Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Afkomst verloochent zich niet

(voor Delphine Boël)

Je bent geboren als jonkvrouw Delphine Michèle Anne Marie Boël op 22 februari 1968 in Ukkel, België. Je bent de wettige dochter van jonkheer en industrieel Jacques Boël en barones Sybille Michèle Emilie de Selys Longchamps, die de maîtresse van koning Albert de Tweede van België was, van 1966 tot 1982, toen hij nog een prins was. In 1959 trouwde Albert met Paola Ruffo di Calabria, die van een Italiaans, adellijk geslacht is.
Jij bent de biologische dochter van koning Albert en barones Sybille.

In 1978 zijn jouw ouders gescheiden en in 1982 hertrouwde jouw moeder met baron Michaël-Anthony Tathmore Cayzer en je woonde in Engeland. Je was een rebelse puber, die niet aardde op een conventionele school. Je studeerde o.a. aan het Collège le Rosey in Rolle, Zwitserland, en je deed een kunstopleiding aan de Chelsea School of Art and Design. In 1990 overleed Michaël-Anthony, waarna je afwisselend in België en in de Provence woonde. Als volwassene woonde je aan de Portobello Road in Notting Hill, waar je felgekleurde sculpturen van papier-maché maakte.

In oktober 1999 verscheen er een biografie over koningin Paola van de 18-jarige journalist Mario Danneels. Hij onthulde dat jij de buitenechtelijke dochter van koning Albert bent. Het boek verscheen enkele weken voor het huwelijk van prins Filip en Mathilde d'Udekem d'Acoz. Het boek was een bestseller en het veroorzaakte een nationaal schandaal. In de kersttoespraak van 1999 zinspeelde koning Albert op het feit, dat jij zijn dochter bent. Hij gaf de vroegere huwelijksproblemen met Paola toe. Sinds die kersttoespraak zwijgt de koninklijke familie.

De koninklijkhuisdeskundige Erland Hamerlijnck zegt, dat Albert jou veel zag en dat jij altijd bij hem op schoot zat. De eerste zeventien jaar was Albert er voor jou en hij noemde jou 'papillon'. Jouw moeder heeft haar memoires geschreven en die zullen na het overlijden van Albert en haar verschijnen. Inclusief bewijsbaar fotomateriaal.

In 2003 verhuisde je naar Ukkel (Brussel) en exposeerde je jouw kunstwerken. Je kreeg een liefdesrelatie met de Iers-Amerikaanse zakenman Jim O'Hare en op 17 oktober 2003 werd jullie dochter Joséphine geboren.

In 2003 exposeerde je op de Biënnale van Venetië. Vanwege een bezoek van prinses Astrid werd één van jouw kunstwerken tijdelijk verwijderd. In de zomer van 2004 vertelde je, dat koning Albert alle contact met jou had verbroken en in de zomer van 2005 vertelde jouw moeder hoeveel onrecht jou is en wordt gedaan. Op 28 april 2008 werd jullie zoon Oscar geboren.

Albert verschanste zich en dat doet hij nog steeds, want vooralsnog weigert hij ook het contact met zijn bloedeigen kleinkinderen.

Half juni 2013 daagde jij koning Albert, prins Filip, prinses Astrid en jouw wettige vader Jacques Boël voor de rechter. Dit deed je niet voor het geld, want Jacques Boël is veel rijker dan Albert. Je wilde via hun DNA bewijzen, dat jij de biologische dochter van Albert bent. Grondwettelijk gezien kon je Albert als koning niet voor de rechter dagen en daarom daagde je ook Filip en Astrid voor de rechter. Op 3 september 2013 heb je jouw besluit om Filip en Astrid voor de rechter te dagen ingetrokken. Begin september 2013 publiceerde je een brief in het dagblad 'Le Soir', waarin je bekend maakte, dat Jacques Boël jou onterfd had, wat door enkele juristen als mogelijkheid ontkend werd.

Je wilt dat Albert jou erkent als jouw bloedeigen dochter, iets waar ieder kind recht op heeft.
In jouw sculpturen en andere kunstwerken verwijs jij zeer openlijk naar koninklijke toestanden. Je werkt vaak met kronen, tronen en de kleuren van de Belgische vlag, zoals o.a. op de penis van een gekroonde kikker. Als dochter van prins Albert zijn jouw kunstwerken flink in waarde gestegen. Dat is dan weer financiële gerechtigheid, maar natuurlijk een schijntje in vergelijking met het geld, dat jij later van prins Albert zou moeten erven. Plus de weelderige paleizen, landgoederen, juwelen, antiquiteiten en schilderijen.

Je vroeg jouw vader prins Albert en Jacques Boël om op 21 februari 2017 voor de rechtbank te verschijnen. Jacques is wel bereid tot een DNA-test, maar Albert weigert vooralsnog alle medewerking. Het is dan ook een zeer kleine kans dat Albert komt opdagen. Een merkwaardig soort trots weerhoudt hem. Blijkbaar is zijn koninklijke imago en bezit belangrijker voor hem dan jou eindelijk het bewijs te willen leveren. Zijn weigering om mee te werken, is een veel grotere schande, dan dat hij de buitenechtelijke vader is van zo'n mooie en hoogst getalenteerde dochter. Albert leeft duidelijk nog in de aristocratische prehistorie en in de muffe cocon van zijn stoffige, archaïsche paleizen, met alle poppenkastrompslomp die daar aan vastgeknoopt zit. Als een bokkige brombeer zit hij op zijn rijkdom en nalatenschap weg te roesten. Albert Scrooge.

Onlangs opende jij jouw expositie 'Never give up' in het Brusselse Museum van Elsene, met kunstwerken van de afgelopen 30 jaar. Het thema is overduidelijk jouw koninklijke afkomst. Misschien moet je een privé-detective inhuren om het DNA van Albert op de een of andere manier te bemachtigen?...

Schrijver: Joanan Rutgers, 19 februari 2017


Geplaatst in de categorie: idool

4.3 met 3 stemmen 126Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)