Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Zelotisch

Blootstelling of meer exposure is wat de badmintonsport nodig heeft. In Europa noch in Denemarken, noch in Groot-Brittannië, want in deze landen wordt er fanatiek met badmintonrackets tegen shuttles geslagen, dus zelotisch en professioneel gespeeld.
Bij ons staat deze sport nog in de kinderschoenen, maar geleidelijk doch zeker kunnen kinderschoenen door schoenen voor tieners en jong-adolescenten worden vervangen en deze weer op hun beurt door sportschoenen voor volwassenen die een arbeidsintensieve sport zoeken om hun lichamen de beweging te geven die zij doorgaans nodig hebben om óp niveau en ín conditie te blijven.

Bakermat van de badmintonsport is India. Dit in verband met het spel POONA, waarschijnlijk naar de gelijknamige stad die op ongeveer 50 kilometer van Bombay is gesitueerd. In de tweede helft van de 19de eeuw hebben Engelse officieren het spel vanuit India in Groot-Brittannië geïntroduceerd.
Sinds 1992 is badminton een olympische sport die met racket en shuttle wordt gespeeld. Shuttles of pluimballen zijn van nylon of van veren vervaardigd. Zomers is badminton doorgaans een prima buitensport. Vooral het gewicht van de shuttle is oorzaak van het feit dat badminton doorgaans in sportzalen wordt beoefend...!

Op dit moment is Erik Meijs (motto: NO GOALS, NO FUTURE)
in de internationale ranking flink gestegen. Zijn doel is een top-20 positie, waarbij hij verzekerd zou zijn van deelname aan de hoogste categorie toernooien; de zogenoemde Super Series. Zijn uiteindelijke doel zijn de Olympische Spelen van 2020 in Japan.

Bij Soraya de Visch Eijbergen is de badmintonsport met de paplepel ingegoten. Haar favoriete toernooi is de Dutch International. Volgens Soraya bevinden zich bij dit nationaal toernooi gemotiveerde supporters op de tribunes die er gezamenlijk voor zorgen dat zij goed weet te spelen.

Tijdens een eerder opgelopen blessure zei zij:

'mijn doelen als atleet liggen achter deze blessure, achter deze tegenslag'.

Wat de schrijver van deze beschouwing betreft: waar én herkenbaar...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 7 januari 2017


Geplaatst in de categorie: sport

4.0 met 2 stemmen 145Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
17 november 2017
O.S. 2020 Japan;

Aan de gevolgen van een verkeersongeluk is badmintonner Erik Meijs donderdag 16 november 2017 helaas overleden. Dit heeft de Duitse badmintonbond laten weten. De Nederlands kampioen van 2016 stond in de buurt van Ratingen op de A3 in de file toen een vrachtwagen hard op hem inreed. Meijs moest door brandweermannen uit zijn zwaar gehavende auto worden gehaald en werd met een helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Daar overleed hij. De speler van het Duitse 1. BC Beuel uit Bonn was op weg naar een training.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)