Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De kortzichtige stormram van de BBB

Veel mensen zullen op Caroline van der Plas hebben gestemd omdat ze zo gewoon is, zo net als zijzelf. Eindelijk iemand waarin zij zichzelf herkennen. Dat ze daarmee de ondergang van de planeet aarde steunen, zal hen een worst zijn en over dierlijke vleesworsten gesproken, die eten ze nu eenmaal graag en het kan hen niet boeien hoe die gefabriceerd zijn.
Toch, je kunt met een oude ploeg het zaailand nog een keer flink omwoelen, maar als de grond onvruchtbaar is, dan zaai je enkel misoogsten. De grootste aanhang van de BBB grossiert in verstikkende gierkelders. De BBB is een partij van en voor leeghoofden en de stikstofellende lappen ze aan hun aangekoekte strontlaarzen. Zelfs wanneer de dijken doorbreken, willen zij alles bij het oude houden, zo gehecht zijn zij aan hun vervuilende verdienmodel en overdaad. Hun eigenbelang vinden zij belangrijker dan het algemeen belang, want zij doen alsof de klimaatcrisis voor hen niet telt, terwijl de veeteelt, het verkeer en de industrie voor de meeste stikstof zorgen.

Het is logisch dat de grootvervuilers het eerst worden aangepakt, maar wanneer die zich massaal gaan verzetten, dan is het hek van de dam en Leiden in last. Er werd een soort angstpsychose onder de boerenbevolking gecreëerd, waardoor men met boze protesten volop de weigering om mee te werken poneerde. In een roes van massahysterie werden hun werkmachines als wapens gebruikt. Gewoon lekker met de botte bijl hakken en angst bij de tegenstanders creëren. Een onverzettelijke overmacht tonen. Toch is het niet vaak de meerderheid, die het bij het rechte eind heeft. De BBB overschreeuwt zichzelf en kan het tij van de ingeslagen weg van het stikstofbeleid tegen stikstofoxiden en ammoniak zeker niet doen keren. Hun tijdelijke zege is slechts een uitstel van executie. Door het vervuilde klimaat ligt onze planeet op sterven en alles wat zij willen is gewoon op de oude voet verder gaan, wat de moord op Moeder Aarde betekent.

Carolina Ann Maria (Caroline) van der Plas is geboren op 6 juni 1967 in Cuijk, Noord-Brabant, waar de Sint-Martinuskerk en de Villa Carolina staan. Haar vader was Wil van der Plas (1937 - 2014), die sportjournalist bij het Deventer Dagblad was. Hij was chef van de sportredactie. Haar moeder is de 84-jarige, taaie, Ierse Nuala Fitzpatrick, die gemeenteraadslid/wethouder voor het CDA in Deventer was, van 1986 tot 1994. Zij woont in een rijtjeshoekhuis in Deventer. Op de vroegere slaapkamer van Caroline staat nog steeds het bordje 'Caroline's room'. Haar broers zijn Andrew en Ian.
Caroline is rooms-katholiek opgevoed, maar sinds haar tienerjaren gaat zij niet meer naar de kerk. Op haar 11-de noemde haar paardrijleraar haar 'de dikste van de klas'. Zij ging naar de katholieke basisschool.
Op haar 15-de ging zij in kleurrijke hippiekleren naar een Live Aid-concert in Londen. Als puber had zij veel bijbaantjes. Die duizendpootinborst zie je nog steeds bij haar. Denk o.a. aan alle tv-programma's waarin zij voor de verkiezingen opdraafde, maar ook aan 'De Slimste Mens'. Een mens zou er overspannen van raken, maar zij niet, zij floreert erbij.
Haar goede vriendin is Marga de Vries, met wie zij in een meidenkoor zat, waarbij ook geborreld werd. Met haar vriendinnengroep ging zij geregeld wijn drinken en dagjes uit. In 1986 voltooide zij haar avond-Havo en werd zij freelance redactrice voor het Deventer Dagblad. Dankzij haar vader. Caroline is een duidelijke mix van haar ouders wat haar werkzaamheden betreft.

