Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Geheugengenerator

Generator: toestel voor het opwekken van elektriciteit


De titel van deze beschouwing geeft al aan dat ik geen elektriciteit, maar geheugen wil opwekken; geheugencapaciteit om precies te zijn.


Ruim dertig jaar geleden verloor ik deels opslagcapaciteit, die uit mijn kortetermijngeheugen, door een ziekte die een belangrijk deel van mijn leven heeft bepaald/bepaalt. Graag zou ik hebben geweten hoe mijn leven zonder die ziekte, waardoor ik werd getroffen, zou zijn verlopen. Natuurlijk weet ik dat dit geenszins mogelijk is, maar daar gaat het nu even niet om/over. Tijd heeft mij geleerd dat leven zowel fantastisch als verwoestend kan zijn. Met beide heb ik, zowel met als zonder partner, inmiddels een ruime ervaring. Een detail van die verwoesting, is devaluatie van mijn geheugen, waardoor ik beperkter en daardoor afhankelijker ben geworden, maar ondanks deze miskwalificaties uiteindelijk toch een enigszins acceptabel leven mag leiden. Mijn kwaadheid, waardoor verborgen talenten boven water zijn gekomen, bepaalt nu voor een deel mijn leven en hiermee ben ik beslist tevreden.

Ook aangaande dalende cijfers voor wat betreft de coronapandemie kunnen wij aldus diverse media tevreden zijn; het aantal positieve tests kwam begin deze week uit op minder dan 5000. Grote vraag zal zijn wanneer het sein 'Pandemie meester'! kan worden rond geschald. Het Outbreak Management Team voorspelt dat het aantal ziekenhuispatiënten met het, zoals zij het noemt 'oude virus' in maart teniet zal worden gedaan door patiënten die slachtoffer zijn van de zogenaamde Britse mutaties. Zonder aanvullende ingrepen zal de stijging doorzetten en deze toename kan aldus het OMT in april in ziekenhuizen (opnieuw) tot noodsituaties leiden. Eén van de redenen dat wij rekening moeten houden met een maandenlange LOCKDOWN, die uiteindelijk een gunstig effect kan en moet hebben op zowel verspreiding als groepsimmuniteit door doorgemaakte infecties en vooral door vaccinatie. Seizoeneffecten zullen niet voor april hun intrede doen. Strenge maatregelen zijn tot april, eveneens aldus bondskanselier Angela Merkel, beslist nodig...!

Het Kabinet lijkt zich dat inmiddels ook te realiseren. Wordt zich bewust, bewuster van de noodzaak...!

Tijd, zowel de verleden- als huidige-/toekomstige tijd zal ons leren...!

Schrijver: Annejan Kuperus
21 januari 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 71Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)