Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Door Hollywood verlaten, verliet jij Hollywood

(voor Eve Miller (1923 - 1973))

Jij bent geboren als Marilyn Miller op 8 augustus 1923 in Los Angeles. Jouw vader was de pianoverkoper Robert Stanley Miller (1889 - 1978). Jouw moeder was Betty W. (1900 - 1996). In de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog werkte jij als lasser op een scheepswerf. Nog voor het einde van de oorlog werkte jij als warenhuisbediende en showgirl. Jij werkte bij de Follies Bergere in San Francisco. In 1945 speelde jij de showgirl Chorine in de film 'Diamond Horseshoe', gefilmd in een nachtclub in de kelder van het Paramount Hotel in NYC, met Betty Grable in de hoofdrol. In 1947 speelde jij in de musicalfilm 'I Wonder Who's Kissing Her Now' van Lloyd Bacon, met Mildred Kornman (1925, Los Angeles). In 1947 speelde je een hoofdrol in de western 'Buckaroo from Powder River' en in 1948 speelde je in 'Inner Sanctum'. In 1949 speelde je in 'Beyond the Forest', met Ruth Elizabeth Davis in de hoofdrol, in de avonturenfilm 'Arctic Fury' en in de tv-dramaserie 'Your Show Time'.

Jij werd ontdekt door de producer/regisseuse/actrice/zangeres Ida Lupino (1918 - 1995), de dochter van de actrice Constance Gladys O'Shea en de acteur/schrijver Stanley Lupino. Haar tante was de actrice Ellen Maud O'Shea. In 1950 speelde jij in 'Never Fear' van Ida Lupino, met Katherine Feeney in de hoofdrol, in 'Mrs O'Malley and Mr Malone' en in 'The Vicious Years'. In 1951 speelde jij in 'Pier 23', naast Margia Dean (1922, Chicago) en Joi Lansing, die op 7 augustus 1972 in het St Johns Hospital op 2121 Santa Monica Boulevard in Santa Monica door borstkanker overleed en 43 jaar werd. In datzelfde hospitaal is op 25 juni 2009 de actrice Farrah Leni Fawcett door anale kanker overleden. Zij werd 62 jaar en zij was één van de superknappe Charlie's Angels, op wie ik als tiener verliefd was. De anderen waren Jaclyn Smith en Kate Jackson. Kate heeft borstkanker gehad, met een gedeeltelijke mastectomie, en zij onderging een openhartoperatie vanwege een atriale septumafwijking. Farrah is in het Westwood Village Memorial Park begraven.

In 1952 speelde jij als Sister Alicia Chadwick een hoofdrol in 'The Big Trees', naast Kirk Douglas en Patrice Wymore, in 'The Winning Team', naast Ronald Reagan en Doris Day, in de komedie 'She's Working Her Way Through College', naast Ronald Reagan en Virginia Clara Jones, in 'The Story of Will Rogers' en in de musicalfilm 'April in Paris', met Doris Say in de hoofdrol. In 1953 speelde jij in 'Kansas Pacific' en in 1954 in 'There's No Business Like Show Business', naast niemand minder dan Marilyn Monroe en Mitzi Gaynor (1931, Chicago). Er leven dus nog mensen, die Marilyn Monroe in het echt hebben meegemaakt. In juli 1954 ontmoette jij de 8 jaar oudere acteur Miller Glase Lohman, die medio jaren 50 een korte film- en tv-carrière had. Miller en jij gingen in december 1954 verloven. De verloving duurde 7 maanden.

Op 21 juli 1955 heb jij in jouw appartement in Noord-Hollywood na een fikse ruzie met Miller geprobeerd om zelfdoding te plegen. Jij hebt jezelf met een mes in jouw buik gestoken. Miller wilde geen trouwdatum plannen, omdat hij wilde wachten totdat hij daar financieel toe in staat was. Miller maande jou nog tot kalmte, toen hij wegging, maar jij zei: 'You'll be sorry - because you'll find me dead in the morning!'. Hij hoorde jouw kreet en jouw val, waarna hij de politie belde. De politie vond jou op de keukenvloer, met om jou heen allemaal brieven, die jij aan Miller had geschreven. Jij werd eerst naar het North Hollywood Receiving Hospital gebracht en daarna naar het General Hospital, waar jij na een vier uur durende, chirurgische behandeling kon herstellen. De verloving met Miller werd verbroken.

In 1955 speelde jij in 'The Big Bluff', naast Martha MacVicar, die op 2 november 1971 door slokdarmkanker overleed. Zij werd 46 jaar en zij is in de Valhalla Memorial Park Cemetery begraven, net als Oliver Norvell Hardy en de actrice Alma Tell, die op haar 39-ste door een hartaanval overleed. In 1955 speelde jij ook in 'Broadway Jungle' en in de komedie 'Artists and Models', naast Shirley MacLaine (1934, Richmond), Kerstin Anita Marianne Ekberg en Eva Gabor. Daarna speelde jij alleen nog in tv-series en het laatst in 'Coronado 9', als Julie Saxton in de aflevering 'Three's a Shroud'. Op 17 augustus 1973 pleegde jij zelfdoding in Van Nuys, Californië. Jij werd 50 jaar en jij bent in het Forest Lawn Memorial Park begraven. Later zijn jouw ouders bij jou begraven. Bette Davis en Arthur Stanley Jefferson zijn daar ook begraven.

Schrijver: Joanan Rutgers
31 augustus 2021


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 45Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)