Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De ware zielsgeliefde van Freddie Mercury

(voor Mary Austin)

Jij bent geboren als Mary Georgina Austin in 1951 in de wijk Battersea in Londen. Het was een arm gezin en jouw vader was een behangtrimmer. Jouw moeder was een huishoudster voor een klein bedrijf. Op jouw 15-de ging jij van school en werd jij een receptioniste. Daarna werd jij een verkoopster in de Biba Fashion Store aan de Kensington Church Street. Biba was opgericht in 1964 door de Poolse mode-ontwerpster Barbara Hulanicki (1936, Warschau), eerst in een pand aan Abington Road in Kensington. Anna Wintour (Vogue USA) begon als 15-jarige in Biba te werken. Jouw ouders waren doof. Toen jij in de modieuze Biba-winkel werkte, ontmoette jij Farrokh Bulsara, beter bekend als Freddie Mercury. Freddie had net de kunstacademie voltooid en hij werkte samen met Roger Tayler in een kunst- en kledingkraam nabij Kensington Market. Hij verkocht daar o.a. zijn eigen schilderijen.

Freddie is geboren op 5 september 1946 in Zanzibar. Zijn ouders waren Bomi en Jer Bulsara, aanhangers van de Zoroastrische religie. Zijn zus is Kashmira, in 1952 geboren. In 1964 ging het gezin naar Engeland en zij woonden eerst op 19 Hamilton Close in Feltham, kort op 122 Hamilton Road en daarna op 22 Gladstone Avenue. Freddie studeerde kunst aan de Isleworth Polytechnic aan London Road, het Spring Grove House, ooit het buitenverblijf van de natuuronderzoeker/botanicus Sir Joseph Banks (1743 - 1820), getrouwd met Dorothea Hugessen. Vervolgens studeerde Freddie grafische kunst en design aan het Ealing Art College aan St. Mary's Road. Jij hebt Freddie in 1969 ontmoet. Hij was 19 en jij was 24 jaar. In die tijd vormde hij samen met de gitarist Brian May, de drummer Roger Taylor en de bassist John Deacon de band Queen. Jij had eerst een plezierrelatie met Brian May, die jou aan Freddie voorstelde. Freddie en Brian gingen graag naar Biba om de mooi geklede verkoopsters te bekijken. Freddie en jij werden smoorverliefd op elkaar en jullie gingen na enkele maanden samen in een krap flatje wonen. Freddie werkte aan zijn muziekcarrière en jullie verhuisden naar een grotere flat aan Holland Road te Londen.

In 1971 verscheen het debuutalbum van Queen en Freddie vroeg jou met een jade ring ten huwelijk. Je antwoordde: 'Ja, dat zal ik doen' en de verloving was voltrokken. In 1974 verschenen 'Queen II' en 'Sheer Heart Attack'. Jij was nogal verlegen en bescheiden, terwijl Freddie uitbundig en flamboyant was, al zag jij ook zijn serieuze en stille kanten en zijn wantrouwen jegens anderen. In 1975 verscheen 'A Night At The Opera', met het liefdeslied 'Love Of My Life', wat Freddie speciaal voor jou heeft geschreven. Freddie hield van veel champagne en hij verzamelde kunst. Jullie vierden samen feesten en na 6 jaar samen werd het huwelijk niet meer besproken. Jij dacht dat hij een andere vrouw had, maar in 1976 vertelde hij jou, dat hij biseksueel was. Jij zei: 'Nee, Freddie, ik denk niet dat jij biseksueel bent. Ik denk dat jij homoseksueel bent.'. Hierna stopte jullie fysieke liefdesrelatie en verhuisde jij naar een nabijgelegen flat. Jij bleef wel onderdeel van de uitgebreide kring rondom Queen en jij werd de secretaresse van de uitgeverij van Queen. Tot eind jaren 70 ging jij mee naar de concerten en was jij backstage bij Freddie. Jij geloofde ooit met met te zullen trouwen en daarbij zijn homoseksuele activiteiten te accepteren. Jullie bleven hele goede vrienden.

Op een foto uit 1986 zijn Freddie en jij werkelijk een fantastisch stel. Jij hielp Freddie bij het overwinnen van zijn drugsverslavingen. Naast alcohol was hij verslaafd aan cocaïne. Per week kocht hij voor zo'n 30.000 dollar aan cocaïne. In 1987 sta jij met hem op de foto bij de Ivor Novello Awards. Hij zonder snor en zijn stoere imago, zo vertederend lief en aanhankelijk. Toen hij ooit zijn snor liet staan en voor zijn gay-zijn uitkwam, gooide het publiek scheermesjes op het podium. Freddie had ook een relatie met de soft-pornoster Barbara Valentin, die in het echt Ursula Ledersteger heette. Op een foto zit hij tussen Barbara en jou te dineren. Ursula overleed op 22 februari 2002 door een beroerte in München. Zij werd 61 jaar en zij is in de Ostfriedhof in München begraven. Daar is ook de homoseksuele zanger Ludwig Franz Hirtreiter begraven, die op zijn 63-ste zelfdoding pleegde. Jij werkte voor het managementbedrijf van Freddie en in 1990 trouwde jij met de kunstschilder Piers Cameron (1949), met wie jij twee zonen kreeg, Richard en Jamie. Freddie is de peetvader van Richard geworden. Hij vertelde jou als eerste dat hij het HIV-virus had en jij bleef bij hem. Na zijn aids-diagnose dronk hij alleen nog wodka. Freddie is op 24 november 1991 door een aids-gerelateerde longontsteking overleden. Hij werd 45 jaar en hij is gecremeerd.

