Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Eriksson Delcroix - Walking (Acoustic Session by 'Bruxelles Ma Belle')

Eriksson Delcroix is een Belgische country- en bluegrassduo, gevormd door het echtpaar Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix.
In 2007 hebben ze als The Partchesz in eigen beheer een country-album uitgegeven met experimentele, elektronische versies van countryklassiekers. Februari 2014 verscheen hun debuutalbum 'For Ever', met o.a. 'Walking', 'Home Is Where the Angels Roam' en 'I'm Leaving'.

Bjorn Eriksson is geboren in 1976 en op zijn veertiende leerde hij zichzelf gitaar en steelgitaar spelen. Toen was hij al gefascineerd door de bluegrass. Op zijn zestiende speelde hij bij de bluegrassband Hank Van Damme, samen met zijn vader Karl, die banjo speelt, en zijn zus Eva, die contrabas speelt. Ze waren jarenlang de huisband van de Antwerpse concertzaal Pacific aan de Vlaamsekaai 61. In 1994 begon hij zijn muziekcarrière, beïnvloed door de bluegrassgitarist Clarence White en de Sinti-gitarist Django Reinhardt. Hij ging vooral de gypsy jazz bestuderen.

Op verzoek van de zanger/gitarist Stef Kamil Carlens werd Bjorn lid van zijn band Zita Swoon. Dat bleef hij tot 2004. In 1999 toerde hij door Europa en op 11 september 2001 was hij getuige van de aanslagen op de WTC-torens.
Met Jon Birdsong begon hij de band Blue Sphinx. In 2002 richtte hij de rockband Maxon Bleuritt op, met wie hij drie albums maakte. Hij speelde ook in de countryband The Country Kittens en de gypsy jazzband Les Blauw. In 2004 ontmoette hij Nathalie Delcroix, met wie hij The Partchesz vormde. In 2007 verscheen hun titelloze album.

In 2007 coproduceerde Bjorn het album 'The Ladies Second Song' van de folkgroep Laïs, waar Nathalie lid van is. Bjorn is met Nathalie getrouwd en ze kregen drie kinderen. Hij was ook lid van The Broken Circle Bluegrass Band, net als o.a. de actrice/zangeres Veerle Baetens. Deze band was ontstaan door de film 'The Broken Circle Breakdown' van Felix van Groeningen.

Nathalie Delcroix is geboren op 14 fabruari 1976 in Kapellen. Haar vader Ludo was een wielrenner. Ze groeide op in Kalmthout. Ze verving Soetkin Collier in de folkgroep Laïs, die verder uit Jorunn Bauweraerts en Annelies Brosens bestaat. Net als Bjorn werkte ze samen met Admiral Freebee (Tom Van Laere). Ze was ook geregeld onderdeel van de gelegenheidsband Prima Donkey en ze zong 'Bakske vol met stro' en 'Hittentit' op het hommage-album voor Urbanus. Ze was de achtergrondzangeres van o.a. de rockband Gorki, Johan Verminnen en Spinvis.

April 2015 verscheen het tweede album van Eriksson Delcroix, getiteld 'In Nashville, Tennessee', met o.a. 'Fare You Well', 'Sounds On Radical Pacifism' en 'Rue Du Capricorne'.
Januari 2016 verscheen het derde album 'Heart out of Its Mind', met naast de titelsong o.a. 'Mistigris', 'Big Black Is Coming' en 'Now I'm Free'.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=-Z6KzZf-HOk

Schrijver: Joanan Rutgers, 17 februari 2017


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 1 stemmen 60Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)