Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Zonder genade voor jezelf de trekker overgehaald

(voor Sue Hamilton (1945 - 1969))

Jij bent geboren als Karen Susan Levitt op 14 november 1945 in Glendale, net als de actrices Claudia Ann Coghlan, Erika Eleniak, Nicole Elizabeth Eggert, Kathleen Marie Ireland en Eva Mendes. Jouw vader was Bernard A. Levitt, de zoon van Russische immigranten. In de Tweede Wereldoorlog was hij 2-de luitenant in de US Army. Op 18 maart 1945 trouwde hij met jouw moeder, Zelda Sarah Lutsky, de dochter van Russische immigranten. Zij kregen samen 2 zonen en 2 dochters; William, Greg, Pamela en jij, hun oudste dochter. Pamela werd op 17 augustus 1950 in Queens geboren. Jouw vader was o.a. een typist voor de New York Times, hij regelde de typelijnen in een machine en de juiste spelling. Hij was gefascineerd door woorden en hun uitspraak. Jij vond hem streng, maar zachtaardig. Jouw moeder was 20 jaar een bruiloftadviseuse voor Levys. Jouw vader was zeer humoristisch en hij verzamelde oude munten. Jouw moeder was ook zeer humoristisch en opbeurend. Zij hield oprecht veel van andere mensen en zij kon heerlijk eten bereiden. Van 1957 tot 1959 ging jij naar de Glendale High School op 1400 East Broadway. John Wayne, Madeleine Stowe, Yvonne Glee Lime en Mary Costa gingen ook naar deze school.

In 1962 behaalde jij jouw diploma aan de Bay Side Highschool op 3224 Corporal Kennedy Street in Bayside, NYC, geopend in 1936. De actrice/het model Josephine Grace Johanna Scoglio (Gia Scala) ging ook naar de Bay Side Highschool. Zij overleed op 30 april 1972 in Hollywood Hills door een ethanol- en barbituraatvergiftiging. Zij werd 38 jaar en zij is in de Holy Cross Cemetery in Culver City begraven. Daar is ook de actrice Constance Dowling begraven, die op haar 49-ste een hartaanval kreeg. Constance had een korte liefdesrelatie met Cesare Pavese en zij heeft hem afgewezen. Zij trouwde met de filmregisseur Ivan Tors, met wie zij 3 zonen en 1 adoptiezoon kreeg. Prinses Fathia van Egypte is daar ook begraven. Zij werd door haar ex-man Riyad Ghali met 6 pistoolkogels in haar hoofd vermoord. Zij werd 45 jaar. Verder is daar de actrice Sharon Marie Tate Polanski begraven, die op 9 augustus 1969, terwijl zij zwanger was, met 16 dolksteken is vermoord, door de sekteleden van Charles Manson; Tex Watson (1945, NYC), Patricia Krenewinkel (1947, NYC) en Susan Atkins (1948 - 2009). Linda Darlene Drouin (1949, Biddeford) was de kroongetuige van deze gruwelijke misdaad.

Na jouw diploma-uitreiking verhuisden jullie naar Tucson, Arizona. Jij studeerde aan de University of Arizona in Tucson. Op 14 juni 1964 trouwde jij de Temple Emanu-El in Tucson met Kenneth Dorian Mayer. Dit is een reform synagoge uit 1910. Kenneth was een student architectuur aan de University of Arizona. In juni 1964 gingen jullie op huwelijksreis naar Las Vegas, Carmel en San Francisco. Jullie woonden in Tucson. In 1964 was jij model voor William Vassar Figge en zijn vrouw Melba Lacayo. William was een gevechtsfotograaf en na de Tweede Wereldoorlog was hij een portretfotograaf op bruiloften, waar hij veel Playmates voor 'Playboy' ontdekte. Jij ontmoette hen via jouw zus Pamela, die als kunstenares bij de Figge Studio in Glendale werkte. Verder zag jij in het brandweerkazernekluisje van Kenneth centerfolds hangen en dat stimuleerde jou. Hugh Hefner vond jou 'echt schattig' en zo werd jij de eerste van 48 centerfolds, die door de Figge Studio zijn gefotografeerd. Jij was ook de eerste Playmate met borstimplantaten en de eerste, die minder dan 152 centimeter lang was. Jij gebruikte de naam Sue Williams en jij verscheen in de 'Playboy' van april 1965. In mei 1965 (mijn geboortemaand) was Maria McBane (1946, Bilbao) de centerfold.

