Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Grosso modo goed

Mijn organentrommel heeft zich inmiddels geroerd, net als destijds De Blikken Trommel van Oskar door Günter Grass. Mijl op zeven, dus met flinke omweg, omslachtig was het geenszins, zeker voor het Interbellum. Er werd op de trom geramd om de mensheid voor 't oprukkend nazisme te waarschuwen. Hebben wij misschien Oskar, maar zeker zijn trommel opnieuw nodig nu Moslims steeds vaker en meer meerderheden vormen of is dit democratisch en demografisch? Zowel democratisch als demografisch (on)verantwoord?

Een vraag die mij als politiekgeïnteresseerde bezighoudt. Het zogenaamde/-noemde recht van de sterkste gaat geenszins in alle gevallen op, maar aangaande verkiezingen in een vrij land als het onze misschien wel des te meer. Gelukkig zorgt onze democratie voor vrijheid; vrijheden die wij ons kunnen permitteren en waar wij als Nederlanders grosso modo goed mee kunnen omgaan;

- wij respecteren de regels van onze democratie, maar

* laten ons daarentegen niets wijsmaken

- wij respecteren de regels van onze rechtstaat, zonder

* dat wij ons zomaar laten wegzetten of ringeloren

- wij respecteren de regels van onze verworven vrijheden, maar

* gaan niet gedwee mee in de bouw van weer een nieuwe moskee


Met Saudi-Arabië, lees: hemeltergend rijke oliesjeiks als financiers zal er nooit gebrek aan geld zijn. Sterker nog: door onze niet-afnemende vraag naar olie zijn wij (in)direct (mede)verantwoordelijk voor grote sommen Saudisch geld die worden doorgesluisd voor zowel bouw als financiering van moskeeën 'all around the globe'. Gebedshuizen waar volgens de media - radio, televisie, Internet, kranten en (opiniërende) tijdschriften - niet altijd de passie wordt gepreekt:

- met de gevolgen van de Babylonische spraakverwarring kan ik omgaan, maar geldt dit ook voor de (nasleep van) Derde Wereldoorlog, een strijd tussen zowel Gelovigen als Ongelovigen, waarbij zonder ingrijpen (van bovenaf) het recht van de sterkste zal zegevieren.


Titel: De Deur


Als blanken dachten wij ooit
superieur te zijn
Als Christelijke Wereld
zongen wij 't Hoogste Lied

Andersgelovigen zijn
naderbij gekomen
Geenszins geweldloos, 9/11
wel preken met passie

In werelddeel SECULIER....

...met twijfelachtig geloof

...nog enigszins op een kier...?


Zowel het recht van de meerderheid, als het recht van de sterkste zijn geenszins van toepassing. Het draait slechts om RESPECT. Helaas een zelfstandig naamwoord dat voor teveel mensen te moeilijk is te interpreteren. Naar mijn mening zijn er tot nu slechts twee ex-wereldleiders, die zuiver wisten wat dit begrip inhield en daardoor betekende, namelijk GORBATSJOV en OBAMA.
De Rus kennen wij van GLASNOST en PERESTROJKA en de Amerikaan van zijn meer dan bijzondere omgang met elke (wereld)burger, ongeacht identiteit, ras of kleur. Naar mijn mening zit de volgende Amerikaanse President reeds in Het Witte Huis, want als vicepresident zit Kamala Harris als tweede gekleurde POTUS, President Of The United States, reeds op pluche dat mondiale verantwoordelijkheid met zich meedraagt. Maar als meer dan een krachtig symbool zal zij deze probleemloos gaan dragen als de tijd, die van haar, daar is...!

Schrijver: Annejan Kuperus
14 november 2020


Geplaatst in de categorie: politiek

4.0 met 1 stemmen 142Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)