Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De herinvoering van koetsen en boerenwagens

De heilige koeien gaan binnen een afzienbare tijd op de schop en dat is iets waar maar weinig mensen aan mee willen werken. Al die verwende, gemakzuchtige, luie automobielgebruikers zullen binnenkort in een diep dal gestort worden. Miljarden auto's zullen naar megagrote autokerkhoven gaan, waar ze tot schroot geplet worden. Voor vuilverwerkingsbedrijven gouden tijden. De benzinepompen zullen als desolate bunkers langs de snelwegen staan, terwijl die asfaltslingers weer door chique, parmantige, sierlijke koetsen met vriendelijk hinnikende trekpaarden worden gevuld. Er druppelt op heel de aardbol geen druppel benzine meer uit die stinkende spuitslangen. De lucht zal meteen opklaren en gezuiverd worden zonder al die giftige afvalstoffen uit al die brommende uitlaten. Een mega-onthaasting zal ontstaan en de mensen zullen weer tijd voor elkaar kunnen en willen opbrengen. Eindelijk zijn we ook verlost van al die verkeersherrie, inclusief het vaak om niets afgaande auto-alarm en dat quasi-stoere gedoe van diverse autobezitters, die op afstand het autoslot aan- en afzetten, vaak gepaard gaande met enkele speelgoedachtige piepgeluidjes.

Op de Noordpool is het al twintig graden warmer geworden en de ijskappen smelten ongelooflijk snel weg. Het is echt de vraag of het tij wel te keren is, daar de status quo innig wordt omarmd door een bewusteloze, gewetenloze, egoïstische, natuurvijandige, onverantwoordelijke, kapitalistische consumptiemassa. De aarde wordt op misdadige wijze verwaarloosd door een wereldwijd maar doordenderende economiestress. De klimaatwetenschappers hebben al diverse keren aan de noodrem getrokken, maar de graaiende bullebakken walsen er met veel plezier overheen. Sinds de industriële revolutie is het alleen maar bergafwaarts gegaan met de gezondheid van Moeder Aarde. Machines werken op energie en weten de productie te verhogen en alles wat meer geld oplevert voor de machthebbers, wordt klakkeloos in bedrijf gezet. Meer en meer werd de menselijke energie ondergeschikt aan de machinale energie, wat massa-ontslagen opleverde. Die tendens zie je nog steeds.

Dat al die gemaksproducten en gemaksvoertuigen energie kosten, is bekend. Dus jatte/jat men die brandstoffen uit de heilige gronden van deze al zozeer slecht bejegende planeet. De olieboeren verkochten/verkopen hun gestolen energie ook nog eens tegen grof geld, wat hen tot dubbele misdadigers maakt. In het begin van de auto-industrie zag je alleen de allerrijksten met zo'n nieuwe uitvinding rond rijden en zichzelf de koning te rijk wanen. Tegenwoordig staat elke achterbuurt vol met die blikken rommel, omdat ze elkaar allemaal na-apen en weigeren over de destructieve consequenties van de uitlaatgassen na te denken. Dat ze energie van de aarde stelen, de aarde vergassen en door hún opwarming van de aarde de aarde sneller dan gedacht een doodsteek toebrengen, negeren ze bewust. De immense oorlogsmachinerie is ook een gevolg van die verrekte industriële revolutieramp. Alle kernwapens, die de duivelse mensheid voor miljarden weggegooid geld heeft aangeschaft, kunnen de aarde tientallen keren totaal vernietigen. Ook die mogelijke tijdbom hebben we zelf gecreëerd. Er worden pogingen ondernomen om die dreiging terug te schroeven, maar ik vrees dat het hetzelfde zal gaan als met de dodelijk besmettelijke autoverslaving.

De zogenaamde vooruitgangsuitvindingen (jawel, er zijn nog steeds complete, meestal militaire krankzinnigen, die de kernbewapening daar ook onder scharen!) zijn ons boven het hoofd gegroeid en dreigen een eigen leven te gaan leiden, waar de robotontwikkeling een mooi voorbeeld van is. Ze bouwen de meest dure en geavanceerde hulprobots, die ze in de verzorging van bijvoorbeeld ouderen willen inzetten, terwijl een mens veel sneller en effectiever dezelfde handelingen doet. De rijke elite wil robots, want die kosten op den duur geen geld meer, zodat ze geen salarissen aan echte mensen meer hoeven te betalen. Vroeger hadden de rijken de armen nog nodig voor lastige en in hun ogen minderwaardige werkzaamheden, de moderne rijken proberen ook dat soort benodigde contacten te verbreken. De hautaine rijken willen alleen nog hun soortgenoten bedruipen en ze kijken neer op het arme gepeupel, dat langs de racebaan van meer macht en geld staat. Sterker nog, ze demoniseren, stigmatiseren en vernietigen de zogenaamde losers met het grootste gemak. Ze denken dat werkelijk alles met geld te koop is, incluis de naïeve zielen van andere mensen.

Maar juist die 'arme' mensen, die innerlijk rijker zijn dan alle rijken tezamen, zijn de eersten, die op de boerenwagens zullen klimmen en met gemeende en integere trots de asfaltwegen van de doorgeslagen werkmieren zullen berijden, met kalmte en beleid. Jongedames in versleten kledij zullen als ware koninginnen bloemenkransen in hun weelderige haarbossen dragen en uitgehongerde kerels met stralende ogen zullen de paarden liefdevol mennen. De verstotenen van eerst zullen juichen langs de wegen, de vrouwen zullen dansen van plezier en de mannen smijten hun hoeden hoog in de lucht. Er zal weer aan humane en simpele ruilhandel worden gedaan en de natuur zal met een groot respect met rust gelaten worden. Zelfs Donald Trump zal zijn boetekleed aantrekken en afzien van een kolenbedrijf en een vegetarisch eethuisje beginnen. Vladimir Poetin was al dol op de natuur en hij zal een viskraam beginnen, met persoonlijk gevangen vissoorten. De oude paleizen, kastelen en landhuizen worden opvanghuizen voor herstellende mensen, die in de oude setting als paria's en onwaardige mensen werden beschouwd. De aarde zal weer opgelucht adem halen en Astrid Kerseboom zal ons melden, dat het klimaat op de Noordpool vele graden kouder wordt!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 december 2016


Geplaatst in de categorie: rampen

4.0 met 4 stemmen 135Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
7 december 2016
Een schoon toekomstbeeld is dat, en een mooie toekomstvisie. Je legt m.i. de wijsvinger op de juiste plek in de geschiedenis waar het echt uit de hand is gelopen: de industriële revolutie. Ik hoop van harte met je mee dat de oliedomme dwaasheid van de petroleumzucht en alle kwaad dat uit die duivelse bezetenheid is voortgekomen, teruggedrongen zal worden in de spelonk waar die nooit uit had mogen komen. Goed stuk. Gepassioneerd, betrokken, maar niet neerdrukkend of doemdenkend. Knap.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
5 december 2016
Orakel Joanan heeft gesproken. Met een rake analyse van wat er mis is in onze wereld. Ik wens dat je visioen waarheid wordt, en we inderdaad, om ons eigen leven en deze planeet te redden, alle rookblikken op wielen moeten vernietigen. Niks mis met wat paardenstront. Dat is immers veel gezonder dan al die uitlaatgassen. Minder kans ook op ongelukken, en het rijdt heel wat relaxter. Nemen we eindelijk weer eens de tijd voor dingen. Kost het wel een paar dagen om van Groningen naar Maastricht te reizen, maar dan kun je onderweg weer volop genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)