Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Ruïnerende sprinkhanen

Toen ik droomde van New York was de metropool nog ongeschonden. Een enorme wereldstad zonder buitengewone noemenswaardige schade. Nadat vliegtuigen, volgetankt, zich in de WTC-Torens hadden geboord, was dat helaas wel anders.

Hoewel het gelukkig geen continue aanvallen kunnen zijn, zit de schrik er sindsdien goed in. Aan mijn verblijf aldaar, bewaar ik slechts goede herinneringen; 13 jaar nadien was New York, New York niet meer, de wereld niet meer de globe zoals die was en waren bovendien de verhoudingen volledig zoek. Het begrip tussen andersgelovigen en moslims is op 9/11 volledig teniet gedaan.

Vanwaar deze terroristische daad...?

Extremisme is/wordt steeds meer schering en inslag. Als extremisten zich al voor hun daden schaamden, doen zij dit inmiddels allang niet meer, met de gevolgen van 9/11 op zowel ons als hun netvlies. In principe ben ik niet voor het bestrijden van geweld met geweld, maar het lijkt er steeds meer op dat dit legitiem moet worden. Het lijkt erop dat wij als 'Ongelovigen' anders, min of meer, zonder enige twijfel het onderspit gaan delven. Het is uiteindelijk te gek voor woorden dat aanhangers/overtuigden van het ene geloof de ander proberen over te halen. Begrijpen doe ik het niet, want er bestaat een vrijheid van godsdienst; respect dient een hoofdrol te spelen, maar als dit is verdwenen, is er geen begrip meer en zonder respect geen begrip en zonder begrijpen wordt de mensheid dus respectloos...!

- Waarom is bij (te)veel mensen respect ver te zoeken?

- Waarom kunnen wij niet leven met het (on)geloof van een ander? en

- Waarom moet dit in veel gevallen dan ook nog met geweld gepaard gaan?

Zo gaat inderdaad het recht van de sterkste gelden; met mijn zeer bescheiden Bijbelkennis durf ik te beweren dat dit geenszins bijbels is. Bovendien is ongeloof ook een overtuiging, namelijk die van het níet bestaan van (een) God...! Dit geloof ik inmiddels, want als God aanwezig zou zijn, zou de Derde Wereld onze wereld zijn met natuurlijk problemen, maar niet die grote die er al jaren heersen op dit continent; de ene oorlog volgt de andere vaak op, als er al niet meerdere worden gevoerd. Ergens op dit immense continent heerst honger, vaak op meerdere plekken in verschillende landen tegelijk. Honger door gebrek aan of een overschot van alles dat (niet) wordt gewenst. Gebrek aan water, dus enorme droogte en een overschot aan de oogst ruïnerende sprinkhanen zijn de duivels van hardwerkende Afrikaanse boeren.

Hoe kan zo'n continent in het algemeen en diverse landen in het bijzonder nou ongeschonden teelt, groei, bloei en oogst doorstaan...?

Schrijver: Annejan Kuperus
7 november 2021


Geplaatst in de categorie: voedsel

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 857Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)