Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Zelfdoding als gevolg van incestueuze misdaad

(voor Heather Lewis (1962 - 2002))

Jij bent geboren in 1962 in Bedford, New York. Jouw vader was Hobart D. Lewis, die van 1964 tot 1976 de directeur van het tijdschrift 'Reader's Digest' was. Hij was ook een vertrouweling van Richard Nixon, met wie hij telefoneerde. Jouw peetmoeder was Lila Acheson Wallace. Toen jij vier jaar was, begon jij met paardrijden. Als kind ben jij seksueel misbruikt/aangerand door jouw vader en op jouw 15-de ben jij van huis weggelopen. Als getraumatiseerd incestslachtoffer raakte jij al vroeg aan de alcohol en de drugs. Met het drugsgebruik probeerde jij jouw geestelijke pijn te verzachten. Jij studeerde aan het Sarah Lawrence College, een particulier liberal arts college in Yonkers, New York, opgericht in 1926 door de vastgoedmagnaat William Van Duzer Lawrence, op het terrein van zijn landgoed in Westchester County. Het is vernoemd naar zijn vrouw Sarah Bates Lawrence, die in 1926 overleed. Andere studenten op het SLC waren o.a.: Alice Walker, Ann Patchett, de dichteres Louise Elisabeth Glück, de schrijfster Melissa Febos, partner van de dichteres Donika Kelly, de romanschrijver Derek B. Miller, de homoseksuele schrijver/komiek Isaac Oliver, de actrice Sigourney Weaver en de schrijfster Julie Shigekuni. Enkele docenten op het SLC waren: de danseres Martha Graham, Lady Linda Louise McCartney, Yoko Ono, de schilderes Sonja Sekula, J.D. Salinger, Susan Sontag en Marguerite Yourcenar.

In 1994 verscheen jouw debuutroman 'House Rules', over de ervaringen van een 15-jarig meisje, dat als showruiter van paarden werkte, gebaseerd op jouw eigen tienertijd. Voor dit boek won jij de Ferro-Grumley Award voor LGBT Fiction 1994. In 1998 verscheen jouw tweede roman 'The Second Suspect', over de worstelingen van een vrouwelijke rechercheur, die de schuld van een machtige en invloedrijke zakenman probeert te bewijzen, die diverse jonge vrouwen heeft verkracht en vermoord. Jouw derde roman 'Notice' verscheen postuum in 2004, over de ervaringen van de jonge prostituee Nina en haar betrokkenheid bij een sadist en zijn vrouw. In jouw romans onderzoek jij de verbanden tussen macht, drugs, seks, geweld, liefde en rechtvaardigheid. Jij verkent de grens tussen plezier en pijn. Jij was lerares aan The Writer's Voice In New York City. Jij werkte mee aan diverse bloemlezingen, zoals 'Best Lesbian Erotica' in 1996 en 1997, 'Once Upon a Time: Erotic Fairy Tales for Women' uit 1996 en 'A Woman Like That: Lesbian and Bisexual Writers Tell Their Coming Out Stories' uit 1999.

Tijdens jouw studie aan het SLC ontdekte Allan Gurganus jouw schrijfwerk en ging jij bij hem creatief schrijven studeren. Allan is geboren op 11 juni 1947 in Rocky Mount. Hij is homoseksueel en hij studeerde aan het SLC bij de Joodse schrijfster/dichteres Grace Paley. Hij was ook een leerling van John Cheever, John Irving en Stanley Elkin. Allan zei: 'Er schuilt achter Lewis' actieve visie een soort wanhoop zo puur, dat het voelt, om een drugsterm te gebruiken, ongesneden.'. Hij zei ook over jou: 'Ze was altijd slim en loyaal en grappig en magnetisch.'. Allan wist dat jij als tiener seksueel misbruikt bent en dat jij al op jonge leeftijd alcoholiste was. Jouw vriendinnen waren Connie Jones en de schrijfster Ann Rower van o.a. 'If You're a Girl', die jou aanbaden. Susan Crawford werkte een tijd met jou in een winkel in Westchester. Op een literaire conventie in Boston vertelde jij aan Susan, dat jij 'House Rules' als een soort luchtspiegeling ervoer, die zou verdwijnen, omdat het niet helemaal was voorbestemd. Susan zei over jou: 'Ze was een opmerkelijk persoon. Niet makkelijk, maar opmerkelijk. Ze had iets te zeggen - een zeldzame kwaliteit in deze dagen.'. Alles in 'House Rules' is autobiografisch en echt gebeurd. Het is opgedragen aan Connie en Allan.

Jouw eerste twee romans zijn door Nan Talese gepubliceerd, geboren als Nan Ahearn op 19 december 1933. Zij trouwde met de schrijver Gay Talese, met wie zij twee dochters kreeg, Pamela en Catherine. Na een jaar in Arizona verhuisde jij in de herfst van 3001 naar New York terug. Jij was een lesbienne en na tien jaar zonder alcohol en de gang naar de AA begon jij weer te drinken. Jij verloor jouw baan in Manhattan en jij werd paranoia. Jij zag overal complotten, die tegen jou waren gericht. Jij leed in feite aan een bipolaire stoornis, die verlaat tevoorschijn kwam. Jij hebt ook heroïne gebruikt, maar de laatste tijd was jij vooral aan OxyContin verslaafd, een morfine-achtige pijnstiller, die in Mexico als St. Joseph's Baby Aspirine werd verkocht. Jij woonde vier mijl vanaf de Mexicaanse grens. In een motel in Arizona. Jouw bekentenisproza gaat over jouw val en ineenstorting. Jij probeerde jezelf tevergeefs in het Beth Israel Hospital in Manhattan te laten opnemen om jouw zelfdoding te voorkomen. In mei 2002 pleegde jij zelfdoding in New York City. Jij hebt jezelf met de riem van jouw favoriete, bruine, zijden badjas opgehangen. Jij werd 39 jaar.

Schrijver: Joanan Rutgers
22 juli 2021


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 61Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)