Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Ne me quitte pas

(voor Renate Ewert (1933 - 1966))

Jij bent geboren op 9 november 1933 in Königsberg. Jouw vader Paul Ewert was een graanhandelaar en jouw moeder Helena was Russisch en kwam uit Polen. In 1945 vluchtten jouw moeder en jij naar Hamburg, omdat de Russische soldaten naderden. Jouw vader ging pas na vier jaar krijgsgevangenschap naar Hamburg. In 1950 kreeg jij een auto-ongeluk en raakte jij verwond. In Hamburg ging jij naar de acteerschool van Ida Ehre (1900 - 1989), een Oostenrijkse, Joodse actrice, die in het concentratiekamp Fuhlsbüttel zat. Zij werd vrijgelaten, doordat haar man een brief aan Heinrich Himmler schreef. Haar man en Heinrich zaten bij elkaar op school. In 1951 nam je acteerlessen van de (stem)actrice Eva Fiebig, geboren op 21 mei 1900 in Berlijn en een leerlinge van de actrice/regisseuse Helene Ottilie Thimig. Jij speelde in de Kleine Komödie Hamburg (Winterhuder Fährhaus) en het Theater am Besenbinderhof in Hamburg-St. George, waar ook het Hauptbahnhof staat. Daarna werd jij stemactrice in de filmbusiness.

Op jouw 21-ste debuteerde jij als filmactrice in de dramafilm '08/15 in der Heimat' van Paul Ostermayr, gebaseerd op de roman '08/15' van Hans Hellmut Kirst. De MG 08/15 was een Duits machinegeweer. Het ging over het leven en lijden van de Wehrmachtsoldaten. In 1955 begon jij tijdens het maken van de film 'Mikosch im Geheimdienst' een liefdesaffaire met de Weense producent Franz (Zwetschi) Marischka, geboren op 2 juli 1918 in Unterach am Attersee. Zijn vader was de operette tenor/filmregisseur/acteur Hubert Marischka. Zijn moeder was Lizzy Léon, die na zijn geboorte op 30-jarige leeftijd overleed. Zijn oudere zus was de actrice Lisl Marischka (1908 - 1945) en zijn oudere broer was de filmproducer Viktor. Franz was van 1968 tot 1976 getrouwd met de actrice Alexandra Drewes. Zijn tweede vrouw was Inge Marischka, met wie hij een kind kreeg. Later maakte hij erotische films, zoals 'Lass jucken Kumpel' uit 1972 en 'Liebesgrüsse aus der Lederhos'n' uit 1973. Hij overleed op 18 februari 2009 in München.

Jij had liefdesaffaires met de playboy Gerhard Berndt, de acteur Erik Schumann, de alcoholist/acteur Harald Juhnke en de acteur Tommy Hörbiger, die tekstschrijver voor Udo Jürgens was. Zijn vrouw Gaby en hij kregen de dochter Mavie Hörbiger, een actrice, en de zoon Hans Hörbiger, een toneelontwerper. In 1957 verbleef jij bij de acteur Curd Jurgens in zijn huis aan de Rivièra. Hij noemde jou een heks. Mogelijk was jij de oorzaak van de scheiding tussen Franz en Inge. In 1957 en 1961 stond jij op de cover van 'Bravo'. In juli 1961 verloofde jij met de drankenhandelaar Clifford Weyer uit Hamburg. Na acht weken eindigde de verloving door een gewelddadige ruzie tussen Franz en Clifford. In een sanatorium in Schliersee herstelde jij van een bloedvergiftiging. In 1963 had jij een affaire met de acteur Paul Hubschmid, die in Wenen in 'My Fair Lady' speelde. Door deze affaire deed Paul's vrouw, de actrice Ursula von Teubern uit Keulen, een eerste poging tot zelfdoding. Zij was vanaf 1942 Paul's vrouw en in januari 1945 is in Bad Ischl hun zoon Peter Christian geboren, een journalist. In 1963 pleegde Ursula zelfdoding. Jij voelde jezelf schuldig aan haar zelfdoding, waardoor jij drugs ging gebruiken.

Franz, zijn ex Inge en jij woonden in hetzelfde appartementengebouw in München-Schwabing. Jouw agente was barones Renate Lazar. In 1966 speelde jij nog een kamermeisje in de film 'Agent 505: Todesfalle Beiroet'. Paul verliet jou en in november 1966 vertrok Franz naar Berlijn. Kort daarna werd jouw telefoonaansluiting afgesloten, omdat jij niet betaald had. Op 4 december 1966 pleegde jij zelfdoding op de vloer in jouw appartement in München-Schwabing. Jij nam een overdosis slaappillen en alcohol. Jij werd 33 jaar. Na vijf dagen werd jij door jouw vriendin, de actrice Susanne Cramer, die uit Amerika op bezoek kwam, gevonden. Jij was sterk verzwakt door pillengebruik en jij woog slechts 34 kilo. Jij was erg verdrietig over Paul. Jouw vader verwachtte meer informatie over het hoe en waarom van jouw vriendin, de actrice Erika Remberg (1932, Medan - 2017, Benidorm). Op 16 december 1966 ben jij in de Ost Friedhof in München gecremeerd. Jouw ouders, Franz, de actrice Kai Anne Inge Fischer (18 maart 1934, Praag), de acteur Hermann Nehlsen (1920, Kiel), de ex van Susanne Cramer, en de acteur Karl-Otto Alberty (1933, Berlijn) waren daar alleen bij aanwezig.

In november 1967 pleegde jouw vader (1903 - 1967) zelfdoding door een overdosis slaappillen. Hij vroeg jouw moeder in een brief om vergiffenis. Jouw moeder (1911 - 1969) pleegde ook zelfdoding door zichzelf in 1969 te vergiftigen. Jouw urn en de urnen van jouw ouders bevonden zich in het Ohlsdorfer Friedhof in Hamburg. Op de familiegedenksteen staat ook een andere Renate (1939 - 1989), mogelijk jouw jongere zus. Op 7 januari 1969 pleegde Susanne Cramer zelfdoding in een privékliniek. Eind 1968 deed zij een poging tot zelfdoding via een overdosis slaappillen. Ze was net op tijd gered en toen naar een privékliniek gebracht, waar ze een levensreddende buis uit haar lichaam heeft getrokken. Zij werd 32 jaar en zij is in het Forest Lawn Memorial Park in Hollywood begraven. Zij had de Hongkongse griep gehad en de officiële oorzaak van haar overlijden werd als een longontsteking genoteerd. Na haar huwelijk met Hermann Nehlsen had ze een relatie met Claus Biederstaedt, wat eindigde met twee pogingen tot zelfdoding. Met de acteur Helmuth Lohner kreeg zij de dochter Konstanze. De acteur Kevin Hagen was haar laatste man. Kevin speelde Doc Hiram Baker in 'Little House on the Prairie', naast Karen Grassle, Michael Landon, Melissa Ellen Gilbert en Melissa Sue Anderson.

Schrijver: Joanan Rutgers
24 juli 2021


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 45Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)