzitjes beseffen te weinig dat ze in feite zichzelf extreem verrijkende players zitten aan te moedigen. In wezen joelen ze de longen uit hun lijf voor macho-patsers, die de nieuwe adel zijn en makkelijk over hun ruggen heen grof geld verdienen. Het argeloze volk wil brood en spelen, maar de spelen worden misbruikt door gewiekste geldwolven, die met hun poppenkastvoorstellingen stoppen, zodra ze voldoende cash geïnd hebben. Er gaan miljarden om in de voetbalsport, net zoals in de maffia-kringen en bij de topbazen, die ook nog vaak fraude blijken te plegen. Het domme gepeupel waant zich belangrijk tijdens de EK's en WK's, maar ten diepste worden ze gewetenloos en schandalig uitgebuit door doorgewinterde, acterende roofdieren, die hun uitbuitende slavendrijvers zijn.

Schrijver: Joanan Rutgers, 23 juni 2016


Geplaatst in de categorie: sport

3.7 met 3 stemmen 3.624Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)