Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Ruby True, een echte toverfee

Ruby True is geboren op 30 juni 1984 in Engeland. Ik kwam haar tegen op You Tube, waar zij bijzonder heilzame films met rustgevende geluiden plaatst. Ruby is een yoga-lerares, een Thai yoga-masseuse en een geluidstherapeute. Zij is een genezeres, die aan ASMR doet. ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Het is een gevoelssensatie met een tintelend gevoel op het achterhoofd/de hoofdhuid, dat zich uitbreidt naar de nek, de rug, de armen en de benen. Het is uitzonderlijk aangenaam en rustgevend. Het kan worden opgewekt door visuele, auditieve of tactiele prikkels, zoals zacht gefluister, het gekraak van voorwerpen, het getik met nagels op plastic, hout, papier, glas, metaal ect., luisteren naar het blazen of uitademen in een microfoon, persoonlijke, tedere aandacht ontvangen, het geluid of gevoel van bepaalde activiteiten, zoals bij de kapper geknipt worden of iemand zien tekenen of schilderen, denk maar aan Bob Ross. Deze ervaring wordt soms een 'orgasme van de hersenen' genoemd, hoewel de associatie met seksualiteit en erotiek niet altijd klopt.

Voordat Ruby aan ASMR begon, leed zij aan een diepe depressie en verlammende bezorgdheid. Door de ASMR is ze ook van haar medicatie afgekomen. De één is meer gevoelig voor ASMR dan de ander. Er is een overlapping met mindfulness. Het helpt tegen slapeloosheid en het sust depressie, angst en paniekaanvallen. Ruby gebruikt diverse, hypnotische technieken en helende instrumenten, zoals (kristallen) klankschalen, een draaiende, kristallen klankpiramide, een metronoom en New Age muziek. Ze doet eveneens aan een grandioos rollenspel, waarbij ze zichzelf op een sublieme wijze verkleedt en beschildert. Haar bodypainting is extreem artistiek. Op haar 7-de begon ze te modelleren. Op haar 16-de verliet zij school en ging zij voor kapster studeren. Op haar 18-de koos ze voor alternatieve en fetish modellering. Ze werkt aan fotoshoots en ze doet soms het haar en de make-up van andere topmodellen. Ze is een danseres en ze doet aan vuurspuwen. Ze geeft regelmatig optredens in clubs als Torture Garden, Skin Two Rubber Ball en Festival of Sins. Ze is een levend kunstwerk, net als Fabiola en Mathilde Willink.

De betoverende, feeërieke en beeldschone Ruby is zeer beweeglijk en sensueel. Ze doet haar spirituele en liefdevolle optredens met heel veel aandacht en passie. Ze heeft schitterend mooie en gekleurde ogen, jadepupillen omcirkeld door amethist. Ze heeft lange, gelakte nagels , een neusring en piercingen door het midden van de onderlip en door haar navel. Ze heeft gekleurd rasta-achtig, lang haar. Ze is sierlijk zwart op haar rug getatoeëerd, net als op haar onderbenen en op haar linker bovenarm. Haar helende stem is zorgvuldig, teder, zachtaardig, zeer overtuigend, fluisterend, geruststellend, nabij, betoverend en intiem. Op haar website zag ik de magische zin 'Zo boven, zo onder' en ik herken in haar meteen een hogepriesteres in de Wicca-hekserij. In haar video 'Joining a Coven' zit zij in een lichtcirkel en doet zij aan zoutprotectie. Haar verkleedpartijen zijn fenomenaal. Kijk maar eens naar haar hypnose-sessie, die zij als een lady uit de jaren 20 van de 20-ste eeuw uitvoert. Daarin werkt zij o.a. met een metronoom en begint zij te vertellen dat haar vader ook een hypnotiseur was en dat zij het hypnotiseren van hem geleerd heeft. Ze heeft een bebob-kapsel met pikzwart haar. Werkelijk adembenemend aantrekkelijk. Overigend flirt zij overwegend graag met gothic-sferen.

In 2010 kwam ASMR ineens volop in de aandacht en inmiddels zijn er ruim twee miljoen ASMR-bijdragingen op You Tube te vinden. Ruby begon in mei 2012 op Instagram, waar ze nu een grote ster is. De kunstenares Julie Weitz (1979, Chicago) presenteerde in 2015 de eerste, digitale, interactieve kunstinstallatie, die door ASMR werd geïnspireerd, genaamd het Touch Museum, met muziek van de componist Benjamin Wynn. De componiste/muzikante/geluidskunstenares Holly Hernden (1980, Johnson City) kwam in 2015 met het nummer 'Lonely at the Top', bedoeld om ASMR te triggeren. Dit deed ze samen met de kunstenares Claire Tolan (1986, Ohio). Claire presenteerde in 2014 de show 'You're Worth It' op de Berlin Community Radio, die ASMR verkende, wat ruim drie jaar duurde. Ruby geeft op een zeer overtuigende manier en zo echt mogelijk virtuele hugs aan iedereen, die daar behoefte aan heeft en dat zijn er tegenwoordig met de algemeen heersende huidhonger door de coronamaatregelingen extra veel. Ik heb mijzelf er in ieder geval door laten verleiden en er een intens warm gevoel van gekregen. Plus een opnieuw sterk aangewakkerd verlangen naar echte huid op huid aanrakingen, indien beschikbaar. Ruby, where are you? (ik zie steeds Elisa Namaste in haar)...

Keith Richards schreef 'Ruby Tuesday' over zijn eerste vriendin, de Joodse Linda Keith (1946, West Hampstead, Londen), een modemodel, met wie hij in New York City leefde. Vanaf 1951 woonde Linda met haar ouders op 81 Cholmley Gardens. Linda raakte zwaar drugsverslaafd. Ze gebruikte cocaïne, heroïne en marihuana. Net als Keith Richards. Ze kreeg later een liefdesrelatie met Jimi Hendrix, die ze hielp ontdekken. Ze had ook een korte affaire met Brian Jones, de oprichter van The Rolling Stones. In 1983 trouwde ze met de muziekproducer (o.a. van Roxy Music) en gitarist John Porter.

'Goodbye, Ruby Tuesday/ Who could hang a name on you?/ When you change with every new day/ Still I'm gonna miss you'

Schrijver: Joanan Rutgers
23 november 2020


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 49Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)