Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Kenneth William David Hensley - Lady in Black

Je bent geboren op 24 augustus 1945 in Hertfordshire, Engeland. Al gauw verhuisde je naar Stevenage met jouw ouders en drie broers en zussen.
Op jouw twaalfde leerde je gitaar spelen. In 1960 was jouw eerste optreden in The Mentmore Pen Factory. Vervolgens speelde je in The Blue Notes, Ken and the Cousins en Kit and the Saracens.
In 1963 was je lid van The Jimmy Brown Sound, waarmee je enkele songs opnam, die helaas verloren gingen.

Begin 1965 vormde jij de band The Gods, samen met de gitarist Mick Taylor, de drummer Brian Glascock en de basgitarist John Glascock, die op zijn 28-ste overleed, mede door zwaar drinken en weedgebruik, terwijl hij een zwak hart had. Verdere leden waren Joe Konas en Lee Kerslake.

In 1969 werd de rockband Uriah Heep opgericht, de naam verwijst naar een romanfiguur uit 'David Copperfield' van Charles Dickens. Jij kwam in februari 1970 bij de band. De andere leden waren de gitarist Mick Box, de drummer Roger Penlington, de bassist Paul Newton en de charismatische zanger David Garrick, die zijn achternaam in Byron veranderde.

David was geboren op 29 januari 1947 in Epping, Essex. Hij zong op tien albums van Uriah Heep. Hij was één van de beste rockzangers ter wereld. Voorts was hij een grote alcoholist, wat in juli 1976 tot zijn ontslag leidde. In 1985 is hij in zijn huis in Berkshire overleden door een leverziekte en andere complicaties vanwege zijn ernstige alcoholisme. Hij werd 38 jaar.

In 1970 verscheen het debuutalbum van Uriah Heep 'Very 'Eavy... Very 'Umble', met o.a. 'Gypsy', 'Come Away Melinda' en 'Lucy Blues'.
In 1971 verscheen 'Salisbury', met naast de titelsong o.a. 'Birds of Prey' en de poëtische wereldhit 'Lady in Black', die jij geschreven hebt en waarop jij de hoofdzanger bent, omdat David het lied niet leuk vond.

In 1972 verscheen 'Demons and Wizards', met o.a. 'The Wizard', 'Circle of Hands' en 'The Spell'.
In 1972 verscheen ook 'The Magician's Birthday', met naast de titelsong o.a. 'Sunrise', 'Blind Eye' en 'Sweet Lorraine'.

In 1973 verscheen 'Sweet Freedom', met naast de titelsong o.a. 'Stealin'', 'If I Had the Time' en 'Pilgrim'.
In 1974 verscheen 'Wonderworld', met naast de titelsong o.a. 'The Shadows and the Wind', 'Something or Nothing' en 'Dreams'.
In 1975 verscheen 'Return to Fantasy', met naast de titelsong 'Shady Lady', 'Beautiful Dream', 'Why Did You Go' en 'Your Turn to Remember'.

December 1975 overleed de bassist Gary Mervin Thain in zijn flat in Norwood Green, Londen. Dat gebeurde door een overdosis heroïne en ademhalingsfalen. Hij werd 27 jaar. Hij was toen al ontslagen, omdat hij door zijn drugsgebruik slecht presteerde.

In 1976 verscheen 'High and Mighty', het laatste album met David Byron. Met o.a. 'One Way or Another', 'Weep in Silence' en 'Footprints in the Snow'. Bij Uriah Heep speelde jij vooral op het Hammondorgel, de slidegitaar en de akoestische gitaar. David werd door John Lawton vervangen.
In 1980 verliet jij de band, omdat je het niet eens was met de muzikale koers.
Je maakte 18 solo-albums. Je woont samen met jouw vrouw in het Spaanse dorp Agost, niet ver van Alicante.

Schrijver: Joanan Rutgers, 28 mei 2017


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 1 stemmen 143Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)