Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Imagine Dragons - Shots

Imagine Dragons is een Amerikaanse indierockband uit Las Vegas, gevormd in 2008. De leden zijn: de zanger/drummer Dan Reynolds, de basgitarist Ben McKee, de gitarist Wayne Sermon en de drummer/violist Dan Platzman.

Daniel Coulter Reynolds is geboren op 14 juli 1987 in Las Vegas. Zijn ouders zijn Christine Callister en Ronald Reynolds, een advocaat en acteur. In 2005 werd hij Eagle Scout bij de padvinders. Hij is lid van de Mormoonse kerk en hij was twee jaar full-time missionaris in Nebraska. Het lied 'I Bet My Life' schreef hij uit dankbaarheid voor zijn ouders. Hij ging naar de Brigham Young University en in Utah vormde hij samen met de drummer Andrew Tolman Imagine Dragons. In augustus 2011 werd Andrew door Dan Platzman vervangen. Ben McKee en Dan Platzman kwamen er al snel bij.

In Las Vegas speelden ze bijna elke nacht als een lounge act. In november 2011 tekenden ze bij Interscope Records en begonnen ze met de producer Alex da Kid (Alexander Grant) samen te werken, die ooit voor Bristol City voetbalde. Op 5 maart 2011 trouwde Dan Reynolds met Aja Volkman, de frontzangeres van de indierockband Nico Vega, die verder uit de gitarist Rich Koehler en de drummer Dan Epand bestaat. Ze is lid van de Mormoonse kerk, ze drinkt geen alcohol en ze is vegetariër. Als de indierockduoband Egyptian verscheen er in 2011 de EP 'Egyptian'. Ze kregen samen een dochter, Arrow Eve, geboren op 8 augustus 2012. Vanaf november 2016 is Aja zwanger van twee meisjes.

Dan Reynolds lijdt aan de Ziekte van Bechterew, een vorm van artritis, waardoor er een langdurige ontsteking van de ruggengraatgewrichten plaats vind. Hier is geen remedie voor, al zijn er wel behandelingen, die de symptomen kunnen verbeteren en de verslechtering kunnen voorkomen.

Benjamin Arthur McKee is op 7 april 1985 in Forestville geboren en hij ging naar de El Molino High School. Hij werd op de Las Vegas Strip gearresteerd voor openbare naaktheid, maar Dan Reynolds wist hem met een gesigneerde EP voor de hoofdsheriff uit de gevangenis te krijgen.

Daniel Wayne Sermon is geboren op 15 juni 1984 in American Fork. Hij is ook Mormoon en als kind speelde hij cello en gitaar. Hij studeerde aan het Berklee College of Music in Boston, net als Melissa Etheridge, Jan Hammer, Quincy Jones, Diana Krall, John Mayer en Ben McKee. Wayne is in 2011 getrouwd met de ballerina Alexandra Hall en in 2014 is hun zoon James River geboren. In 2016 is hun zoon Wolfgang Alexander geboren. Wayne lijdt aan een chronische slapeloosheid en hij slaapt maar een paar uur per dag.

Daniel James Platzman is geboren op 28 september 1986 in Atlanta. Hij zat ook op het Berklee College of Music, waar hij een graad in de filmmuziek behaalde. Daar speelde hij al in een ensemble met Ben en Wayne.

Op 4 september 2012 verscheen hun debuutalbum 'Night Visions', met o.a. 'Radioactive', 'It's Time', 'Demons', 'Amsterdam', 'Hear Me', 'Bleeding Out' en 'Nothing Left to Say'.

Op 17 februari 2015 verscheen hun tweede album 'Smoke + Mirrors', met naast de titelsong o.a. 'Shots', 'Gold', 'I'm So Sorry', 'I Bet My Life', 'Friction', 'It Comes Back to You', 'Summer', 'Hopeless Opus' en 'The Fall'.

Het meesterlijk verheffende 'Shots' is geïnspireerd door de schilderkunst van Tim Cantor, geboren op 10 augustus 1969 in het noorden van San Francisco. Hij is een autodidactische, surrealistische kunstenaar en schrijver. Zijn overgrootvader was de Engelse kunstenaar Lloyd Dundas Whiffen. Hij en zijn werk gingen mee op tournee met Imagine Dragons.

Op 18 december 2015 verscheen hun cover van 'I Love You All the Time' van Eagles of Death Metal, uit steun voor de slachtoffers van de terreurslachtoffers in november 2015 in Parijs. De Smoke + Mirrors Tour eindigde op 5 februari 2016 in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Schrijver: Joanan Rutgers, 14 maart 2017


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 2 stemmen 251Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)