Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De beroemde filmster Taraneh Alidoosti door laffe wreedaards gevangengezet

'Zijn naam was Mohsen Shekari. Elke internationale organisatie die dit bloedvergieten in de gaten houdt en geen actie onderneemt, is een schande voor de mensheid'. Aldus het bericht, dat de inmiddels door gewetenloze barbaren gevangengezette filmactrice Taraneh Alidoosti op Instagram plaatste.

De laffe wreedaards van het regime in Iran denken de geestelijke en lichamelijke vrijheid van het Iraanse volk te kunnen verzuipen, maar hoe meer zij onderdrukken, hoe meer de vrijheid boven komt drijven. De geest van de vrijheid is uit de fles en die geest zal nooit meer in de fles geduwd kunnen worden, met geen enkele afschrikwekkende misdaad tegen de vrijheidminnende mensen. De afgedwongen macht van de georganiseerde onderdrukkers is op sterven na dood en vertoont enkel nog walgelijke stuiptrekkingen. Hun gemene volksverlakkerij wordt volkomen doorzien en had nooit bestaansrecht. Het moedige, Iraanse volk werpt het juk van de tirannie van zich af. Het islamitische schrikbewind verdampt meer en meer, al blijven de misdadige machthebbers hun met rijkdom overspoelde posities koppig verdedigen, waarbij ze hun verbasterde bijgeloof nogmaals als wapen inzetten. Tarameh Alidoosti is geboren op 12 januari 1984 in Teheran. Zij is op 17 december 2022 door de Iraanse autoriteiten gearresteerd, want zij zou volgens hen 'onwaarheden over de landelijke protesten hebben verspreid'. Lees: Waarheden, die hen niet uitkomen, die hun macht ondermijnen. Zelfs al zou Taraneh in hun ogen 'onwaarheden' verkondigd hebben, wat dan nog! En dat is dan zeker geen reden om haar te arresteren! Hieruit blijkt al hoe tiranniek hun belevingswereld is. Zij dulden geen enkele tegenspraak. Alleen hun visie dient te worden nageleefd. Alleen hun visie klopt. Voor andere meningen is volstrekt geen plaats. Die moeten worden uitgeroeid, zodat hun mening inderdaad als enige mening kan overblijven. Zo primitief, achterlijk en hardleers zijn ze.

Verder beschuldigden deze oerdomme kwezels Tarameh ervan 'geen documenten in overeenstemming met haar beweringen te verstrekken'. Een bijgevoegde beschuldiging, die nergens op slaat of het moet het met lege handen staan van de onderdrukkers zijn. Stupide misdadigers gebruiken wel vaker loze redenen. Tarameh uitte terechte kritiek op de executie van Mohsen Shekari, de eerste mens, die als gevolg van de Mahsa Amini-protesten is vermoord/opgehangen. Mohsen is op 8 december 2022 tegen de heilige wil van de ware Allah door de Islamitische Republiek Iran vermoord. Hij werd 23 jaar. Hij verwondde een lid van de Basij-militie en hij werd beschuldigd van 'oorlog voeren tegen Allah'. De Basij is onderdeel van de Islamitische Revolutionaire Garde, in 1979 opgericht door de zwaar godsdienstgestoorde griezel Ruhollah Khomeini. De verantwoordelijke commandant van de Basij is de grote schurk Gholamreza Soleimani. Mohsen heeft alleen maar een Basij-lid verwond en dat 'oorlog voeren tegen Allah' (Moharebeh) komt uit de tijd van bijgelovige grotbewoners. Bovendien is het wel heel arrogant en krankzinnig van die misdaadbende om te denken dat Allah alleen aan hun kant staat. In de geschiedenis van de mensheid denken alle oorlogsvoerders dat. Een vorm van massapsychose. Vier dagen na de moord op Mohsen werd Majidreza Rahnavard door de tirannen in Mashhad vermoord/opgehangen. Ook hij werd 23 jaar. Hij werd ervan beschuldigd twee Basij-militievrijwilligers te hebben doodgestoken. Van eerlijke processen is natuurlijk geen sprake en na hen volgden al vele andere onschuldige verzetsstrijders. Dit gegeven is allang genoeg om dat verschrikkelijke regime onschadelijk te maken.

