Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Mensenkennis ontberende maskers

Amor fati; heb je lot lief


Dit is niet iedereen gegeven, het lot liefhebben, terwijl net het noodlot heeft toegeslagen met structurele gevolgen op zowel de korte- als de langere termijn. Toch is amor fati belangrijk daar jij als persoon anders geen steek verder komt.

Deze woorden komen van een ervaringsdeskundige die dus van zowel hoed als rand weet. Ook ik dacht in mijn 24ste levensjaar mijn lot te kunnen negeren en weer helemaal de persoon te worden die ik was voor het noodlot toesloeg; helaas bleek, in elk geval in eerste instantie, het tegendeel het geval. Ook in zowel tweede als derde instantie trouwens. Wel heb ik mensenkennis opgedaan en geleerd achter de mensenkennis ontberende maskers te kruipen. Beter gezegd: die GECRISPEERDE, gespannen GRIMASSEN van het in eerdere beschouwingen en/of hartenkreten gerefereerde trio en soms kwartet te doorgronden. In elk oogadertje, bloeddoorlopen, kon ik hun volhardende leugen zien stromen...! Types die geen idee hadden, zich niet in een ander kunnen verplaatsen en bovendien geen besef hadden wat überhaupt de reden was van hun aanwezigheid in die betreffende kamer van Personeelszaken...!

Zij zijn het ongedierte van onze maatschappij. De emotieloze, slechts aan zichzelf denkende, onintelligente en vooral onaangepaste types-aan-de-touwtjes van een persoon of personen die van zichzelf denken GOD ALMIGHTY te zijn, terwijl inmiddels al geruime tijd spionnen van de duivel hun hersenkoek bij de koffie serveren. Dit zullen zij pas doorhebben, net op het moment dat hun laatste gedachte de gedachtenether binnendringt om deze even later met gezwinde spoed opnieuw te verlaten. Gedachten van een dode sterven eveneens, tenzij geboekstaafd of anderszins vastgelegd.

Schrijvers en zeker ook dichters zijn namelijk doorgaans mensen met een missie: woordverkondigers. Met een kleine letter w. Wij zijn predikers noch puriteinen; noch verkondigers van het Woord, hoewel er gelukkig altijd uitzonderingen zijn, noch streng gelovigen. Laat ik wat dit laatste betreft slechts voor mijzelf spreken. Er is niets mis met strenggelovigheid, noch met streng-ongelovigheid; het is slechts een kwestie van begrip. Meer nog van respect. Uiteindelijk het sleutelwoord, ik herhaal: RESPECT, dat de basis zou moeten zijn van alle gezindten en andersgelovigen. Naast de Islam, geldt dit wat mij betreft ook voor het atheïsme. Uiteindelijk is God loochenen, Zijn bestaan ontkennen, ook een geloof.

Mocht Hij bestaan, dan is Hij almachtig en zal Hij moeten inzien dat het zo écht niet langer kan...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 3 maart 2017


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.0 met 1 stemmen 113Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)