Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lindsey Stirling - Hallelujah A Savior Is Born

Je bent geboren op 21 september 1986 in Santa Ana, Californië. De actrice Michelle Pfeiffer is er ook geboren. Je groeide op in Gilbert, Arizona.
Je ouders Diane en Stephen Stirling waren niet rijk, maar ze wisten wel een vioolleraar voor jou te betalen. Je hebt vier broers en zussen; Brooke, Jennifer, Marina en Vova.
Op je vijfde begon je met vioollessen. Je bent je financieel beperkte jeugd dankbaar gebleven. Op je 16-de ging je naar de Mesquite High School en zat je in de rockband Stomp on Melvin. Je won de Spirit Award in de America's Junior Miss Finals en je was lid van de Charley Jenkins Band. Je had ook een fascinatie voor dans.

Je mengt hiphop, pop en klassieke muziek op de viool en je danst daarbij. Je moest heel lang oefenen om tijdens het viool spelen ook te dansen, maar nu gaat het automatisch.
In 2010 ben je bij America's Got Talent genadeloos neergesabeld, maar dat heb je grandioos overwonnen. Ook al was het uiterst pijnlijk en vernederend en was je er kapot van, je ging door met je unieke stijl en je wist via internet veel waardering te oogsten. Je bent succesvol, omdat je trouw aan jezelf bent gebleven. Je houdt van dansmuziek en in 2013 won je 50.000 dollar bij Dance Showdown. Je bent ook choreografe, componiste en performancekunstenares.

Je studeerde film aan de Brigham Young University in Provo, Utah. Deze universiteit is eigendom van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, oftewel de Mormonen, waar je in New York een missie voor deed. Met de muziekvideo 'Spontane Me' steeg je populariteit, waardoor je meer en meer video's lanceerde. De videograaf Devin Graham hielp je. September 2012 verscheen jouw debuutalbum 'Lindsey Stirling', met o.a. 'Stars Align', 'Crystallize', 'Moon Trance', 'Elements', 'Transcendence' en 'Anti Gravity'.

April 2014 verscheen jouw tweede album 'Shatter Me', waarop je samenwerkte met de zangeressen Izzy Hale en Dia Frampton. De hoes verwijst naar je strijd tegen anorexia nervosa. Het lied 'Shatter Me' verhaalt het overwinnen van je eetstoornis, mede door je mormoonse geloof. Met naast de titelsong o.a. 'Beyond the Veil', 'Mirror Haus', 'Take Flight', 'Master of Tides', 'Ascendance', 'Night Vision' en 'Roundtable Rival'. Dit album won de 2015 Billboard Music Awards voor Top Dance/Electronic Album.
Augustus 2015 verscheen je video-album 'Lindsey Stirling: Live from London'.

In augustus 2015 studeerde je af aan de Marriott School of Management met een Bachelor of Science graad in het recreatie-management. Je woont in Los Angeles en je had een korte liefdesrelatie met Devin Graham.
Augustus 2016 verscheen jouw derde album 'Brave Enough', met naast de titelsong, samen met de zangeres Christina Perri, o.a. 'Lost Girls', 'Gavi's Song', 'Mirage', met Raja Kumari, 'Where Do We Go', met Carah Faye Charnow, 'The Phoenix', 'Hold My Heart', met ZZ Ward, en 'Love's Just a Feeling', met de Ierse Ruth-Anne Cunningham.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=CbxpmNwGpYs

Schrijver: Joanan Rutgers, 17 september 2016


Geplaatst in de categorie: idool

4.3 met 3 stemmen 78Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)