Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De vrouwelijke evenknie van Aleister Crowley

(voor Lea Hirsig (1883 - 1975))

Je bent geboren op 9 april 1883 in Trachselwald, Zwitserland, ontstaan rondom het Trachselwald Kasteel. Je had negen broers en zussen. Op je tweede verhuisde je naar Amerika en je groeide op in New York City. Je kreeg les op een middelbare school in de Bronx. Je oudere zus Alma en jij bestudeerden het occulte en in het voorjaar van 1918 bezochten jullie Aleister Crowley, die woonde in Greenwich Village, Manhattan.

Aleister Crowley en jij voelden meteen een instinctieve klik met elkaar. Jij vroeg hem om jou te schilderen als een 'dode ziel', waarna hij diverse portretten van jou maakte. In 1919 werd je vanwege jouw interesse in het occulte ingewijd als de Babalon of 'Scarlet Woman' van Aleister. Je kreeg de naam Alostrael, 'de baarmoeder of graal van God'. Je was getrouwd met Edward Hammond, met wie je samen een zoon had, Hans Hammond (1917 - 1985).

Samen met Crowley vond je de abdij van Thelema in Cefalu, op Sicilië. Het was een klein huis, dat jullie als tempel en spiritueel centrum gebruikten. De naam is ontleend aan de satire 'Gargantua en Pantagruel', waar een Abbaye de Thélème wordt beschreven als een soort van anti-klooster, waar men leeft volgens de eigen vrije wil en het welbehagen. Crowley en jij kregen in Fontainebleau samen een dochter, genaamd Anna Leah, bijgenaamd Poupée. Op 14 april 1920 werd de abdij gesticht. Onder het huurcontract tekenden jullie met Sir Alastor de Kerval en Contessa Lea Harcourt.

Jij stond bekend als Soror Alostrael en Crowley's Scarlet Woman, een verwijzing naar de gemalin van het Beest van de Apocalyps, nummer 666. Als een instrument begeleidde je Crowley, de profeet van de New Aeon. Hij zei: 'We moeten geheel in het heden leven, volledig geabsorbeerd in het Grote Werk, onbevredigd door het doel, verlost van de lust van het resultaat.'. Ter ere van jou schreef Crowley het hoogst confronterende gedicht 'Leah Sublime', wat 'alarmerend obsceen' is genoemd. Hij vond in jou zijn ideale, magische partner. Hij noemde jouw vagina 'de Hirsig patent vacuüm-pomp'. De leerling Raoul Loveday overleed door het drinken van vervuild water bij Cefalù.

De studente en schrijfster Mary Francis Butts beschreef in haar dagboek hoe jij probeerde om met een bok te copuleren, een oud, heidens ritueel, wat mislukte. In het voorjaar van 1921 kreeg je een hoge rang binnen Ipsissimus, een spirituele organisatie, in 1907 door Crowley opgetekend. In juni 1924 bleef je Crowley trouw, ondanks zijn geldproblemen en pijnlijke operaties voor zijn astma-symptomen. Toch liep jullie relatie spaak. Zijn schorre stem maakte je gillend van gekte. Na een paar maanden presenteerde hij zijn nieuwe Scarlet Woman, Dorothy Olsen.

Je bleef je wijden aan het Grote Werk, je vernieuwde jouw magische eden, je bleef Ra Hoor Khuit voortdurend aanroepen en je bleef toegewijd als de Bruid van Chaos. In 1925 werd je opnieuw Crowley's schrijfster en secretaresse. Je hield van Crowley's werk en van de God in hem, niet van zijn man-zijn. Je trouwde met William George Barron, met wie je op 4 december 1925 een zoon kreeg, Alexander. Later wees je Crowley als profeet af, maar je bleef trouw aan de Wet van Thelema. De laatste tijd was je lerares in Amerika. Op 22 februari 1975 overleed je in Meiringen, Zwitserland. Je werd 91 jaar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 23 augustus 2016


Geplaatst in de categorie: idool

4.8 met 4 stemmen 56Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)