Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lady Christine McVie is terug naar de engelen

(voor Christine McVie (1943 - 2022))

Jij bent geboren als Christine Anne Perfect op 12 juli 1943 i Bouth, Cumbria, Engeland. Jouw moeder was Beatrice Edith Maud Reece, een paranormaal begaafd medium en gebedsgenezeres. Jij geloofde in haar gegeven krachten. Jouw vader was Cyril Percy Absell Perfect, een concertviolist en muziekdocent aan het St Peter's College of Education in Saltley, Birmingham. Hij was ook viooldocent aan de St Philip's Grammar School in Birmingham. Jouw opa was organist in de Westminster Abbey. Op jouw 4-de begon jij piano te spelen. Op jouw 11-de kreeg jij via de muzikant Philip Fisher, een schoolvriend van jouw broer John, muziekles. Door de muziek van Fats Domino en The Everly Brothers ging jij richting de rock 'n' roll. Jij studeerde 5 jaar beeldhouwkunst aan de Moseley School of Art op 500 Moseley Road in Birmingham. Alistair Ian Campbell van UB40 studeerde daar ook. Jij wilde kunstlerares worden. Jij speelde in de band Sounds of Blue, met Stanley Frederick Webb en Andrew Frederick Silvester. Jij zong vaak met de Welshe zanger/muzikant Spencer David Nelson Davies, die op 19 oktober 2020 overleed en 81 jaar werd.

Na de kunstacademie ging jij naar Londen en werkte jij kort als een etaleuse in een warenhuis. In 1967 werd jij lid van de bluesband Chicken Shack, met Webb en Silvester. Jij was de achtergrondzangeres en jij bespeelde de piano en de keyboards. Jij schreef de debuutsingle 'It's Okay With Me Baby'. Jij verscheen op 2 studio-albums van Chicken Shack. Jij had de leadzang op de hit 'I'd Rather Go Blind'. In 1964 en 1970 ontving jij een Melody Maker award voor vocaliste. In 1968 trouwde jij met de basgitarist van Fleetwood Mac John Graham McVie, geboren op 26 november 1945 in Ealing. Tijdens een tournee deelde Fleetwood Mac vaak locaties met Chicken Shack. Zo ontmoette jij John en na 2 weken trouwden jullie, met Peter Allen Green als beste man. Peter is op 25 juli 2020 op Canvey Island overleden en hij werd 73 jaar. In 1969 verliet jij Chicken Shack om meer samen met John te zijn. In 1970 verliet Peter Fleetwood Mac en kwam jij erbij als zangeres/pianiste. Van 1978 tot 1979 was Peter met Jane Samuels getrouwd. In 1978 kregen zij hun dochter Rosebud. In 1970 verscheen jouw solodebuutalbum 'Christine Perfect', met o.a. 'Waiting' en 'For You'.

Het eerste studio-album van Fleetwood Mac, waaraan jij meewerkte, was 'Future Games' uit 1971, met de door jou geschreven songs 'Morningrain' en 'Show Me a Smile'. Ook met de gitarist Bob Welch, die op 7 juni 2012 in Nashville met een pistool zelfdoding pleegde. Hij werd 66 jaar. Zijn vrouw Wendy overleed op 28 november 2016 door hartfalen en COPD. Zij werd ook 66 jaar en zij zijn naast elkaar in Memphis begraven. De gitarist/songwriter Daniel David Kirwan speelde ook mee op 'Future Games'. Hij overleed op 8 juni 2018 en hij werd 68 jaar. In 1972 verscheen 'Bare Trees', met jouw songs 'Homebound' en 'Spare Me a Little of Your Love'. In 1973 verscheen 'Mystery To Me', met jouw songs 'Believe Me', 'The Way I Feel' en 'Why'. In 1974 verhuisde jij samen met de band naar Amerika en in 1975 kwamen Stephanie Lynn (Stevie) Nicks en Lindsey Adams Buckingham bij de band. In 1974 verscheen 'Heroes Are Hard To Find', met van jou de titelsong, 'Get a Little Closer', 'Bad Loser' en 'Prove Your Love'. In 1975 verscheen 'Fleetwood Mac', met jouw songs 'Warm Ways', 'Over My Head', 'Say You Love Me', 'World Turning' en 'I'm So Afraid'. In 1977 verscheen 'Rumours', met jouw songs 'Don't Stop', 'Songbird', 'Oh Daddy' en 'You Make Loving Fun', geïnspireerd door jouw affaire met de lichtregisseur van de band, Curry Grant. Na de Rumours-tournee waren John en jij gescheiden. 'Don't Stop' ging over John, die zwaar bleef drinken en in 1978 met Julie Ann Reubens hertrouwde. In 1987 stopte John met de alcohol en in 1989 werd hun dochter Molly Elizabeth geboren.

