Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Calum Scott - Dancing on My Own

Calum Scott is geboren op 12 oktober 1988 in Kingston upon Hull, in de twaalfde eeuw door de monniken van de cisterciënzer abdij Meaux Abbey gesticht, omdat ze behoefte aan een haven hadden, waar hun wol kon worden geëxporteerd. In 1539 werd de abdij gesloopt en werden de stenen voor de verdediging van Kingston upon Hull gebruikt. De stad leefde ook van de visserij en met name de walvisvangst. De Australische dichter Peter Porter noemde de stad 'De meest poëtische stad van Engeland'.

De vrolijke rockband The Housemartins kwam uit Hull, net als het muziekduo Everything but the Girl en de zanger van Fine Young Cannibals, Roland Gift, groeide er op. De dichter Philip Larkin woonde en werkte dertig jaar in Hull. Calum's jongere zus is Jade Scott.

Op 15 augustus 2013 won Calum de talentenjacht Mail Star Search, georganiseerd door de krant Hull Daily Mail, die sinds 1885 verschijnt. Hij werd lid van de tribute band Maroon 4, een variatie op Maroon 5, waarmee hij door Engeland toerde. In 2014 vormde Calum samen met John McIntyre het electronische duo The Experiment. Hun debuutsingle was 'Girl (You're Beautiful)', wat ze twee keer op de televisie uitvoerden, maar daarna gingen ze uit elkaar.

Op 11 april 2015 deed Calum mee aan de auditie voor de negende Britain's Got Talent tv-uitzending. Zijn zus Jade deed ook mee aan Britain's Got Talent, maar zij werd door de jury afgewezen. De homoseksuele Calum was verliefd op het jurylid Simon Cowell, maar die is volop heteroseksueel. Simon had een korte affaire met het glamour model Tara Leigh Patrick en van 2002 tot 2008 had hij een relatie met de actrice Terri Seymour. In 2013 trouwde hij met Lauren Silverman, met wie hij samen twee zoons kreeg.

Calum zong de cover 'Dancing on My Own' van de Zweedse zangeres Robyn, wat hij in 2013 Kings of Leon ook had horen doen op BBC Radio 1. Na een staande ovatie van de jury kreeg hij van Simon Cowell de Golden Buzzer voor een automatische plaats in de liveshows. Simon noemde zijn artistieke talent zeer echt en zijn zangkunst sensationeel. Na deze succesvolle auditie kreeg hij mentale steun van o.a. de vierkoppige vrouwengroep Little Mix en van de Amerikaanse acteur/investeerder Christopher Ashton Kutcher, de ex van de actrice Demi Moore, die weer de ex van Bruce Willis is. Kutcher is inmiddels getrouwd met de actrice Mila Kunis, met wie hij samen een dochter en een zoon kreeg.

Calum's auditie-optreden werd vele miljoenen keren op You Tube bekeken en zijn Twitter-volgelingen werden gigantisch. Op 29 mei 2015 zong hij 'We Don't Have to Take Our Clothes Off' van Jermaine Stewart in de halve finale van BGT. Op 31 mei 2015 zong hij 'Diamonds' van Rihanna in de finale. Hij werd zesde van de twaalf deelnemers. Daarna deed hij mee aan diverse shows in Engeland. Op 15 april 2016 lanceerde hij officieel zijn coverhit 'Dancing on My Own'. Het werd een ongekend succes en op 24 mei 2016 tekende hij een contract met Capitol Records voor zijn debuutalbum. Calum is een openlijke homoseksueel en er valt nog veel van zijn bijzonder intrigerende, betoverende en meeslepende stem te verwachten.

Schrijver: Joanan Rutgers, 17 maart 2017


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 2 stemmen 272Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)