Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Elle King - I Told You I Was Mean

Elle King is geboren als Tanner Elle Schneider op 3 juli 1989 in Los Angeles. Ze zingt country, soul, rock en blues. Ze is ook een actrice. Haar moeder Londen King is een voormalig model en haar vader is de acteur/komiek Rob Schneider, bekend van Saterday Night Live. Na de scheiding van haar ouders hertrouwde haar moeder. Ze groeide op in zuid-Ohio, tussen Wellston en Columbus. Op haar negende kreeg ze van haar stiefvader Justin Tesa een elpee van de all-girl hardrock-band The Donnas, met de zangeres Brett Anderson. Dit was voor haar een magisch moment, waardoor ze besloot om zangeres/muzikante te worden.

In die tijd luisterde Elle naar de muziek van The Runaways, een all-female rockband met de fameuze Joan Jett, en Blondie, de band van Debbie Harry, die inmiddels 71 jaar is. Haar acteerdebuut was naast haar biologische vader in de film 'Deuce Bigalow: Male Gigolo', een sekskomedie uit 1999 van Mike Mitchell. Haar vader had de hoofdrol. Zij speelde Cookie Girl. Op haar dertiende begon ze gitaar te spelen en luisterde ze naar de muziek van Otis Redding, Yeah Yeah Yeahs, Etta James, Aretha Franklin, Al Green, Hank Williams, Johnny Cash, AC/DC (het logo van deze band staat op haar biceps getatoeëerd) en Earl E. Scruggs. Door haar liefde voor Williams en Scruggs leerde ze banjo spelen.

In haar tienerjaren ging ze naar het Buck's Roch Camp in Connecticut, waar ze in musicals mee speelde. Ze woonde als tiener in New York City, Los Angeles, Philadelphia en Kopenhagen. Na haar afstuderen aan de Elisabeth Irwin High School verhuisde ze naar Philadelphia, waar ze schilderkunst en film studeerde aan de University of Arts. Ze begon de banjo als haar hoofdinstrument te gebruiken en momenteel woont ze in de arbeiderswijk Bushwick in Brooklyn, NYC.

Op haar zestiende begon Elle met optredens in de buurt van NYC, met behulp van een valse ID om toegang tot de nachtclubs te krijgen. Ze deed ook aan straatoptredens en ze tekende een contract bij RCA. Op 13 maart 2012 verscheen haar debuutsingle 'Good To Be A Man'. Op 12 juni 2012 verscheen de EP 'The Elle King', met vier nummers. De EP is opgenomen in New York en is geproduceerd door Andy Baldwin en Chris DeStefano.

Op 17 februari 2015 verscheen Elle's debuutalbum 'Love Stuff', met o.a. 'Ex's & Oh's', 'Under the Influence', 'America's Sweetheart', 'I Told You I Was Mean', 'Cocaïne Karolina', 'Last Damn Night', 'Song of Sorrow', 'Ain't Gonna Drown' en 'See You Again'. Luister ook naar Elle's nummer 'Can't Be Loved' en de tragedie van haar liefdeloze kindertijd mag duidelijk zijn. Elle werd dit jaar op een zeilboot onder de Golden Gate Bridge door de Schotse Fergie ten huwelijk gevraagd en ze heeft 'Ja!' gezegd.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=LgEwUsMJzMU

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 juli 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

3.7 met 3 stemmen 51Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)