Jamie werd kort na Freddie's overlijden geboren. Jij erfde de helft van Freddie's vermogen/fortuin en zijn Gregoriaanse landhuis/herenhuis 'One Garden Lodge' op 1 Logan Place in Kensington. Dit herenhuis met 28 kamers is helemaal afdoende ommuurd en is zo'n 25 miljoen pond waard. Het ligt op korte loopafstand van het metrostation Earl Court. Freddie wilde niet dat het huis een een gedenkplaats voor fans werd. Daarvoor woonde hij op 12 Stafford Terrace in Kensington. Jij organiseerde al zijn persoonlijke financiën en jij vond zijn herenhuis 'One Garden Lodge', niet ver van jouw eigen huis. Jij kreeg ook de helft van zijn toekomstige inkomsten van Queen en een deel van de uitgeverij. De andere helft van zijn vermogen ging naar zijn ouders en zijn zus Kashmira. Op het moment van zijn overlijden had hij een homoseksuele relatie met de kapper Jim Hutton, die dacht dat het landhuis naar hem zou gaan. Jim was ook bij Freddie's overlijden en jij hield Freddie's hand vast. Alleen jij weet waar zijn as is verstrooid, want dat geheim heeft hij jou toevertrouwd. Na enkele jaren in een urn heb jij het mogelijk onder de grote kersenboom in de Japanse tuin op het landgoed verstrooid. Drie maanden na zijn overlijden heb jij de drie heren, die nog in het herenhuis woonden, laten vertrekken. Naast Jim Hutton waren dat Freddie's persoonlijke assistent Peter Freestone (1955, Carshalton Surrey) en Freddie's ex-geliefde, de kok Joe Fanelli. De drie heren kregen ieder 500.000 pond van Freddie.

In de eerste drie jaar dat jij daar woonde, kon jij niet naar zijn slaapkamer, waar hij is overleden, gaan. Je zei: 'De maanden na zijn dood waren de eenzaamste en moeilijkste van mijn leven. Ik had veel moeite om te accepteren dat hij weg was en alles wat hij me had nagelaten.'. Jij hebt het interieur intact gelaten. Jij hebt Richard en Jamie in het herenhuis opgevoed. Jij liet de graffiti op de buitenmuren en stoepen verwijderen en jij liet er waarschuwingsborden plaatsen, want die graffiti is een misdrijf. De chique buren klaagden natuurlijk ook. Jij trouwde in 1998 met de zakenman Nick Holford en in 2002 ben jij van hem gescheiden. In 2003 overleed Freddie's vader Bomi, die 95 jaar werd. Jij leeft een rustig leven met jouw katten. Op 1 januari 2010 overleed Jim Hutton door longkanker. In 2016 overleed Freddie's moeder Jer, die 90 jaar werd. Je zei: 'Toen hij stierf, voelde ik, dat wij een huwelijk hadden gehad. Ik had eerst dood moeten gaan, ik had liever dat hij mij miste dan dat ik hem miste.'. Freddie zei: 'Al mijn geliefden vroegen me waarom ze Mary niet konden vervangen, maar het is gewoon onmogelijk, de enige vriendin die ik heb is Mary en ik wil niemand anders. Voor mij was ze mijn vrouw. Voor mij was het een huwelijk.'. Freddie verklaarde, dat hij nooit nog zo halsoverkop verliefd kon worden als toen op jou, zelfs niet op een man.'. Hij zei ook: 'Ik zal van haar houden totdat ik mijn laatste adem uitblaas.'.

Peter Freestone, die 12 jaar voor Freddie zorgde, woont nu in een dorp nabij Praag, waar hij schoolleraar is, en hij organiseert meetings met informatie over Freddie. Via talk- en fotoshows in Montreux, Lavaux en Haut-de-Caux. Zijn talkshow heet 'The Man Behind Freddie Mercury'. Peter werkte bij het Londense warenhuis Selfridges en daarna bij de Ballet Running Wardrobe in het Royal Opera House, waar Freddie en hij elkaar ontmoetten. Hij ging tourkostuums voor Queen maken en daarna werd hij de persoonlijke assistent van Freddie. Hij studeerde/werkte in het Guy's Hospital en hij had drie jaar een klein hotel in Torquay. De bourgondische Peter is overduidelijk homoseksueel en het type Oscar Wilde en Stephen Fry. Hij is verslaggever voor het Tsjechische tijdschrift 'Opera'. In samenwerking met de zanger/regisseur Milan Devinne maakt Peter met het Titanic Freddie Aids project de scholieren van 13-18 jaar bewust van de altijd aanwezige gevaren van HIV/AIDS.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
10 december 2021


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 63Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)