Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Taalverloedering bij de zogenaamde elite

Onze nog steeds jeugdig en vitaal ogende minister-president Mark Rutte heeft inmiddels al een flink aantal ferme uitlatingen op zijn kerfstok staan als het om harde en botte uitspraken gaat, die je normaliter in de achterwijken van onze steden verwacht.
Zoals in de achterstandswijk Blerick in Venlo, waar de drugscriminaliteit geregeld tot bloedige liquidaties leidt. Het laatste slachtoffer was de 22-jarige Turkse jongeman Ömer Köksal. De veelal Turks-Nederlandse en Marokkaans-Nederlandse burgers gingen boos de staat op om hun ongenoegen te uiten. Het merkwaardige is, dat die boze burgers de schuld aan de verkeerden geven, namelijk de politie en de politici. Ze steken niet de hand in eigen boezem, nee, liever projecteren ze hun zelfgecreëerde ellende op instanties, waar ze geen kaas van hebben gegeten. Wat een democratie inhoudt, gaat aan hen volkomen voorbij. Als primitieve stamgenoten reageren ze zich af op de politie, die er juist alles aan doet om die drugscriminelen op te pakken en gevangen te zetten.

Het is echt een merkwaardig gegeven, dat die meute ontevredenen met stenen naar de politie gingen gooien, terwijl de politie juist de grootste kans op veiligheid en misdaadzuivering is. Het is een soort schoppen tegen onschuldige hulpverleners. Alsof ze van de politie verwachten, dat die perfect zijn en dus iedere liquidatie moeten voorkomen. En sommigen draaien het ook nog zo, dat de politie dan wel discriminerend zal zijn.

Welnu, Mark Rutte noemde die stenengooiende kantjeboord-criminelen van de wijk Blerick steevast 'Klootzakken!'. Je kunt ook denken, dat is de taal, die die agressieve botteriken verstaan, dus vooruit, Mark heeft een punt. Ten dele, vind ik. Na het zwart maken van de politie gooiden die lastpakken ook nog eens hete pek op de gealarmeerde journalisten, die in onze vrije land overal hun werk mogen doen, maar niet in Blerick, volgens de randdebielen daar, die het recht in eigen hand denken te kunnen nemen.

Ik wil geen angst zaaien, maar een paar stappen verder en we krijgen nog lynchpartijen. Weet wel, die drugscriminelen zijn het topje van de ijsberg en dat is dus prima geïllustreerd. De Turks- en de Marokkaans-Nederlandse gemeenschappen moeten bij zichzelf te rade gaan en inzien, dat hun jongeren vaak voor drugscriminaliteit kiezen en het is hun taak om dat te voorkomen door het goede voorbeeld te geven en door hun jongeren te wijzen op verkeerde levenspaden, die met een vervroegde dood kunnen eindigen. Het gaat erom om de eigen verantwoordelijkheid te leren nemen en niet meer gemakzuchtig te leunen op de overheid en als dat zo uitkomt, daar enorm op af te geven. Zelfredzaamheid en individualisatie zijn typisch democratische waarden, die in de islam worden tegengewerkt. Dat slaafse, slachtofferrolachtige, quasi-nederige 'Zo Allah wil' maakt niet alleen makke schapen van hen, maar ook wolven in schaapskleren, omdat ze niet eerlijk zichzelf onder de loep nemen.

Eerder reageerde Rutte al met 'Pleur zelf op!' tegen een Turks-Nederlandse wildebras, die in de camera tegen alle autochtone Nederlanders schreeuwde 'Oprotten!'. Jaren geleden was er alles te doen over respect voor elkaar moeten hebben en dat blijft inderdaad een hot item. Respecteren als werkwoord. Ik zei het al, dat ik deels tevreden ben over die taalverloedering van de hoogste politicus van ons land, omdat zo'n voorbeeld ook averechts kan werken op de domme massa, die dan gaat denken, dat hun taalgebruik blijkbaar gewoon is, want de Torenwachter bezigt die straattaal ook. Dat riekt naar een neerwaartse spiraalgang, die we niet mogen willen met elkaar.

Taalverloedering is een teken van maatschappijverloedering. Ook als het gaat om dat onschuldig lijkende voortdurend herhalen van Rutte aangaande 'de normale Nederlanders'. Daarmee lijkt hij het volk wel te willen nivelleren en onder controle te houden. Er bestaan geen normale mensen en mensen willen graag bijzonder zijn, alsof hij dat niet zou weten, de schalkse volksmenner. Niets is wat het lijkt. Blijf altijd en overal op je qui-vive. Normaliteit ophemelen is brave burgers onder de knoet willen blijven houden. Weet je nog hoe Rutte tegen Geert Wilders schermde 'Doe zelf normaal!'? Dat is echt een uitgeholde, zinloze discussie.

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 november 2017


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.5 met 4 stemmen 810Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
5 november 2017
Soms gooi je een ei terug naar iemand die een ei gooit. Wat niet wil zeggen dat je wilt dat de hele wereld met eieren naar elkaar gaat gooien. Dat wordt een rotzooitje.

Ik snap dan ook je punt. We mogen best onze emoties uiten in ons calvinistisch geïndoctrineerde kikkerlandje. Een ferme term hoort daar soms bij, maar moet ook weer geen schering en inslag worden.

Zoals op Twitter, daar wil je op bepaalde tijden echt niet meelezen wat ze van bepaalde programma's vinden. Wat meer respect zou een stuk plezieriger zijn.

En daar mogen de mensen die in ons land de macht van ons gekregen hebben inderdaad wel een voorbeeld aan geven. Noblesse oblige.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)