Na jouw fotosessie voor 'Playboy' kreeg jij direct een contract bij American International Pictures, een filmlabel van Metro-Goldwyn-Mayer. In 1965 debuteerde jij als Peanuts in de beach party film 'How to Stuff a Wild Bikini', met de andere Playmates Marianne Gaba en Janet Canoy. En met de hoofdrolspeelster Annette Joanne Funicello, Frankie Avalon en Buster Keaton. In 1965 speelde jij ook Ivy in de muzikale komedie 'Sergeant Dead Head', met Frankie Avalon (1940, Philadelphia), Donna Loren (1947, Boston) en Patricia Ann Lauderback (1943, Culver City). En in 1965 speelde jij als Robot in de Sci-fi-komedie 'Dr. Goldfoot and the Bikini-Machine'. Jij gebruikte inmiddels de naam Sue Hamilton. De andere Robots werden gespeeld door: Patricia Lauderback, Salli Sachse, Marianne Gaba, Mary Louise Watson, Pamela Rodgers, Mary Hughes, Luree Holmes, Laura Nicholson, Margaret Lee, Deanna Lund en Leslie Summers. Jij speelde in 1965 ook voor Robot in de tv-komedie 'The Wild Weird World of Dr. Goldfoot', met Susan Neidhart (1941, Wenatchee). In 1965-1966 speelde jij in 3 afleveringen van de tv-komedie 'Gidget', met Sally Field (1946, Pasadena) in de hoofdrol en met Lunette Winter, Heather May North (1945 - 2017) en Peter Ellstrom Deuel, die op 31 december 1971 in Hollywood zelfdoding pleegde met een geweer. Hij leed aan een zware depressie en hij had alcoholproblemen. Hij werd 31 jaar en hij is in de Oakwood Cemetery in Penfield begraven. Zijn broer is de acteur Geoffrey Deuel en zijn zus is de zangeres/actrice Pamela Deuel.

In 1966 speelde jij Sue in de muzikale komedie 'The Ghost in the Invisible Bikini', met Nancy Sandra Sinatra (1940, Jersey City), de dochter van Frank en Nancy Barbato Sinatra. Haar zus is de actrice Christina Sinatra en haar broer was de acteur Francis Wayne Sinatra. En met Claudia Dean Martin, die samen met de acteur Kiel Mueller de dochter Jesse kreeg. Kiel overleed op zijn 46-ste door longkanker en Claudia op haar 56-ste door borstkanker. In 1966 speelde jij ook in de komische actiefilm 'Fireball 500'. Kenneth en jij kregen samen twee kinderen. Jij werkte ook als een secretaresse-receptioniste voor een Burbank filmverwerkingsbedrijf en jij noemde jezelf een 'latente tomboy'. Jij surfde graag urenlang langs de kust van Californië en jij speelde graag softbal in het Verdugo Park in Burbank. Net als jouw vader verzamelde jij graag oude munten. Om jouw laatste twee films te promoten maakte jij net als Patricia Lauderback reclame voor de Sheer Magic make-up. Jij hield van Kantonees eten, dansen en jazz-muziek van Thelonious Monk en Charles Mingus. Jij werkte ook voor de Canyon Ranch spa van Mel en Enid Zuckerman en voor de Arizona Land Title and Trust Company. Op 26 januari 1966 zijn Kenneth en jij gescheiden. Daarna verhuisde jij naar Los Angeles.

In 1967 kreeg jij een gratis reis naar Hawaï en op 3 september 1969 pleegde jij zelfdoding in Los Angeles. Jij hebt jezelf met een geweer in de borst geschoten. Jij werd 23 jaar en jij bent in het Forest Lawn Memorial Park in L.A. begraven. Jouw vader overleed op 30 maart 1998 in Tucson. Hij werd 80 jaar en hij is in de National Memorial Cemetery of Arizona in Phoenix begraven. Jouw zus Pamela overleed op 30 december 2014 in Tucson en zij werd 64 jaar. Jouw moeder overleed op 29 november 2016 in Tucson en zij werd 90 jaar. Op jouw grafsteen staat: 'She looked for the best in others and gave the best she had'.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
26 januari 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 96Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Mariëlle Landman
Datum:
2 februari 2022
Bijzondere manier om een biografie te beschrijven. Het is alsof de schrijver boven de "scène" hangt en daardoor het overzicht heeft.

Ik vraag mij alleen af: Waarom is voor de titel "Zonder genade voor jezelf de trekker overgehaald" gekozen?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)