Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Ik wens je nog vele hoofdrollen toe! (ook uit eigenbelang)

(voor Jeroen van Koningsbrugge)

Je bent geboren als Jeroen Bernardus Jozef Nicolaas van Koningsbrugge op 3 september 1973 in Roosendaal. Je bent acteur, cabaretier, zanger, regisseur en presentator. Je was lid van de improvisatiegroep De Lama's. Jij speelde op jouw 17-de voor het eerst in een band. Op jouw 20-ste werd jij op de Toneelacademie Maastricht aangenomen.

Op jouw 24-ste kreeg je de rol van de verpleegkundige Harry Peeters in de ziekenhuisserie IC. Er verschenen 39 afleveringen. Je speelde ook als de overenthousiaste autoverkoper Dennis van de Ven in diverse reclamefilmpjes voor Citroën, wat een grap was. De echte Dennis is al jarenlang bevriend met jou en in 2002 bedachten jullie samen het absurdistische scetchprogramma 'Nieuw Dier', waarin Sieger Sloot en Erik Whien ook hun aandeel leverden. 'Nieuw Dier' wordt soms als de voorloper van het satirische, kwalitatief hoogstaande tv-programma 'Draadstaal' beschouwd, dat vanaf 14 september 2007 tot 24 december 2009 werd uitgezonden door de VPRO.

Op 20 mei 2015 werd 'Draadstaal' opnieuw uitgezonden en verlengd bij AVRO-TROS. Dennis van de Ven is geboren op 28 februari 1973 in Weert. Zijn vader was een Limburgse snackbarhouder. Dat verklaart zijn rol als Leon in een snackbar, waarbij Joop, door jou gespeeld, steeds twee of meer kipcorns komt eten, zonder te betalen. Door beiden werkelijk geniaal en levensecht gespeeld. Pure humor met een serieuze, soms wijsgerige, ondertoon. In 1996 studeerde Dennis af als toneelregisseur aan de Toneelacademie van Maastricht.

Op 17 maart 2014 startte de politieserie 'Smeris', waarin Dennis en jij de hoofdrollen spelen, o.a. gefilmd in Tilburg en Amsterdam. Dennis en jij vormen ook het muziek- en cabaretduo Jurk!, dat wordt vergeleken met Acda en De Munnik, beroemd door hun hit 'Niet of nooit geweest'. Met Jurk! maakten jullie de theaterprogramma's 'Bakermat', 'Avondjurk', 'Kerstjurk' en 'Glitterjurk'. De naam Jurk! is door jouw oma tot stand gekomen, omdat die afasie kreeg en daardoor niet meer de juiste woorden kon uitspreken. In diverse situaties zei ze vaak het woord 'jurk', wat zowel treurig als grappig was.
Jij bent ook nog eens de zanger van de rockband ZEUS, die jij met Roy en Paul Jansen in 2003 hebt opgericht. In 2005 verscheen het debuutalbum 'Bad Signs', dat in 2007 door 'O7' werd opgevolgd. Beide albums kregen zeer goede kritieken.

In de politieserie 'Baantjer' speelde jij wachtcommandant Willems. Deze serie is gebaseerd op de boeken van oud-politieman en detective-schrijver Appie Baantjer.

In 2005 trouwde jij met de actrice Marie-Claire Witlox, geboren op 18 november 1977. Jullie kregen een zoon en een dochter.

Je had een rol in de Limburgse dramafilm 'Hemel op aarde' van Pieter Kuijpers, waarin Huub Stapel pastoor Sef Janzen speelt. In 2010 speelde je in de thriller 'Loft' van Antoinette Beumer met Anna Drijver, Kim van Kooten, Hadewych Minis en Lies Visschedijk. In 2015 speelde jij in Enschede de rol van Judas in het muzikale spektakel 'The Passion'. Jij zong 'Wit Licht' van Marco Borsato, waarvoor je veel positieve reacties kreeg, want je bent dan ook een doorleefde zanger.

In 2016 speelde jij op sublieme wijze de Amsterdamse crimineel Dries Riphagen in de filmserie 'Riphagen' van Pieter Kuijpers.
Dat je sinds oktober 2017 teamcaptain in het spelprogramma 'Oh, wat een jaar!' van Linda de Mol bent, kan ik niet met jouw reputatie rijmen of het moet zijn dat je bewust infiltreert en die circusbende van binnen uit gigantisch op de hak gaat nemen. Ik wacht rustig af of je bent het spoor echt bijster...

Schrijver: Joanan Rutgers, 2 december 2017


Geplaatst in de categorie: idool

4.7 met 3 stemmen 67Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
3 december 2017
Jeroen is een multi toptalent. Zijn versie van 'Wit Licht' overtrof die van Marco, en zijn rol in 'Smeris' was geweldig. De laatste paar afleveringen van het laatste seizoen waren mij te heftig, maar het was wel een topserie. Jeroen schnabbelt al langer bij RTL, ook voorheen bij 'Ik hou van Holland'. Ongetwijfeld alleen om de schnabbel, het zal wel leuk betalen, en wellicht ook nog om de chemie die hij heeft met Linda de Mol. Hij hoeft maar naar haar te kijken en zij piest al in haar broek van het lachen. Vinden de mensen leuk thuis voor de buis. Maar hij kan natuurlijk meer. Veel meer. Draadstaal is met regelmaat hilarisch en de Lama's mogen van mij weer terug op de buis. Altijd goed.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)