Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Sally Patricia Oldfield - Shaman

Je bent geboren op 8 maart 1947 in Dublin. Jouw vader Raymond Oldfield was een dokter en jouw rooms-katholieke moeder Maureen was een verpleegster. Je groeide op in Dublin en Reading. Op 12 augustus 1949 is jouw jongere broer Terence (Terry) in Palmers Green, Noord-Londen, geboren. Hij is een componist geworden. Vanaf jouw vierde deed jij aan ballet. In jouw jeugdjaren won je diverse prijzen voor ballet en moderne dans. Je leerde ook piano spelen. Op jouw elfde won jij een beurs aan de Royal Academy of Dancing, maar na twee jaar stopte je met ballet.

Je ging naar de St. Joseph's Convent School, een lagere school in Reading. Daar was je bevriend met Marianne Faithfull, die op 29 december 1946 in Hampstead is geboren en die ook een zangeres is geworden. Zij begon haar zangcarrière met het lied 'As Tears Go By' en ze had een relatie met Mick Jagger. Ze leefde twee jaar lang op straat, omdat ze een heroïneverslaving had.

Op 15 mei 1963 werd jouw jongere broer Michael Gordon (Mike) Oldfield in Reading geboren, die een beroemde popmuzikant is geworden. De actrice Kate Winslet en de hertogin van Cambridge Catherine Middleton zijn ook in Reading geboren. In jullie jeugd maakten Mike en jij samen muziek en jullie vormden het popduo 'The Sallyangie'. In het begin van 1968 maakte je samen met Mike enkele demo-opnames, onder toezicht van Mick Jagger. Die zijn waarschijnlijk verloren gegaan. In 1969 verscheen jullie album 'Children of the Sun', wat in augustus 1968 is opgenomen. Daarna speelde hij met jullie broer Terry een tijd in het bluestrio 'Barefoot'.

Je studeerde Engelse literatuur en filosofie aan de Universiteit van Bristol. De schrijfster/journaliste Angela Stalker-Carter (1940 - 1992) en de actrice Emily Anita Watson zaten ook op deze universiteit. Je wilde aan jouw post-doctoraal beginnen, maar je kreeg op het strand een bijna-doodervaring, een spirituele chute, waardoor je besloot om songs te gaan schrijven. Je was de achtergrondzangeres op Mike's debuutalbum 'Tubular Bells' uit 1973, op 'Hergest Ridge' uit 1974, op 'Ommadawn' uit 1975 en op 'Incantations' uit 1978.

In 1978 verscheen jouw solo-debuutalbum 'Water Bearer', met naast de titelsong o.a. 'Mirrors', 'Songs of the Quendi', 'Weaver' en 'Song of the Bow'. Het is geproduceerd door Nathan Joseph (1939 - 2005) van Transatlantic Records. In 1979 verscheen jouw album 'Easy', in 1980 'Celebration', in 1981 'Playing in the Flame', in 1982 'In Concert' en in 1983 'Strange Day in Berlin'. In 1984 verhuisde je naar Duitsland, waar je jouw andere albums opnam, om te beginnen 'Femme' in 1987, met de hit 'Silver Dagger', en 'Instincts' in 1988, waarop je een duet met Justin Hayward van The Moody Blues deed, getiteld 'Let It Begin (to Change)'. Je zong 'Shadow of the Hierophant' op het album 'Voyage of the Acolyte' uit 1975 van Steve Hackett, die ook de gitarist van Genesis was, van 1970 tot 1977.

In 2001 verscheen jouw album 'Flaming Star', een spiritueel album met Keltische, esoterische en New Age invloeden. Met naast de titelsong o.a. 'Samurai of the Sun', 'Bird of Paradise', 'Shaman' en een lange versie van 'Mirrors'. In 2018 verscheen het tot nu toe laatste album, het verzamelalbum 'The Enchanted Way', met naast de titelsong o.a. 'Mandala', 'Digging for Gold', 'Mystic Drum', 'Masquerade' en 'Healing Light'. Het zijn stuk voor stuk favoriete, oude nummers in een nieuw jasje.

Schrijver: Joanan Goddess, 9 mei 2019


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 29Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)