In 2003 ontmoette Caroline haar toekomstige man Jan van der Plas in een kroeg in Deventer. Hij was 20 jaar ouder dan zij. De kroegtijgerin had toen net een scheiding achter de rug met ene meneer Grippeling, met wie zij twee zonen heeft gekregen; Ryan Grippeling (28) en Kayl Noël Grippeling (23). Zij hielp destijds haar vriendin, de kroegbazin, in de weekenden.
In 2004 begon zij in de landbouwjournalistiek te werken en bij het vakblad van de vleessector 'Meat & Meal'. Later werkte ze o.a. voor de bladen 'Vleesmagazine', 'Foodmagazine', 'Nieuwe Oogst' en 'Pig Business'. Ze was ook communicatiemedewerkster voor LTO Noord en de Nederlandse Vakbond van Varkenshouders. Mede door haar vlees- en alcoholverslavingen woog zij ooit 120 kilo.
Ze was in de jaren 1980 erg mooi en nog met een slank postuur. Toen Adam Curry bij 'Countdown' vertrok, wilde zij dat popprogramma gaan presenteren. Wilde plannen genoeg dus. Volgens velen is zij eigenwijs en koppig. Zij toont overigens ook heel gemakkelijk haar emotionele kant. Dat zij een groot hart heeft, valt niet te ontkennen, maar dat zet zij niet altijd voor de juiste doelen in.
In 2006 zijn Caroline en Jan gaan samenwonen en kochten zij een bescheiden rijtjeshuis in Deventer. Jan had twee volwassen dochters. Jan was heel zorgzaam, hij deed alles in huis en hij kookte voor haar. Altijd met een wijntje vol calorieën erbij.

In 2014 overleed de vader van Caroline, Wil. Caroline twitterde: 'Ik heb beloofd, zolang ik leef, zijn naam te blijven noemen. De naam van mijn vader. Mijn voorbeeld.'
Haar man Jan overleed op 21 september 2019 door alvleesklierkanker. In het ziekenhuis speelde iemand op een piano het Ierse lied 'Danny Boy', dat bij de crematie van haar vader werd gespeeld. Dat was een teken van haar vader en toen wist ze hoe laat het was voor Jan. In 'Mezza' zei ze: 'Ik wil geen andere man, Jan is nog bij mij. Het gemis is er altijd, elke dag.'
Een half jaar later overleed haar beste, liefste vriend Henk, die jarenlang in haar stamkroeg 'Doedel Café' op Brink 1 in Deventer werkte. Dit kleine, bruine café dreigt nu al een bedevaartsoord voor de BBB-ers te worden. Op Facebook is er de Fanclub Lientje. Heel knus en gezellig allemaal. 'Doedel Café' zal als een belangrijke inspiratiebron van Caroline's drijfveren gezien worden. Daar zal menige gedachte door de wijngoden ingegeven zijn. Het is natuurlijk de vraag of dronken wijngoden de juiste ingevingen schenken. Met Jan kwam zij vaak op de zaterdagen in 'Doedel Café'.
Nu heeft Deventer inderdaad een prachtige, oude binnenstad. Wanneer zij in Den Haag goed boert, kan zij misschien later een mooi oud pand in de binnenstad bemachtigen, niet te ver bij 'Doedel Café' vandaan en ook met de rollator bereikbaar.

In 2019 heeft Caroline samen met Wim Groot Koerkamp en Henk Vermeer van het marketingbureau voor de Agrifoodsector ReMarkAble de BoerBurgerBeweging opgericht. Daarvoor was Caroline CDA-lid, maar teleurgesteld in hun agrarische agenda en uitvoering. Overigens probeerde ze in 2018 nog gemeenteraadslid voor het CDA in Deventer te worden. Die mislukking zal haar mede gestimuleerd hebben om een eigen partij te beginnen. Overigens wilde Caroline aanvankelijk Femke Wiersma uit Boer Zoekt Vrouw als BBB-lijsttrekker, maar Femke zag dat als alleenstaande vrouw met 4 kids niet zitten.
Caroline's spindoctor Henk Vermeer is/was fractievoorzitter van Harderwijk Anders en vanaf 2022 is hij full-time politicus voor de BBB. Hij is teammanager/beleidsmedewerker/campagneleider voor de BBB in de Tweede Kamer.

