start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Categorieën:

actualiteit (107)
adel (1)
afscheid (4)
algemeen (19)
bedankt (3)
dieren (8)
discriminatie (9)
drank (7)
economie (12)
eenzaamheid (13)
emoties (18)
erotiek (2)
ex-liefde (2)
familie (8)
feest (6)
film (21)
filosofie (116)
fotografie (6)
geld (6)
geschiedenis (14)
geweld (4)
haiku (1)
heelal (22)
hobby (3)
humor (23)
huwelijk (1)
idool (1190)
individu (6)
internet (5)
jaargetijden (7)
kerstmis (8)
kinderen (20)
koningshuis (8)
kunst (40)
landschap (3)
lichaam (3)
liefde (35)
literatuur (500)
maatschappij (73)
mannen (2)
milieu (7)
misdaad (23)
moraal (19)
muziek (414)
natuur (20)
oorlog (17)
ouders (1)
overig (11)
overlijden (21)
partner (2)
pesten (5)
politiek (48)
psychologie (59)
rampen (8)
reizen (16)
religie (121)
schilderkunst (82)
school (5)
sinterklaas (4)
sms (1)
snelsonnet (1)
spijt (2)
sport (17)
taal (22)
tijd (26)
toneel (3)
vakantie (5)
verdriet (6)
verhuizen (1)
verkeer (6)
voedsel (3)
vrijheid (20)
vrouwen (11)
welzijn (15)
wereld (26)
werk (13)
wetenschap (25)
woede (4)
woonoord (5)
ziekte (32)

tabblad: beschouwingen

< vorige | alles | volgende >

beschouwing (nr. 3427):

Giftige koffie

In Nederland heerst er echt een bizarre koffiecultus, die ernstige proporties aanneemt. Er bestaan teveel fabeltjes over dit bruine goedje, dat ook nog eens smerig smaakt. Soms worden zeer oude mensen geïnterviewd en wordt er naar het geheim van hun ouderdom gevraagd. Er zijn er die koffie als hun levensverlengende elixer noemen. Dit is klinkklaar bedrog, want de negatieve effecten van koffie zijn talloos. In vroegere tijden was koffie een genotsmiddel voor de rijken, maar die tijden zijn compleet veranderd, want koffie wordt nu in alle lagen van de bevolking gedronken en het is voor iedereen betaalbaar geworden. De adel dronk/drinkt uit chique koffiekopjes en het voetvolk uit plastic bekers en gehavende mokken. In de supermarkten kun je gratis koffie drinken uit gemakzuchtige koffie-automaten. Omdat je van koffie extra druk wordt, koop je sneller meer artikelen. Daar is over nagedacht.

Koffie is een totaal ingeburgerd pepmiddel, wat massaal als drug getolereerd wordt. De pepstof caffeïne geeft tijdelijk extra energie, maar zodra de werking is uitgewerkt, wreekt zich dat meteen door een fysieke en mentale ineenstorting. Je vervangt jouw natuurlijke energiebronnen met een nepmiddel, dat steeds meer tol van jouw lichaam en geest eist. Je raakt buitensporig opgefokt en je denkt dat dat zo hoort, omdat iedereen zo opgefokt doet. Koffieleuten doen mee aan een massapsychose, waaraan ze verslaafd zijn. Het is dé legale drug om het bij te kunnen benen in deze jachtige, inmiddels zwaargestoorde maatschappij. Je kunt het overal kopen en niemand kijkt er raar van op, wanneer je het tot je neemt. Integendeel zelfs, het wordt op menige werkvloer aangemoedigd en als sociale bouwsteen gezien. Daarom zullen de verstokte koffieverslaafden mijn mening absoluut negeren.

In het kader van onthaasting speelt koffie openlijk vals spel. Koffie gaat daar dwars tegenin. Veel mensen nemen 's avonds roesmiddelen en 's ochtends pepmiddelen, met name koffie, waardoor ze hun lichamen dubbel en dwars alsmaar weer een sterke opdonder geven. Koffie heeft een vals imago van gezelligheid opgebouwd door liedjes als 'Koffie koffie lekker bakkie koffie' van Rita Corita en 'Één kopje koffie' van VOF de Kunst. Of door reclameslogans als 'Het aroma komt je tegemoet, zodra je Supra (Van Nelle) opendoet! en 'Douwe Egberts koffie, lekkere koffie!'. Zelf kocht ik vaak Kanis en Gunnink en om wakker te worden dronk ik 's ochtends een hele pot koffie van groen email leeg. Meestal met suiker en koffiemelk, want zwarte koffie is al helemaal niet te pruimen. Bij zwarte koffie proef je pas echt hoe smerig die rommel is.

In de trein kun je koffie van zo'n marskramer krijgen, die daar grof geld voor vraagt. Je moet immers wat voor je verslaving over hebben. Kom je vanaf Woerden Utrecht binnen, dan ruik je geregeld die intense koffiegeur van de Douwe Egberts fabriek. Overigens een niet onaangename geur, maar dat heb je meestal met verleidingen, die niet echt goed voor je zijn. Te vergelijken met wietgeuren en misleidende parfums. In veel huishoudens is koffie de normaalste zaak van de wereld, maar dat is het in feite niet. Het eerste kopje koffie doet je een beetje meer bij de volwassenen horen, denken de meesten, maar dat is kuddegeestlariekoek. Persoonlijk heb ik koffie nooit lekker gevonden, maar dronk ik het uit aangeleerde gewoonte en om wakker te worden na te ruige nachten vol nachtschade. De gezonde werking van koffie is net zo leugenachtig als waarzeggerij via koffiedik lezen. Gelukkig ben ik inmiddels een ex-koffieverslaafde en zit ik bij de AK (= Anonieme Koffieleuten).

De negatieve bijwerkingen van de drug koffie zijn o.a.: psychotische verschijnselen, agressie (vooral in combinatie met suiker), een verlaging van het trillingsgetal van de energie en het lichaam, hoofdpijn (migraine), chronische vermoeidheid, depressies, trillen, stressverhoging en maagklachten. Verder put het je alvleesklier uit en is het een regelrechte leverkiller. En de lever staat voor levensenergie. Dus tel uit je verlies. Koffie geeft slechts schijnbaar tijdelijke energie, in wezen doodt het je natuurlijke energiebronnen. Net als alcohol en alle vormen van drugs. Al die verfijnde en verleidelijke barista's met hun kunstzinnige, witte figuurtjes op het koffie-oppervlak kunnen de pot op. Net als bij sigaretten zouden er waarschuwingen op de koffiewikkels moeten komen, zoals 'Pas op! Zwaar giftig!' of 'Levensbedreigend!'. De doodsoorzaak van Honoré de Balzac was een overdosis koffie.

Schrijver: Joanan Rutgers, 03-09-2018Geplaatst in de categorie: drank

Deze inzending is 94 keer bekeken

3/5 sterren met 4 stemmen.Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:Joanan Rutgers
Datum:06-09-2018
Bericht:Zoals je kunt zien, gezien de becijfering, zitten er bij de lezers en becijferaars op deze site ook verstokte, stijfkoppige koffieleuten.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)