Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Spanning over terrorisme

Subtitel: NEWSHOTSPOTS


Vanwege deze spanning naar aanleiding van de moord op de Franse docent Samuel Paty door een islamitische extremist, wil 'Parijs' strikter toezicht op moskeeën en moslimorganisaties en een versterking van de scheiding tussen religie en Staat. Die scheiding, die splitsing moet mijns inziens sowieso plaatsvinden, want religie kán worden onderwezen op scholen, maar is geenszins zinvol. Dit geldt wat mij betreft voor alle gezindten. Religie kan worden onderwezen in godshuizen als kerk en moskee, maar hoort naar mijn mening geenszins thuis op scholen. Zowel zaaltjes als huiskamers zijn daarnaast zeer geschikt. Gebedshuizen als kerken en moskeeën dienen een heel ander doel. Een beslist ander Doel dat geenszins kan/moet worden onderwezen op scholen. Kleuren bepalen soms ook de waan van de dag; is het niet de kleur rood, die van de liefde en bloed, dan is het wel die van de rouw. Deze, onze wereld wordt steeds meer door de kleur zwart getekend; eerder noemde ik al Samuel Paty, maar ook politicus Fortuyn en cineast van Gogh zijn slachtoffers van (godsdienst)waanzin geworden. Zij vormen slechts een paar in een rij van vele. Vrije meningsuiting de mond gesnoerd. Ergo, een kopje kleiner gemaakt. Laten wij als volwassen en mondige mensen in plaats van een Hogere Macht slechts wijsheid verkondigen...! Wijsheid klinkt als The Sound of Silence, dus vergeet, voor even, 9/11, Nine-Eleven.

Harry Mulisch was een groot literator en tegelijkertijd een ijdele kwast. Parijs, de Franse regering noemde Erdogan eerder, dat wil zeggen vorige maand, 'onbeschoft' en dit allemaal terwijl naar verwachting in de zomer van 2050 de Noordpool voor het eerst helemaal ijsvrij zal zijn...! Op alle continenten zijn er (wereld)leiders in functie, dus actief, die deze titel geenszins waard zijn; niet alleen naar mijn mening, maar naar die van vele. Ook wijzelf zijn natuurlijk voor een belangrijk deel (collectief) verantwoordelijk. Sterker, de kracht/het vermogen ligt bij ons, de kiezers en vervolgens stemmers; de aanstaande machtswisseling aan de andere kant van 'de Plas' is natuurlijk veelzeggend.

Hoe verhoudt een mens zich gemiddeld ten opzichte van het wereldgebeuren?

Een vraag die regelmatig voorbijkomt. Natuurlijk verschilt dit van persoon tot persoon, maar de overeenkomst is denk ik wel dat vrijwel iedereen op de hoogte wil zijn, al zou het slechts zijn om 'te redden wat er te redden valt', maar dit zal in veel gevallen geenszins mogelijk zijn...!

Zelf verhoud ik mij tot het wereldgebeuren door het, natuurlijk via de diverse media op de voet te volgen, en indien mogelijk nadien deze NEWSHOTSPOTS, altijd tijdens mijn (na)zomervakantie in september/oktober te bezoeken. Diverse (Oost-)Europese hoofdsteden en Aziatische- zowel als Afrikaanse-, Caïro, als Zuid-Amerikaanse, Santiago de Chile, heb ik om die reden bezocht. Een combinatie van reizen, vakantie, journalistiek en politiek, hoewel ik geenszins journalist ben...!


(Sub)titel: Mysterie van Herinnering

Train, dus fijn, voor een blij brein


BEWEEG VOLDOENDE, REGELMATIG
en DRINK ZEKER MINDER ALCOHOL
MINDFULNESS GENEREERT MEER
WERKGEHEUGEN

&

VOLDOENDE SLAAP KAN ZEKER
GEEN KWAAD


CONCENTREER JE ZEKER VOLDOENDE
EN KOESTER OOK VITAMINE D
NET ALS VRIENDEN, VERMIJD STRESS
WORD NIET TE DIK

&

WEET WAARVOOR JE HET DOET, WAAR
JE STAAT

Schrijver: Annejan Kuperus
21 november 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 190Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)