Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Schorpioenenscrum

The Scorpions hebben de tekst van 'Wind of Change' wegens het overdreven romantiseren van Rusland heden-ten-dage aangepast. Zanger Klaus Meine zal niet meer zingen dat hij de rivier de Moskva volgt opweg naar Gorkipark, maar 'now listen to my heart, it says Ukrainia, waiting for the wind to change...! Naar de wind van verandering wordt niet langer geluisterd, er wordt nog slechts op gewacht.

Door de straffe pen van leadzanger Meine doen nog immer geruchten de ronde dat voor de gelegenheid de CIA Klaus Meines pen had overgenomen. De Duitse band met de Engelse naam Scorpions mocht dit nummer vol hoop op een mooiere toekomst na de Sovjet-Unie live onder de Berlijnse Brandenburger Tor spelen op het 10-jarig jubileum van de val van de Berlijnse Muur. Meines contacten met de voormalige sociaaldemocratische Bondskanselier Gerhard Schröder zijn enigszins dubieus wegens Schröders allanger onder vuur liggen voor zijn pro-Ruslandhouding...! Bovendien hangt immer de vraag in de lucht of de CIA voor de Scorpions, om de val van de Sovjet-Unie te helpen bespoedigen/aan te jagen, 'Wind of Change' schreef. Het zou natuurlijk altijd kunnen, maar het lijkt mij niet. De Duitse rockband zou hiermee in één keer haar authenticiteit verliezen. Het rocknummer is op single in januari 1991 uitgebracht. De sterke tekst is van de hand van Scorpionszanger Klaus Meine en staat op het album 'Crazy World'. In zowel de gehele Europese Unie, de Verenigde Staten, Canada, Rusland als Oceanië werd de nummer 1-positie bereikt, net als in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Polen en Zweden. In zowel de Nederlandse Top-40 als de Nationale Top-100 heeft de single de nummer 1-positie bereikt.

'Wind of Change' gaat over de viering van 'glasnost', lees: openheid in de voormalige Sowjet-Unie als het einde van de Koude Oorlog en natuurlijk de hoop na de val van de Muur en van verschillende communistische regeringen.

Poetin werkt momenteel hard aan terugkeer naar de Russische communistische tijd, terwijl Gorbatsjov diep zucht en zich in zijn graf omdraait...!

Schrijver: Annejan Kuperus
27 juli 2022


Geplaatst in de categorie: politiek

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 164Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)