In 1979 verscheen 'Tusk', met jouw songs 'Over & Over', 'Think About Me', 'Brown Eyes', 'Never Let Me Cry', 'Honey Hi' en 'Never Forget'. Van 1979 tot 1982 had jij een relatie met Dennis Carl Wilson van The Beach Boys, die op 28 december 1983 bij Marina del Rey is verdronken. Hij was zwaar dronken en hij dook om de bezittingen van zijn ex-vrouw Karen Lamm of Shawn Marie Harris terug te vinden. Die waren namelijk 3 jaar eerder overboord gegooid. Dennis werd 39 jaar. Jij schreef 'Only Over You' over hem. Hij gebruikte ook veel cocaïne en heroïne. In 1984 verscheen jouw tweede solo-album, met o.a. 'Love Will Show Us How' en 'Got A Hold On Me'. In 1980 verscheen Fleetwood Mac's 'Live', met jouw songs 'Dreams', 'Over & Over', 'Say You Love Me', 'Over My Head', 'Another Night' en 'Don't Stop'. In 1982 verscheen 'Mirage', opgenomen in het Château d'Hérouville uit 1740, in 1969 door de componist Michel Magne tot opnamestudio verbouwd. Michel was geboren op 20 maart 1930 in Lisieux. In 1972 trouwde hij met Marie-Claude Calvet en op 19 december 1984 pleegde hij in een hotelkamer in Cerge-Pontoise zelfdoding. David Bowie heeft in dat kasteel zijn albums 'Pin-ups' en 'Low' opgenomen. David, Brian Eno en Tony Visconti hebben spookachtige, bovennatuurlijke ervaringen in dat kasteel beleefd.

'Mirage' bevat jouw songs 'Love In Store', 'Only Over You', 'Hold Me' en 'Wish You Were Here', waar ik persoonlijk vaak veel medegevoel en troost uit heb ervaren. Op 18 oktober 1986 trouwde jij met de toetsenist Eddy Quintela, die samen met jou veel songs schreef. In 1987 verscheen 'Tango In The Night', met jouw songs 'Little Lies', 'Everywhere', 'Isn't It Midnight', 'Bewildered' en 'You and I, Part II'. Ik was bij de Tango In The Night tournee, bij het concert in Rotterdam, ik meen in Ahoy. Ik stond goed vooraan en ik kon mijn ogen niet van jou en Stevie afhouden. Het was echt een waanzinnig goed concert en ik ben nog altijd blij, dat ik zo dicht bij jou aanwezig ben geweest. Lindsey Buckingham was er helaas niet bij, maar die was vervangen door Billy Burnette en Rick Vito. Er staat een compilatie van het TITN-concert op You Tube. Ik vond jou zo bescheiden en introvert zo achter jouw toetsenbord. Zo echt een wijze dame. Jij en Stevie waren twee grote heldinnen van mijn jonge jaren. Ik putte heel veel troost uit jullie stemmen en teksten. Ik was verliefd op jullie en ik houd voor eeuwig van jullie. Net als zeer velen met mij voelde ik mij door jullie begrepen. De gevoelsintentie ligt op één lijn. Jij gebruikte cocaïne en champagne, waardoor jij volgens jezelf beter presteerde. Jij had wel een chronisch rugprobleem, waardoor het staan voor jou steeds moeilijker werd. In 1990 verscheen 'Behind The Mask', met van jou de titelsong, 'Skies The Limit', 'Do You Know That' en 'Save Me'. In 1992 verscheen jouw song 'Love Shines'.

Tijdens de tournee van 'Behind The Mask' overleed jouw vader Cyril. In 1995 verscheen 'Time', met jouw songs 'Hollywood (a different kind of city)', 'Yes', 'Early or Late', 'Night in Estoril' en 'All Over Again'. In 1997 verscheen het live-album 'The Dance', met oude nummers. In 1998 verliet jij Fleetwood Mac, met name vanwege jouw vliegangst. Daarna verhuisde jij helemaal naar Engeland terug om dichter bij jouw familie te zijn. In 2000 kreeg jij een eredoctoraat in de muziek van de University of Greenwich. In 2003 zijn Eddy en jij gescheiden. In 2004 verscheen jouw derde solo-album 'In The Meantime' en werd jij weer lid van Fleetwood Mac. In Amerika woonde jij in de jaren 1970 in het Beverly Hills Home, waar Elton John en Joan Collins eerder woonden. Vanaf 1990 woonde jij in een landhuis in Wickhambreaux, nabij Canterbury. Dat landhuis heb jij in 2015 verkocht, waarna jij in Londen woonde. Jij overleed op 30 november 2022 na een kort ziekbed in een ziekenhuis en jij werd 79 jaar. Voor Stevie Nicks was jij haar 'beste vriendin in de hele wereld'. Lindsey Buckingham noemde jou 'een muzikale kameraad, vriendin, zielsverwant en zus'. 'I wish you were here, holding me tight, I wish I had you near, cause I feel like a child tonight...'

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
6 december 2022


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 50Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)