Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Arctic Monkeys - Arabella

De Arctic Monkeys zijn een Engelse indierockband, die in 2002 is opgericht in High Green, een voorstad van Sheffield. De frontzanger is Alex Turner, geboren op 6 januari 1986 in High Green. Zijn moeder Penny was lerares Duits en zijn vader David was leraar natuurkunde en muziek. Hij is hun enigste kind. Tot zijn achtste kreeg hij pianolessen. Van 1997 tot 2002 zat Alex op de Stocksbridge High School en daarna ging hij twee jaar aan het Barnsley College studeren. Verder werkte hij als barman.

Van juli 2007 tot juli 2011 had Alex een liefdesrelatie met het Engelse model, de styliste/mode-journaliste/tv-presentatrice Alexa Chung (1983, Privett). Haar vader was een Chinese grafisch ontwerper en haar moeder is van Engelse afkomst. Alex en Alexa woonden in Londen en New York. Sinds 2015 heeft zij een relatie met de Zweedse acteur Alexander Skarsgard.

De drummer is Matt Helders, de gitarist is Jamie Cook en de bassist is Nick O'Malley. Tot 2006 was Andy Nicholsen de bassist van de band. In juni 2003 was hun eerste optreden in de pub The Grapes in Sheffield. Op 30 mei 2005 verscheen hun EP 'Five Minutes with Arctic Monkeys'. Op 23 januari 2006 verscheen hun debuutalbum 'Whatever People Say I Am, That's What I'm Not', met o.a. 'The View From The Afternoon' en 'A Certain Romance'. Dit album won de Mercury Music Prize. Op 24 april 2006 verscheen hun EP 'Who the fuck are Arctic Monkeys?'. Ze speelden op Rock Werchter, Pukkelpop en Lowlands. Voorts speelden ze op het hoofdpodium bij de Reading and Leeds Festivals.

Op 18 april 2007 verscheen hun tweede album 'Favourite Worst Nightmare', met o.a. 'If You Were There, Beware'. Ze gaven concerten in Engeland, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Azië. Op 19 augustus 2009 verscheen hun derde album 'Humbug', met o.a. 'Crying Lightning' en 'Dangerous Animals'. Eind augustus 2009 waren ze samen met Kings of Leon en Radiohead de hoofdacts op de Reading and Leeds Festivals. Op 6 juni 2011 verscheen hun vierde album 'Suck It and See', met naast de titelsong o.a. 'She's Thunderstorms' en 'Love Is a Laserquest'.

Op 9 september 2013 verscheen het vijfde, zeer succesvolle album 'AM', met o.a. de stoere, masculine tophit 'Arabella', waarin de aparte, intrigerende stem van Alex heel mooi uitkomt. De zwart-wit videoclip is wat druk en flitsend, maar blijft boeien. Heel even zien we Alex speels stoeien met een aantrekkelijke, vrolijke top-less vrouw. Verder is er het lied 'Snap Out of It', wat een aanstekelijk refrein heeft en een sexy, maar tevens ontroerende kleurenvideo. Andere songs zijn o.a. 'Do I Wanna Know?', 'R U Mine?', 'One for the Road' en 'Why'd You Only Call Me When You're High?'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 23 juni 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 2 stemmen 332Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)