Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lesley Duncan - If I Could Change Your Mind

Je bent geboren als Lesley Duncan op 12 augustus 1943 in Stockton-on-Tees. Op jouw veertiende verliet jij het schoolgedoe. Op jouw negentiende werkte je in een koffiebar in Londen. In die tijd werden jouw broer en jij door een muziekuitgever wekelijks aan het werk gezet. Binnen een jaar had jij jouw eerste contract bij EMI getekend en had je een rol in de film 'What a Crazy World' van Michael Carreras. Je was één van de eerste, vrouwelijke singer-songwriters van Engeland.

In juni 1971 verscheen jouw debuutalbum 'Sing Children Sing' bij CBS, met naast de titelsong o.a. 'Chain of Love', 'Lullaby', 'Help Me Jesus' en 'Mister Rubin'. De producent was Jimmy Horowitz en Elton John bespeelde de piano. Op Elton's derde album uit maart 1970 'Tumbleweed Connection' staat het door jou geschreven nummer 'Love Song'. Dit nummer is door meer dan 150 artiesten gezongen en opgenomen, o.a. door David Bowie, Olivia Newton-John, Barry White en Neil Diamond. Op Elton's vierde album 'Madman Across the Water' was je achtergrondzangeres. Van 1964 tot 1972 was jij achtergrondzangeres van Dusty Springfield, die op 2 maart 1999 in Henley-on-Thames overleed door borstkanker. Zij werd 59 jaar.

Samen met de zanger Scott Walker schreef je drie liedjes voor The Walker Brothers en je was hun achtergrondzangeres. Je was achtergrondzangeres op het album 'Jesus Christ Superstar' van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Op het legendarische album 'The Dark Side of the Moon' van Pink Floyd uit 1973 zong je mee als achtergrondzangeres. Net als Clare Torry, Doris Troy en Liza Strike. De productie was in handen van Alan Parsons. Clare Torry, geboren op 29 november 1947 in Marylebone, deed de zang op het nummer 'The Great Gig In The Sky'. Dat deed ze bijzonder zielsdiep en hartverscheurend mooi. Ze kreeg daar slechts 30 pond voor, maar er volgde een geheime, gerechtelijke schikking.

In 1972 verscheen jouw album 'Earth Mother', met naast de titelsong o.a. 'God Is Real (In My Soul)' en 'Old Friends'. In 1973 verscheen 'Reading Festival '73', waarop jij 'Mother Earth' zong. In 1974 verscheen 'Everything Changes', met naast de titelsong o.a. 'You', 'Watch the Tears' en 'We'll Get By'. In 1975 verscheen 'Moon Bathing', met naast de titelsong o.a. 'Heaven Knows', 'Rescue Me' en 'Fine Friends'. In 1977 verscheen 'Maybe It's Lost', met naast de titelsong o.a. 'Another Rainy Day', 'Falling Like a Leaf' en 'Don't Worry 'bout It'.

In 1978 trouwde je met de platenproducer Tony Cox. Op 27 augustus 1979 verscheen het vierde album van The Alan Parsons Project 'Eve', waaraan jij meewerkte, samen met de zangers David Paton, Christopher James Harley (1946 - 2015), Clare Torry, Dave Townsend en Lenny du Platel. Jij zong het nummer 'If I Could Change Your Mind'. Het is één van de mooiste en meest betekenisvolle albums die ik ken. Het album gaat over de sterke punten en eigenschappen van vrouwen en de problemen, die zij in de mannenwereld tegenkomen. Op de cover staan drie bloedmooie vrouwen met zwarte voiles, die ook de schaduwhelften van de gezichten bedekken, die met littekens en zweren bedekt zijn.

In 1996 verhuisden jullie naar het Schotse eiland Mull. Daar werd je als een vrolijke tuinier gezien en wist niemand van jouw muzikale verleden. Daar leidde je samen met jouw gezin een privéleven. Je wilde bewust geen beroemde zangeres worden. De hoofdstad van Mull is Tobermory en telt zo'n 1000 inwoners. In 1829 bezocht Felix Mendelssohn (1809 - 1847) Tobermory, wat ieder jaar begin juli wordt herdacht tijdens een kamermuziekfestival. Felix bezocht ook Fingal's Cave op het onbewoonde eiland Staffa, wat hem tot de ouverture 'De Hebrides' inspireerde. Je was langdurig ziek. Op 12 maart 2010 overleed jij door cerebrovasculaire aandoeningen. Je werd 66 jaar en je bent op Mull begraven.

Schrijver: Joanan Goddess Namaste, 28 februari 2019


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 46Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)