Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Potato-PotUS

Nog nooit heeft de wereld, ónze wereld zo een argeloze President van de Verenigde Staten van Amerika gehad als Trump. Enige tijd gunde ik deze man het voordeel van de twijfel, maar inmiddels de, nee, míjn argeloosheid voorbij, weet ik dat een mud aardappelen, zo rond de 70 kilo, voor wat betreft intelligentiequotiënt hoger kan en mag worden aangeschreven dan het IQ van de huidige PotUS. Hoe onnozel zijn besluit van 6 december jl.?

Exact 50 jaar geleden, 5 t/m 10 juni 1967, versloeg het leger van het Beloofde Land de strijdmachten van Egypte, Syrië en Jordanië en tegelijkertijd veroverde het een woestijn, de Golan, de Westelijke Jordaanoever en Oostelijk Jeruzalem. Een halve eeuw terug, veroverde het Beloofde Land Oost-Jeruzalem. In chronologische volgorde gerekend vanaf 1897, 120 jaar geleden inmiddels, is er zo verschrikkelijk veel gebeurd, met als één van de gevolgen een onnoemelijk aantal doden aan zowel Joodse als Palestijnse zijde. Het absolute dieptepunt, wat mij betreft althans, is in 1995 de moord op Yitzhak Rabin. Deze bruggenbouwer is nota bene van het leven beroofd door een godsdienst-radicaal 'uit eigen kring'. Deze moord van 5 jaar voor de Millenniumwisseling was, is en blíjft voor mij het bewijs dat God of hoe wij deze 'macht' ook willen noemen, zonder enige twijfel niet bestaat...!
Daar ik echter geenszins de waarheid in pacht heb, corrigeer ik mijzelf en schrijf:

.......zonder enige twijfel niet kán bestaan...

Als wij als mensheid meer bij onze verantwoordelijkheden zouden stilstaan en vervolgens naar deze zouden handelen, ben ik ervan overtuigd dat de vredesduif ongestoord zijn rondes zou kunnen vliegen, tegen een gangbare prijs al ons consumptievlees biologisch zou zijn en kwetsbare mensen quasi-nonchalant de ene klap na de andere kunnen ontvangen zonder dat deze hun levens ook maar enigszins negatief kunnen beïnvloeden.

Als schrijvers en lezers, maar bovenal als bewoners van Moeder Aarde, weten wij allemaal dat dit geenszins mogelijk is zolang rijkdom en alles dat daarmee samengaat in en op onze geciviliseerde wereld niet eerlijk(er) is verdeeld. Van een Hogere Macht, een eventuele God dus, hoeven wij naar mijn mening niets te verwachten. Mede, of vooral dankzij Donald Duck, eh... Trump, die misschien niet meteen denkt de hele wereld naar zijn hand te kunnen zetten, maar daarentegen de wapenlobby en daarmee de Amerikaanse wapenindustrie de beste speelkaarten aanreikt...!

Hoe argeloos denkt deze POTATO dat de gemiddelde wereldburger is...?

Schrijver: Annejan Kuperus, 8 december 2017


Geplaatst in de categorie: wereld

4.5 met 2 stemmen 68Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 december 2017
Maar Ton toch, waarom haal je er nu juist Rudyard Kipling bij, die weliswaar ontroerde met zijn 'The Jungle Book', maar daarnaast wel een domme voorstander van het imperialisme was. Dit sujet was zelfs een fascist in hart en nieren. Wat zegt dat over jou, mijn beste in het doolhof ronddwalende? Je hebt een blinde vlek voor de orale misdaden van ophitser Donald, die helaas enkel kwaad doet en die bereid is om eventueeel Noord-Korea plat te bombarderen en dat is wel heel kort door de bocht. We zitten allemaal met informatievervalsing, waardoor vredelievende oplossingen niet meer mogelijk lijken. Het kost heel veel moeite om daar boven uit te stijgen, maar probeer tenminste die moeite te nemen! Annejan noemt terecht de goudeerlijke vredesduif en bruggenbouwer Rabin! De vooralsnog door jou verdedigde schertsfiguur Trumpiedumpie zaait overal tweedracht! Die nare, hoogstverwende rijkaard met zijn zwijgende barbiepop (incluis enorme, walgelijk-Amerikaanse boobies!) is een levensgevaarlijke dualist, die denkt in goed en kwaad, die nog nooit de ware Liefde heeft ervaren, die Liefde, die daar bovenuit stijgt en die Eenheid kenbaar maakt, liefdevolle eenheid tussen alle mensen op aarde en niet slechts tussen zogenaamde uitverkorenen, die in Trump's geval meestal superrijk en machtig zijn. Annejan vergelijkt deze harteloze bullebak terecht met een aardappel. Soort: Eigenheimer! (-)
Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
9 december 2017
Email:
ajkuperushotmail.com
Beste Ton,

De Amerikaanse president, PotUS Trump is geen aardappel, al zou de titel van bovenstaande beschouwing anders kunnen vermoeden, doch daarentegen zeer argeloos; met een derde Intifada, want die komt er na Trumps erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van de Joodse staat zonder enige twijfel, is PotUS Trump zich terdege bewust van het feit dat er veel geld gaat worden gepompt in de Amerikaanse wapenindustrie. Die heeft lobbyisten die hun werk zeer goed verstaan...! Het zou mij eerlijk gezegd geenszins verbazen als onze, 's-werelds Potato-PotUS, aan de leiband loopt van de Amerikaanse wapenindustrie...! Naar mijn mening vind je de grootste slachtoffers aan Palestijnse zijde, hoewel ik die aan Joodse zijde geenszins onderschat. 't Zou wijs, maar bovenal goed zijn als beide partijen tot inzicht komen. Zodanig dat aan zowel Joodse als Palestijnse zijde geen bloed meer hoeft te vloeien...! Utopisch, geef ik toe. Daarentegen kan de wereld dan wel zeggen dat Yitzhak Rabin tenminste niet voor niets is gestorven...! Zou mij persoonlijk heel veel waard zijn...
Naam:
Ton Hettema
Datum:
8 december 2017
Ik kan niet volgen wat je wilt zeggen.
Eerst lijkt het er op dat je gaat uitleggen waarom die aardappel zo naïef is en waarom zijn beslissing zo onnozel is.. en dan komt er NIX. Waarom vertelt niemand me wat blijkbaar iedereen weet? Mijn God, wat frustrerend om overal om me heen de slachtoffers te zien van een verbijsterende verstandsverbijstering. Het doet me denken aan het gedicht van Kipling:

(If - Als)
'Als jij je hoofd erbij houdt, maar je vrienden
verliezen 't hunne, en jij krijgt de blaam
als jij jezelf vertrouwt, maar de bijzienden
verklaren jou kortzichtig, onbekwaam
als jij kunt wachten, zonder moe te worden
als men fake news roept, maar je doet niet mee
als men je haat maar jij weet: 'k ben in orde
en jij wordt noch vijandig, noch gedwee

(mijn ad-hoc vertaling)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)