Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Eros Ramazzotti - Solo con te

Je bent geboren als Eros Walter Luciano Ramazzotti op 28 oktober 1963 in Rome. Jouw vader was Rodolfo Ramazzotti, een bouwvakker, en jouw moeder Raffaela Molina was een huisvrouw. Je werd vernoemd naar de Griekse God van de liefde.
Als tiener schreef je liedjes met de hulp van jouw vader, die een gitaar voor jou kocht. Je had een vrij arme kindertijd zonder boeken en zonder serieuze begeleiding. Jouw vader liet jou foto's van blote vrouwen zien, dat was zo ongeveer alles.

In 1981 deed je mee aan de muziekwedstrijd 'Voici Nuove di Castrocaro' met de song 'Rock 80'. Zucchero won. Jij verhuisde met jouw moeder en broer naar Milaan, omdat je een contract met Drogweria di Drugolo kreeg.
In 1982 verscheen jouw eerste single 'Ad un amico' en in 1984 verscheen 'Terra promessa', wat een succes was. In het begin van jouw zangcarrière was je extreem verlegen.

Januari 1985 verscheen jouw debuutalbum 'Cuori agitati', met o.a. 'Una storia importante', dat een grote hit was.
In 1986 verscheen 'Nuovi eroi' en in 1987 verscheen 'In certi momenti', met 'Ma che bello questo amore'.
In 1988 verscheen 'Musica è', met naast de meeslepende titelsong o.a. 'Solo con te'. Tijdens een week in een chic hotel in het zonnige Rimini kocht ik op straat de cassette 'Musica è'. Liggend langs de Adriatische Zee, die door een algenplaag nauwelijks bezwembaar was, luisterde ik naar de zwoele muziek van jou en door de locatie kwam het dubbel zo sterk binnen. Vooral 'Solo con te', dat zo goed de weemoed van mijn eenzaamheid vertolkte en waar ik tegelijkertijd kracht aan ontleende.

Jouw volop herkenbare muziekstijl en jouw goddelijke stem is steeds meer uitgemolken en geavanceerder geworden, maar voor mij blijft 'Solo con te' eruit springen.
In 1990 verscheen 'In Ogni Senso', met 'Se bastasse una canzone'.
In 1993 verscheen 'Tutte storie', met o.a. 'Un grosso no' en 'In Compagnia'.
In 1996 verscheen 'Dove c'è musica'.

In 1998 ben je getrouwd met de Zwitserse actrice/zangeres Michelle Yvonne Hunziker, op 24 januari 1977 in Sorengo geboren. Haar moeder Ineke is Nederlandse en haar vader Rudolf was een Zwitser. Op 5 december 1996 is jullie dochter Aurora Sophie geboren, voor wie jij het indrukwekkende 'L'aurora' schreef. Het lied 'Più bella cosa' heb je voor Michelle geschreven en zij verscheen in de muziekvideo.

In 2000 verscheen 'Stilelibero', met 'Più che puoi', een duet met Cher.
In 2002 zijn Michelle en jij gescheiden en in 2003 verscheen '9' en in 2005 verscheen 'Calma apparente', met naast de titelsong o.a. 'La Nostra vita', 'Solarità' en 'I Belong to You (Il ritmo della passione)', een duet met Anastacia. Je deed ook duetten met 0.a.Andrea Bocelli, Ricky Martin, Joe Cocker, Carlos Santana, Tina Turner en Luciano Pavarotti.

De componist/producer Celso Valli is één van jouw weinige vrienden. Door jouw mysterieuze persoonlijkheid heb je weinig goede vrienden. Jouw langdurige, muzikale partner Claudio Guidetti is daar ook één van. Je hebt meer dan 55 miljoen albums verkocht.
In 2009 verscheen 'Ali e radici' en in 2012 verscheen 'Noi', met naast de titelsong o.a. 'Un angelo disteso al sole', 'Fino all'estasi', een duet met Nicole Scherzinger, en 'Cosi', samen met het opera-poptrio Il Volo.

Juni 2014 trouwde je in het Koninklijk Paleis van Milaan met het Italiaanse model en de actrice Marica Pellegrinelli, geboren op 17 mei 1988 in Bergamo. Op 3 augustus 2011 werd jullie dochter Raffaela Maria geboren en op 14 maart 2015 werd jullie zoon Gabrio Tullio geboren.

Mei 2015 verscheen jouw 13-de studio-album 'Perfetto'.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=BHCkJxksi2c

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 mei 2017


Geplaatst in de categorie: idool

5.0 met 1 stemmen 271Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)