Taraneh's vader is de ex-voetballer/voetbaltrainer Hamid Alidoosti, geboren op 12 maart 1956 in Teheran. Haar moeder is de beeldhouwster/kunstlerares/schrijfster/fotografe Nadere Hakimelahi (1962). Haar ouders wonen in Rashi. Taraneh's broer Poujan overleed in maart 2005 door een ongeluk tijdens het jaarlijkse, Iraanse vuurdansfestival Chaharshanbe Suri. Hij werd 16 jaar. Sinds 2011 is Taraneh getrouwd met Ali Mansoor, met wie zij de dochter Hana Mansoor kreeg. Begin november 2022 publiceerde Taraneh een foto van zichzelf zonder hoofddoek en met een protestbord 'Vrouwen. Leven. Vrijheid.'. Zo zie je maar hoe social media door kwaadaardige regime's worden misbruikt. Zij kan een lange celstraf krijgen, maar ook nog erger. Martelingen en verkrachtingen in Iraanse gevangenissen zijn aan de orde van de dag. Aan de vruchten herken je de boom, zeg ik altijd maar. Taraneh begon op haar 17-de met de hoofdrol in 'I'm Taraneh, 15' van Rasul Sadrameli. Hiervoor won zij op het Fajr Internationaal Filmfestival in Teheran de Crystal Sinorgh Award voor Beste Actrice en op het Locarno Internationaal Film Festival de Bronze Leopard. Zij speelde een 15-jarig meisje, die na een mislukte relatie haar kind alleen opvoedt, worstelend met armoede en afkeuring. Taraneh is één van de meest geprezen actrices van haar generatie. Zij speelde de hoofdrol in de romantische, historische TV-dramaserie 'Shahrzad' van Hassan Fathi. Met o.a. Shahab Hosseini en Parinaz Izadyar. Zij spreekt vloeiend Engels en Duits en zij vertaalde boeken van Alice Ann Laidlaw, die in 2013 de Nobelprijs van Literatuur ontving, en Nicole Krauss, die met de schrijver Jonathan Safran Toer getrouwd was, met wie zij de kinderen Sasha en Cy kreeg.

In 2004 speelde zij als Firoozeh de hoofdrol in 'Beautiful City' en in 2006 speelde zij als Rouhi de hoofdrol in 'Fireworks Wednesday' van Asghar Farhadi, naast Hedieh Tehrani, Pantea Bahram en Sahar Dolatshahi. In 2008 speelde zij in 'Shirin', met ruim 100 actrices, en de hoofdrol in de dramafilm 'About Elly', met Golshifteh Farahani, Merila Zarei en Rana Azadivar. In 2009 speelde zij Ophelia in 'Doubt', met Mahtab Keramati, en in 2012 speelde zij als Leyla de hoofdrol in de komedie 'Modest Reception' van Mani Haghighi. In 2014 speelde zij met Pegah Ahangarani in 'Atom Heart Mother' en in 2016 speelde zij als Rana de hoofdrol in de dramafilm 'The Salesman' van Asghar Farhadi, met Mini Sadati. 'The Salesman' won een Oscar en een Satellite Award. In 2022 speelde zij als Leila Jourablou de hoofdrol in de dramafilm 'Leila's Brothers' van Saeed Roustayi en zij speelde in de noir thriller 'Subtracction' van Mani Mani Haghighi. Dit is een greep uit haar acteeroeuvre. Momenteel zit zij gevangen en volgens de laatste berichten in de beruchte Ewin-gevangenis in Noord-Teheran. Het vuile regime is onberekenbaar en onvoorspelbaar, maar laten wij samen hopen op een spoedige vrijlating voor de totaal onschuldige Taraneh, die om gelogen redenen wordt vastgehouden. En laten wij samen hopen op een spoedige vrijlating voor allen, die gevangen zijn en gemarteld worden door pure, van haat vervulde, mensonwaardige lafbekken, niet alleen in Iran.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
19 december 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 53Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)