Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Roger Glover & Quest - Love is All

Je bent geboren op 30 november 1945 in Brecon, Wales. Je groeide op in de pub van het gezin Glover, waar je diverse, lokale bands hebt zien optreden. De eerste band, waar je lid van was, was The Madisons en daarna was je lid van de band The Lightnings. Vanaf 1963 speelde je in de band Episode Six en in 1969 werd je een bandlid van de Engelse hardrockband Deep Purple, met de drummer Ian Paice, de zanger Ian Gillan, de gitarist Steve Morse en de keyboard-speler Don Airey. In 1970 verscheen hun grootste hit 'Child in Time', wat ruim tien minuten duurt.

In 1973 verliet je Deep Purple. Met een grote hoeveelheid collega-muzikanten nam je als Roger Glover and guests het album 'The Butterfly Ball and the Grasshopper's Feast' op, een muzikale bewerking van een kinderboek. Dit album verscheen in 1974. De grote, internationale hit 'Love is All' werd door Ronnie James Dio gezongen, een metalzanger, die op 10 juli 1942 in Portsmouth geboren is. Naast zijn krachtige performance en stem staat hij bekend als heruitvinder van het bekende metalhandsymbool, de Corna, de bokkengroet, de duivelshoorns, die symboliseren, dat je alom bedrogen wordt. Het teken stamt af van de Oude Grieken en wordt gebruikt om het kwaad af te wenden. De Kelten gebruikten dit teken ook om het kwaad af te wenden. Ronnie overleed op 16 mei 2010 in Houston aan maagkanker. Hij werd 67 jaar.

'Love is All' werd ook een grote, internationale hit door de bijgeleverde tekenfilm, die hoogst komisch en amusant is. Je was ook producer, o.a. van de Schotse rockband Nazareth, die groot succes met het intens gevoelige nummer 'Love Hurts' had, een cover van The Everly Brothers, gezongen door Dan McCafferty, met als gitarist Manny Chariton, als bassist Pete Agnew en als drummer Darrell Sweet. In 1978 maakte je het album 'Elements', gebaseerd op de vier elementen aarde, water, vuur en lucht. Deze muziek is erg vermengd met klassieke muziek. In deze tijd werd je lid van de rockgroep Rainbow, de band van de ex-Deep Purple gitarist Ritchie Blackmore, die door zijn licht ontvlambare karakter vaak afhaakte. In 1984 stopte Rainbow en keerde je naar Deep Purple terug, net als Ritchie. Deep Purple is nog steeds actief en jij bent er nog steeds een hoogst belangrijk deel van.

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 september 2016


Geplaatst in de categorie: muziek

4.5 met 2 stemmen 73



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
24 september 2016
Een geweldige hit met een zeer vermakelijke animatiefilm die op mij als tiener destijds een onvergetelijke indruk gemaakt heeft. Ik zag op een van je eerste video's dat je daar de hier genoemde bokkengroet gebruikt. Je kunt ook jezelf in gedachten in wit licht zetten voordat je een opname doet, voordat je een gebouw instapt, voordat je een mensenmenigte instapt. Visualiseer een eiachtige vorm van beschermend wit licht om jezelf, waar alleen positieve energie doorheen kan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)