Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De gedroomde of werkelijke minnares van David Bowie

(voor Eva Mottley (1953 - 1985))

Jij bent geboren als Eva Henderson Mottley op 24 oktober 1953 op Barbados. Jouw familie bestond voornamelijk uit politici. Jouw opa, Ernest Deighton Mottley, was de eerste burgemeester van Bridgetown, de hoofdstad van Barbados. Barbados is in 1628 door Engelse kolonisten opgericht. Eerder leefden daar de Taíno-Indianen. Via Charles Wolverstone werd het eiland door James Hay, 1ste graaf van Carlisle, opgeëist. Hay's tweede vrouw was de mooie en humoristische Lady Lucy Percy. Haar onweerstaanbare charmes zijn door de dichters bewierookt, o.a. door William Cartwright, die op 29 november 1643 door de tyfus overleed. Hij werd en 32 jaar en hij is in de Christ Church Cathedral in Oxford begraven. En door Sir John Suckling, die volgens de schrijver John Aubrey na mei 1641 in Parijs uit angst voor armoede met gif zelfdoding pleegde. Hij werd 32 jaar. Lucy was de minnares van de politicus John Pym en van Thomas Wentworth, 1ste graaf van Strafford, die op 12 mei 1641 op Tower Hill werd vermoord en 48 jaar werd. Lucy was een favoriet van koningin Henriëtta Maria en een politieke dubbelspionne.

De piraat Stede Bonnet is in Bridgetown geboren en hij werkte samen met de piraat Edward Teach (Zwartbaard). Stede kwam uit eebn rijke, Engelse familie en hij erfde het familielandgoed bij Bridgetown. Met zijn vrouw Mary Allamby kreeg hij 3 zonen en 1 dochter. Vanwege zijn huwelijksproblemen besloot hij in het voorjaar van 1717 om piraat te worden. Zonder zeilervaring ging hij met zijn zeilschip 'Revenge' vele schepen overvallen en beroven. Stede werd op 10 december 1718 in White Point Garden op Charleston opgehangen en hij werd 30 jaar. De beroemde zangeres Robyn Rihanna Fenty is in Saint Michael op Barbados geboren. Jij bent in Nigeria en Engeland opgegroeid. Jouw opa Ernest overleed op 27 april 1973 en hij is in de Saint Marys Church Cemetery in Bridgetown begraven. Hij werd 65 jaar. Jouw oma Ruby overleed op 1 augustus 1975 en zij werd 67 jaar. Op haar grafsteen staat: 'She left so sweet memory that she lives to bless'. Omdat jij LSD in jouw bezit had, moest jij 15 maanden naar de gevangenis. Daarna begon jij aan jouw acteercarrière. In 1982 speelde jij Pam in de dramafilm 'Scrubbers', met Mandi Symonds (1956, Portsmouth), Debby Bishop, die Phoebe in 'Sid & Nancy' (1986) van Alex Cox speelde, en Dana Gillespie (1949, Londen). Toen Dana een schoolmeisje was, droeg David Bowie haar boeken en leerde hij haar gitaar spelen.

In 1982 speelde jij ook in de tv-serie 'The Front Line', een komedie. In 1983 speelde jij in 4 tv-series; in 'Crown Court', in 'Widows', met Ann Mitchell (1939, Stepney), Fiona Hendley (1959, Surrey) en Catherine Neilson (1957, Londen). Jij speelde Corinne in de komedie 'Only Fools and Heroes...', met Michele Winstanley (1964, Eindhoven), die ook in 'Sid & Nancy' speelde, een film, die mij heeft doen gruwelen van walging, wat wellicht de bedoeling was. In 'Bergerac' speelde je Donna McCord in de aflevering 'Come Out Fighting', met John Nettles in de hoofdrol, die in 1970 met de actrice Joyce Nettles de dochter Emma kreeg. John hertrouwde met Cathryn Sealey. Emma kreeg 2 kids, Nathan en Sophie Martins. John is natuurlijk ook beroemd als de vriendelijke detective-hoofdinspecteur Tom Barnaby in Midsomer County. Tenslotte speelde jij in de aflevering 'Kissing Cousins' van de komedie 'Poor Little Rich Girls', met Maria Aitken (1945, Dublin) en Nora Noel Jill Bennett, die op 4 oktober 1990 in Kensington zelfdoding pleegde met een overdosis Seconal-pillen. Zij werd 58 jaar. Jij had een kleine rol in 'Superman III' uit 1983.

Volgens de berichtgeving had jij twee jaar een liefdesrelatie met David Robert Jones, de beroemde zanger David Bowie, die op 19 maart 1970 in Bromley met de actrice en het model Mary Angela Barnett trouwde. Op 30 mei 1971 werd in het Bromley Hospital in Londen hun zoon Duncan Zowie Haywood Jones geboren. Duncan is een filmregisseur/filmproducent/scenarioschrijver. Hij is getrouwd met de fotografe Rodene Ronquillo, die wegens borstkanker een dubbele borstamputatie onderging. Op 10 juli 2016 werd hun zoon Stenton David Jones geboren. Zijn opa David overleed op 10 januari 2016 door leverkanker en zijn as is tijdens een boeddhistische ceremonie op Bali verstrooid. Op 18 april 2018 kregen Duncan en Rodene de dochter Zowie Tala Mabsie Jones. David Bowie en Mary Angela zijn op 8 februari 1980 gescheiden. Ze hadden een open huwelijk. Sommigen vragen zich terecht af, hoe het komt, dat er geen enkele foto van jou met David Bowie is gepubliceerd. In 1977 was David's 'Heroes' verschenen en hij was al wereldberoemd. Of jullie zagen elkaar sporadisch en altijd op geheime, voor de pers onzichtbare locaties. David had een voorkeur voor exotische vrouwen, dus wat dat betreft, en jij woonde en werkte net als hij in Londen. Hij gebruikte veel cocaïne, wat ook een link met jou kan zijn.

In de laatste maanden van jouw leven verloor jij jouw baan en werd jij depressief. Jij verliet 'Widows', omdat jij vond, dat het productieteam raciale en seksuele vooroordelen had. In 2018 verscheen de misdaadthriller 'Widows' van de regisseur Steve McQueen (1969, Londen), die dat samen met de schrijfster Gillian Flynn Schieber schreef, gebaseerd op de serie, waarin jij speelde. Steve heeft de film aan jouw nagedachtenis opgedragen. Jij raakte verslaafd aan de cocaïne en de alcohol. Jij had zo'n 85.000 pond aan schulden. Op 14 februari 1985 pleegde jij zelfdoding in jouw flat aan Shirland Road in Maida Vale, West-Londen. Jij nam een overdosis barbituraten en alcohol. Jij werd 31 jaar. James McCulloch, de gitarist van Wings, de band van Sir Paul McCartney, overleed op 27 september 1979 in zijn flat in Maida Vale door morfine- en alcoholvergiftiging. Hij werd 26 jaar. Op 24 april 1992 trouwde David Bowie met de Somalische Zara Mohamed Abdulmajid (1955, Mogadishu), ook Iman genoemd, een fotomodel, zakenvrouw en actrice. Op 15 augustus 2000 werd hun dochter Alexandria Zahra Jones geboren. Op 25 mei 2018 werd jouw nicht, Mia Amor Mottley, geboren op 1 oktober 1965 en lid van de Barbados Labour Party, de 8ste premier van Barbados. Opa Ernest is ook haar opa.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
18 januari 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 46Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)