Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Onstuitbare destructie?

In de Trouw van 7 augustus 2017 stond het artikel 'Somberen over het Antropoceen' van Sebastien Valkenberg. Het geeft op juiste wijze aan hoe de invloed van de mens op de aarde nog nooit zo dominant is geweest. Het tijdperk, waarin de mens de belangrijkste kracht is, die de aarde beïnvloed, is reeds aangebroken. Filosofie Magazine alarmeerde er ook al over. Op de cover stonden een verweerde tandenborstel, een aansteker en ander afval. 'Gevonden in de maag van een albatros - welkom in het Antropoceen', stond erbij.

'We zijn niet bezorgd genoeg!', zegt de techniekfilosoof Pieter Lemmens. Veel mensen zijn maar tijdelijk bezorgd en hobbelen daarna weer in hun onbewuste handelingen door. 'Onze collectieve impact op de biosfeer is groter dan welke natuurlijke factor ook!', zegt Lemmens, 'De mens is een geologische factor geworden. De destructieve werking op de ecologie is enorm. Sommige analyses schatten dat we nog een jaar of dertig hebben, daarna is de capaciteit van de planeet uitgeput! We hebben er een potje van gemaakt. De toestand van de planeet moet aanzetten tot drastische gedragsverandering!'.

Dat Donald Trump botweg ontkent dat de opwarming van de aarde geen probleem is en niet door onze vervuilingsmechanismen wordt veroorzaakt, is natuurlijk van een immense, presidentonwaardige stupiditeit. De man in kwestie schijnt nauwelijks te lezen en zo ongeveer de hele dag televisie te kijken. Het is heel erg dat een onderontwikkelde man met een bizar televisieverstand milieuverschoning blokkeert en daarmee de ziekgemaakte aarde nog meer verziekt. De massa wordt door zulke domme leugenaars misleid, terwijl ze echte specialisten met een korreltje zout nemen of zelfs niet eens binnen laten, want dan zouden ze zichzelf wel eens schuldig en medeplichtig moeten gaan voelen en ook persoonlijke verantwoordelijkheid moeten nemen. Liever blijven ze het kapitalisme en de massaconsumptie spekken, omdat die overlevingssystemen hen gemakzuchtig in stand houden en omdat ze maar moeizaam tot revolutionaire gedachten en daden kunnen komen. Als gewoonte- en kuddedieren voelen ze zichzelf nog steeds veilig en senang. Dat dat een schijnveiligheid is, willen ze niet beseffen, omdat ze liever aan zelfopgelegde en geïndoctrineerde slavernij doen, zolang dat voor hen nog steeds zoveel roesverwekkende voordelen oplevert.

Dat de mens met alle kernwapens de aarde tientallen malen kapot kan maken, is al langer bekend, maar het blijft een krankzinnig idee. De mens heeft met al die massavernietigingswapens een monster gecreëerd, dat niet te hanteren is en zeer ongenuanceerd dodelijk. Een typisch gevolg van de grootheidswaanzin van de mens. Dat er vandaag de dag nog steeds gekken aan het militaire bewind staan, die die demonische machines verzorgen en beheren, gaat mijn bevattingsvermogen te boven. Dat die Kim Jong-un een wereldbedreiging vormt, is duidelijk. Dat hij alsmaar doorgaat met zijn oorlogstaal en raketoefeningen is ook duidelijk. Dat hij nu kernkoppen op lange-afstandsraketten heeft weten te schroeven en dus kernraketten heeft, is duidelijk en gevaarlijk. De vijandige en aanvallende retoriek van dat stalinistische regime in Pyongyang matigt absoluut niet, maar zwelt maar aan.

Onlangs reageerde Donald Trump als een getergde hond op de criminele dreigementen van Noord-Korea, een georganiseerde, diepgeïndoctrineerde bevolking, die gevangen zit in een massahysterie/massapsychose. Trump liet zijn Amerikaanse spierballen zien en hij zei: 'We zullen reageren met vuur en woede, die de wereld nog nooit heeft gezien!'. Dat wil ik zeker geloven, gezien de kernwapens die Amerika inmiddels allemaal heeft verzameld, maar ik zit echt niet op zo'n vuurzee van ellende te wachten. De hoge militairen in Amerika overigens ook niet, maar wat kun je doen tegen zo'n gestoorde, infantiele mafkees, die voor zijn lol vermeende vijanden rondom hem wil bestoken met zijn vreeswekkende speelgoedraketjes. Trump sluit een preventieve oorlog niet uit. Volgens mij zijn de rapen gaar en gaat Amerika niet wachten, totdat dat vervelende ettertje hen met een kernraket gaat bestoken. Zo'n kernoorlog gaat de aarde weer heel veel pijn doen en dus zal het de ondergang van de aardbol doen versnellen.

Dat doet me denken aan het lied 'Two Tribes' van Frankie Goes To Hollywood', waarin twee vijandelijke presidenten tijdens een bokswedstrijd met elkaar op de vuist gaan. Als we nou eens met zijn allen die kernwapens ontmantelen en daarna een bokswedstrijd tussen Kim Jong-un en Donald Trump organiseren, wat we als officiële oorlogsmanier verklaren. Dat zenden we dan wereldwijd uit. Wie dan wint, die wint en verder geen gezeur. Dat scheelt bij voorbaat een heleboel onschuldig leed. Op die manier kan die opgevoerde, psychische oorlogsvoering ook rechtgezet worden.

Schrijver: Joanan Rutgers, 9 augustus 2017


Geplaatst in de categorie: oorlog

4.8 met 4 stemmen 185Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
22 augustus 2017
Goed geschreven, mooie en informatieve beschouwing. Als het (wereld)leiderschap in zowel de Verenigde Staten van Amerika als ook Noord-Korea zich voorlopig handhaaft, kan jij naar mijn mening voor het antwoord op jouw vraag 'Onstuitbare destructie'? het vraagteken door een ! vervangen...!
Naam:
Bas Lieshout
Datum:
11 augustus 2017
Geestig en vooral goed gedoseerd met humor die een stimulerend effect teweeg brengt. De bokswedstrijd is, als uitsmijter, een geniale en niet eens zo gekke vondst. Graag gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)