Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Atelier Triple B

Een kille witte kleurloze steriele strakke ruimte. Slechts op één muur hangt een versiersel; een tegeltje met zijn lijfspreuk. De ezel staat in het midden van het atelier met daarop zijn schepping. Op het bureau liggen documenten, een pen, potlood, gum en calculator. Dit wordt een druk weekend na wederom een hectische week. De bril wordt opgepoetst, stevig aangedrukt op de neus en de artiest gaat op de stoel zitten voor het werk waar hij al ruim een jaar mee bezig is. Aandachtig bestudeert hij zijn grote werk. Duidelijke structuren zijn niet echt zichtbaar. Wat je ziet zijn strakke lijnen met curven, rotondes, tarzanbochten en een veelvoud van afslagen en pikdonkere steegjes. Een kunstwerk allerminst statisch doch flexibel met altijd een open deur naar een uitweg of een nieuw experiment. Een werk dat iedere week muteert in een nieuw profiel wat iedere vorm van logica ontbeert. Een routekaart waar de weg niet meer in te vinden is; ook niet meer voor de kunstenaar zelf.
Het is weekend en Mark zit in zijn atelier Triple B.
De telefoon gaat. Hugo aan de lijn. Het is de huistelefoon, ouderwets betrouwbaar, niet detecteerbaar voor Huawei en bovenal geen gedoe met notulen. Gewoon als man tot man.

Onderonsje van het Onskentonsje
“Hugo, heb je al een test gepland?“
“Ja, Mark; alleen gaat het nog wel even duren. De afspraak gaat naar volgorde van inschrijving dus moet ik achteraan sluiten en op mijn beurt wachten.”
“Kan ik hierin iets betekenen, Hugo? Het is echt belangrijk dat we dit helder gaan krijgen. Eén telefoontje en ik zorg ervoor dat je eerder getest kan worden. We hebben het hier over landsbelang, kerel.”
“Dat heb ik ook aangegeven, Mark. Maar dat heeft het CBS en het rekenteam van het OMT en de GGD ook al gedaan.”
“Het is echt druk bij de teststraat dyscalculie.”

“Hoe is het met jou, Mark? Ook druk zeker?”
“Ik heb de hele nacht doorgewerkt, inderdaad. De ruwe opzet is nu klaar. Straks ga ik het nog een keer herlezen en dan kan het definitief worden aangepast. De tijd dringt, want maandag moeten de notulen klaar zijn. Er moet echt heel wat uit en toegevoegd worden, maar komt goed. Vanavond zal het af zijn.“
“Die toeslagenaffaire is echt een bitch die ons blijft achtervolgen, Hugo.”
“Over bitch gesproken, Mark. Die Caroline is ook een pittige tante. Maken wij een geintje op niveau atelier triple B interpreteert zij het volks als minachting. Ze moest eens weten! Hahahahaha.”
“Hoe laat spreken we af in atelier Triple B? “
“De ministerraad is hier rond een uur of 10 dan kunnen we nog een laatste plasje doen over de aanpassingen. Ik zie je vanavond”

Uren werkt Mark nog door. Tevreden bekijkt hij het resultaat. De routekaart is bijgewerkt voor de komende twee weken ; de notulen zijn klaar. Achteroverleunend kijkt hij voldaan om zich heen en zijn oog valt op het Delfts-blauwe tegeltje met de lijfspreuk van zijn atelier Triple B.

Atelier Triple B
Bedrieg
Belazer
Bedonder

Schrijver: Lucifall
24 april 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 1 stemmen 171Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
11 mei 2021
Hoe actueel en relevant; beschouwd vanuit de privésfeer van zowel de Minister President als die van Volksgezondheid, Welzijn en Sport...!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)