Inmiddels weten we wat haar partij heeft bewerkstelligd. Ze was er zichtbaar van ondersteboven en inderdaad, velen zagen zo'n enorme winst in heel het land niet aankomen. Achter de coulissen, achter de trekkersoptochten werd een mega-offensief voorbereid. Het boerse enfant terrible en de seksistische provocateur uit Grollo Johan Derksen heeft de BBB blijkbaar aan extra stemmen geholpen. Caroline vindt Johan 'een lekkere hengst met een grappig gezicht'. Maar ernstig kwaadaardig achter dat jolige carnavalsmasker. Hij heeft zelfs het lied 'Zet een kaars voor je raam vannacht' van Rob de Nijs in een kwaad daglicht gezet en ontheiligd. Caroline, door Johan 'een Belgische knol' genoemd, zit blijkbaar op hetzelfde lage, (be)stuurloze onderbroeken- en kroegpraatniveau. De rest bij Caroline is allemaal ingestudeerde dikdoenerij van een babbelzieke kletsmajoor op hovaardige stelten en een slinkse, manipulerende bulldozer, op afstand aangestuurd door misleidende, commerciële, kapitalistische, aalgladde, gluiperige, het heldere verstand verneukende reclameboeven en egoïstische, narcistische bodylifters.

Tim Hofman is niet blij met de BBB-winst en hij gebruikte het woord 'trekkermiljonairs'. Daar zit wel een kern van waarheid in, want door de groteske export van Nederlands vlees zijn velen exorbitant rijk geworden. De megastallencultuur harkt nog steeds grof geld naar binnen. Er is sprake van een patstelling tussen de agrarische sector en de overheid. Dit is alleen maar vergroot door de megawinst van de BBB. Toch zal die patstelling vroeg of laat doorbroken worden en trekt de Europese Commissie aan het langste eind. Bovendien hebben wij nog steeds fantastische, milieuvriendelijke partijen in de Tweede Kamer zitten en die zullen alles op alles zetten om het stikstofbeleid te handhaven. Christianne van der Wal (1973, Oldenzaal), onze uitstekende minister van Natuur en Stikstof, is niet van plan om voor de stupide dwingelandij van samengeklonterde knorrepotten te wijken. Het milieu is voor iedereen van belang en de agrarische sector is uit zijn voegen gebarsten en struisvogelpolitiek aan het bedrijven. Het is de taak voor de BBB-ers om hun voelsprieten voor de klimaatcrisis uit te steken. Het is ronduit krankzinnig van de rechts-conservatieve BBB-ers om de opwarming van de aarde te negeren en om de vervuilingsmechanismen in stand te willen houden. Die stemmenwinst doet daar niets aan af. Caroline zei: 'Jan zou zeggen 'O, Lien, wat ben je allemaal aan het doen?'. Dat interpreteer ik even ten voordele van het stikstofbeleid en de noodzakelijke indamming van de boze boeren/burgers met verkapte kapsones.

Het is maar goed dat er milieu-defensieve organisaties als Green Peace en Extinction Rebellion zijn. Verder citeer ik nog graag even Greta Thunberg: 'Hoe durven jullie? We staan aan de rand van een massaal uitsterven en het enige waar jullie het over willen hebben is geld en de sprookjes over oneindige economische groei!'
En dit citaat van Mounir Samuel: 'Mensen trekken zich terug of sluiten zich in steeds kleinere bubbels op, of proberen krampachtig het oude en vertrouwde te behouden. Er is veel boosheid die zich graag richt op personen die wél noodzakelijke verandering bepleiten. Ondertussen stapelen de problemen en crises zich op. Met daarboven de klimaatramp die als het zwaard van Damocles dreigend boven ons hoofd torent.' (Volzin, februari 2023)

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
18 maart 2023


Geplaatst in de categorie: politiek

4.9 met 11 stemmen 343Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Dries
Datum:
22 januari 2024
De naam van de overleden partner is Jan Gruben, niet Jan van der Plas.
Naam:
Bet Weter
Datum:
20 maart 2023
Moeder aarde redt zich uitstekend. De hobbel “mensheid” moet even genomen worden en daarna wordt alles weer beter.
Naam:
Jan Jacob Krediet
Datum:
20 maart 2023
Geachte meneer Sir Joanan Rutgers, wilt u mij aub laten weten waar ik uw biografie mag, kan vinden op internet, het ligt waarschijnlijk aan mij, deze niet te vinden, graag een reactie aan emailadres: janjkrediet@hotmail.com, dank
Naam:
Freek Berglust
Datum:
19 maart 2023
Interessante beschouwing. Persoonlijk en met enkele feiten over Caroline van der Plas gelardeerd.
Met oprecht pleidooi voor beleid dat Moeder Aarde wil redden.
Naam:
Jan Jacob Krediet
Datum:
18 maart 2023
Daar moet ik effe voor gaan zitten om goed inhoudelijk te lezen en het af te zetten op wat ik voel, doel en publiceer!, In respect: www.janjacobkrediet.nl

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)