Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Yeah Yeah Yeahs - Despair

Yeah Yeah Yeahs is een Amerikaanse indie rockband, in 2000 opgericht in New York City. De band bestaat uit de zangeres/pianiste Karen Orzolek, de gitarist/toetsenist Nick Zinner en de drummer Brian Chase.

Karen Lee Orzolek is geboren op 22 november 1978 in Busan, Zuid-Korea. Deze beeldschone, geniale, uitzonderlijk schitterende zangvogel is de dochter van een Koreaanse moeder en een Poolse vader. Ze verhuisde naar Englewood, New Jersey, waar ze opgroeide. Ze studeerde aan het Oberlin College en de Tisch School of the Arts in New York City. Ze is ook beroemd vanwege haar opzichtige outfits, gemaakt door haar vriend, de mode-ontwerper Christian Joy. Karen weigerde te poseren voor naaktfoto's in de Playboy. Ze had een relatie met de regisseur/acteur Spike Jonze en met de leadzanger van de band Liars, Angus Andrew. In 2011 trouwde ze met de regisseur Barnaby Clay, de gelukkige bofkont.

Brian Chase is geboren op 12 februari 1978 op Long Island, New York. Karen en Brian waren beiden studenten aan het Oberlin College in Ohio in de late jaren negentig. Brian was een jazz-student aan het conservatorium. Karen ging naar de New York University en ze ontmoette Nick Zinner in een bar, wat meteen klikte. Nick Zinner is geboren op 8 december 1974 in Sharon, Massachusetts. Op 9 juli 2001 verscheen hun debuut-EP, met o.a. 'Bang', 'Mystery Girl' en 'Our Time'. De stijl is garagerock revival.

Op 29 april 2003 verscheen hun debuutalbum 'Fever to Tell', met o.a. 'Rich', 'No No No', 'Modern Romance', 'Y Control', het meesterlijke 'Maps' en 'Black Tongue'. Op 19 oktober 2004 verscheen de muziek-DVD 'Tell Me What Rockers to Swallow', gefilmd in The Fillmore in San Francisco. Op 22 maart 2006 verscheen hun tweede album 'Show Your Bones', met o.a. 'Phenomena', 'Cheated Hearts', 'Turn Into', 'Fancy', 'The Sweets' en 'Gold Lion'. Ze deden optredens in heel Europa en Amerika.

Op 31 maart 2009 verscheen het derde album 'It's Blitz!', met o.a. 'Zero', 'Skeletons', 'Runaway', 'Hysteric', 'Dragon Queen', 'Dull Life', 'Soft Shock' en 'Heads Will Roll'. Op 12 april 2013 verscheen hun vierde album 'Mosquito', met naast de titelsong o.a. 'Despair', 'Sacrilege', met een intrigerende videoclip, 'Subway', 'Under the Earth', 'These Paths', 'Buried Alive', met de rapper Keith Thornton, 'Wedding Song', 'Slave' en 'Always'. 'Despair' is ondanks de titel een zeer positieve song, die Karen supergaaf a capella begint en die daarna met haar bandleden herhaald wordt. De levenslust spat er vanaf. De muziekvideo is boven op een wolkenkrabber in NYC opgenomen, heel tof. Hun stijl doet denken aan een mix van Blondie en Siouxsie and the Banshees. Sinds december 2014 is Yeah Yeah Yeahs met grote vakantie gegaan en het is dus maar de vraag of ze ooit nog doorgaan.

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 juli 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.5 met 2 stemmen 44Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)